Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Plikyti sausainėliai

parašė Asta 27 Kov ’11
Plikyti sausainėliai

Būna pasaulyje dalykų, kuriuos žinai iš karto. Akimirksniu.
Sriuba ar pyragas? Pyragas! Ledai vaniliniai ar šokoladiniai? Vaniliniai! Džinsai ar sijonas? Džinsai! Vasara ar žiema? Vasara vasara vasara!!!

Plikyti sausainėliai…? Taip taip taip TAIP.


Skonis: 9,5/10. Paprastučiai, minkštučiai, purūs plikyti pyragėliai. Manau, kad jų skonį žino daugelis. Ir jei Jūs, kaip ir aš, esate tokių pyragėlių mylėtojai, drąsiai rekomenduoju išbandyti. Tik, viena pastabėlė – jei mėgstate saldžiai, cukraus berkite ne sumažintą kiekį, kaip aš, o visą. Ir berkite rudąjį, jei tik tokio turite. Ir darykite pyragėlius čiut didesnius nei piršto galiukas, nes didesni būna minkštesni ir dar maloniau tirpsta burnoje…

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Gamyklėlėje

Plikyti sausainėliai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 120 mažų pyragėlių Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

350 ml pieno
75 g sviesto
130 g rudojo cukraus (aš dėjau 75 g paprasto cukraus)
170 g miltų
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

1. Pieną, sviestą ir cukrų sudėti į vidutinio dydžio puodą.
2. Maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė taps vientisa ir užvirs.
3. Ugnį užgesinti, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Masė turi atšokti nuo puodo sienelių ir sukibti į rutulį.
4. Masę maišant atvėsinti.
5. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (galima naudoti elektrinį plaktuvą su tešlai skirtais plakimo antgaliais).
6. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišelį.
7. Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi. Ant popieriaus konditeriniu maišeliu su norimu antgaliu išspausti norimos formos sausainėlius.
8. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Skanaus!

pyragėliaisaldumynaisausainiai
66 komentarai
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėlyninis sūrio tortas
kitas įrašas
Aguoninis tortas su bananų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Varškės ir obuolių plokštainis

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Meduolinis karamelinis tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Pyragas „Obuolių ruduo”

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Tortas „Opera”

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Braškių Tiramisu

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Imbierinis sirupas kavai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

66 komentarai

Živilė 27 Kov ’11 - 8:38 pm

Tikriausiai skanesni nei parduotuviniai? mmm labai mėgstu plikytus sausainėlius. Reikės būtinai išbandyti.

Reply
Asta 28 Kov ’11 - 7:30 am

Živile, kad ir tų parduotuvinių yra visokiausių… bet manau, kad naminiai visuomet yra skanesni, šį kartą – taip pat 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’11 - 1:36 am

Llabai juos mėgstu, o ir išsikepti labai paprasta. Tai kodėl kepiau tik vieną sykį? Reik susimąstyti

Reply
Asta 28 Kov ’11 - 7:31 am

Geras klausimas, Asta 🙂 Jį išgirdus norisi man pasakyti, kad Astoms kyla vienodi klausimai 😀 Nes aš irgi dažnai dukart to pačio negaminu, kad ir kaip fantastiškai skanu būtų – tokia laimė tik vienetams :))

Reply
Rima( laselis medaus) 28 Kov ’11 - 1:52 pm

Reiks ir man vieną dien1 susikaupti, įsidrąsinti ir išbandyti. Man plikyta tešla- dar nebandytas, bet vis vien baubas.
O tokie pyragėliai- sausainiukai labai mėgstami mažųjų. Tokį vieną turiu:). Reikės susiimti ir pabandyti įveikti savo baubą:D

Reply
Asta 29 Kov ’11 - 7:19 am

Rima, nėra jau toks baubas šita tešla iš tiesų – gali mano žodžiais tikėti, nes kažkur prieš metus kalbėjau taip, kaip kad tu 🙂 O kai išbandžiau… pasirodo, viskas įmanoma. Ir dar lengviau nei tikėjausi 🙂
Todėl drąsiau! 🙂

Reply
Neringa 28 Kov ’11 - 2:17 pm

labai megstu plykitukus, vis pagalvodavau, kad reikia pasigaminti, bet vis neatrasdavau laiko paieskoti recepto, dabar tikrai bus isbandyti, tik gaila neaisku kada…

p.s. Tavieji atrodo fantastiskai!

Reply
Asta 29 Kov ’11 - 7:21 am

Neringa, ačiū 🙂 Tikrai išbandyk, kai laisvą minutėlę rasi 😉
O, kaip supratau, dabar ją atrasti bus sunku, ar ne? Tas „gaila, neaišku kada…” taip liūdnai nuskalbėjo.. Gyvenimo pokyčiai? 🙂

Reply
Aušra 29 Kov ’11 - 7:37 pm

oi, vis man nepavykstantys plikyti sausainiai. Parduotuvėj kai perku, jie būna tokie minkštučiai, o aš kiek kepiau, tai man jie vis sausi, sprangūs. Bandysiu šitą, gal bus geresnis variantas 🙂

Reply
Asta 29 Kov ’11 - 10:06 pm

Aušra, pabandyk tikrai – bent jau man jei tikrai gavosi minkštučiai 🙂 Tik, žinoma, kaip ir daugelis plikytų sausainiukų, minkštučiai jie tik pirmą dieną, todėl geriau kepti tiek, kad suvalgyta būtų tą pačią dieną 🙂

Reply
Aušra 30 Kov ’11 - 11:49 am

Kai vakar parašiau komentarą, ėjau iškart kept, tiek užsimaniau 🙂 Bet ir šitie man nepavyko 🙁 Nežinau ką blogai darau 🙁 Svarstyklių neturi, tai cukrų ir miltus matuoju pagal lentelę internete kiek gramų atitinka mililitrais. Ir jie man neišsipūtė, tik čiut čiut pakilo ir nebuvo minkštučiai. Bet čia turbūt man nelemta jų gerai iškept. Jau kokius 5 receptus mažiausiai esu išbandžiusi ir vis ne toks rezultatas gaunasi, kokio norėčiau 🙂

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:27 pm

Aušra, kaip gaila, kad nepavyko 🙁 Ar čia užkeikimas koks, ar kas… O, klausyk, tikriausiai kvailas klausimas, bet gal tu visai netyčiom sumaišai mililitrus su gramais? Nes 100 gramų miltų nėra lygu 100 mililitrų miltų. Jeigu ne tai, tai tikrai nenutuokiu, dėl to taviškiai plikytinukai nenori puikiai pavykti..

Reply
Andrius 30 Kov ’11 - 9:14 pm

Kepu jau antrąkart pagal tavo receptą 🙂 Pirmąkart gavosi daug mažų pyragiukų. Išėjo dvi skardos, kurias kepiau vienu metu, todėl kepė labai ilgai (apie valandą). Beje, didesni tikrai skanesni 🙂 Šįkart sudėjau viską į vieną skardą – dariau didesnius – viso 56 vnt. Dar pastebėjau, kad jie daug geriau kepa ant grotelių nei skardoje. Tai tiek. Laukiu antrojo bandymo rezultatų 🙂

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:29 pm

Oho, koks greitis, Andriau! 🙂 O pastebėjimas dėl dviejų skardų labai teisingas – pas mane kepa ne taip ilgai, tačiau per nurodytą laiką iškepa tik viršutinė skarda. Tada apatinę keliu viršun, o į apačią dedu naują. Jau taip įpratus taip daryti – bet ką kepdama – kad tapo įprasta 🙂
Tikiuosi, kad antras bandymas bus dar sėkmingesnis ir skanesnis! 🙂

Reply
Rita 30 Kov ’11 - 9:38 pm

Sveiki, noriu pabandyti, bet nelabai suvokiu ka reiskia uzgerinti ugni??

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:41 pm

Rita, ačiū už pastabą. Klaida jau ištaisyta 🙂

Reply
duonosirzaidimu 30 Kov ’11 - 9:45 pm

Bet tai kokie, kokie! Tobuli 🙂

Man plikytiniai nepavyko kažkada, hohoho :)) Man rods, visus iššvilpinau ir daugiau nebebandžiau, ai, ir parduotuviniai skanūs :))

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:52 pm

Ačiū, Jurgita 🙂

Žinok, kartais reikia pabandyti antrą kartą, o trečias tai niekad nemeluoja išvis 🙂 Liaudis taip sako, o gal ir tiesa, a? :))
O dėl parduotuvinių gal ir galėčiau bandyti ginčytis, bet – prisimenu, kaip prieš kiek laiko, važiuodama iš darbo namo (20 minučių!), visą maišelį sukapojau. Surijau. Net nežinau, kaip čia pavadint. Bet su šitais irgi panašiai, nes šie irgi labai skanūs 🙂

Žodžiu, bandau tave įkalbėt pabandyt dar kartą 🙂 O gal..? :))

Reply
Kitada 30 Kov ’11 - 10:21 pm

Aš irgi visai neseniai nugalėjau baimę plikytos tešlos. Niam niam skanu.

Reply
Asta 2 Bal ’11 - 6:38 pm

Kitada, sveikinu 🙂

Reply
Mantas 1 Bal ’11 - 1:03 pm

Vakar kepiau siuos pirma karta, gavosi visai neblogi, zmonai ir dukrai labai patiko 🙂

Reply
Asta 2 Bal ’11 - 6:39 pm

Džiugu, kad patiko, Mantai 🙂

Reply
Dina 2 Bal ’11 - 12:08 am

O man nepavyko 🙁 Neturiu konditerinio švirkšto, todėl visada kerpu skylutę maišiuke ir spaudžiu. Bet – tešla išėjo skystoka, ir vietoje gražių pyragiukų gavau blyniukus. Dėjau 4 mažus kiaušinius, gal jie kalti? Gal per daug? Kokio maždaug kietumo turi būti tešla?

Reply
Asta 2 Bal ’11 - 6:40 pm

Dina, kaip gaila.. 🙁 Ar konditerinis švirkštas, ar maišelis, skirtumo visiškai nėra. Bėda čia – tešla. Nes ji neturėjo gautis skysta, sakyčiau, tokia netgi tirštoka. Pasėmus šaukštu ir jį apvertus – laikosi šaukšte – va tokio tirštumo turėtų būti 🙂 Gal tikrai kiaušinių per daug.. nes kito paaiškinimo net nežinau. Tikrai liūdna labai, kad nepavyko – tikiuosi, kad kitas kartas nemeluos 🙂

Reply
Dina 2 Bal ’11 - 11:06 pm

Ką gi, bandysiu vienu kiaušinėliu mažiau mušti 🙂 Ačiū už patarimą! Beje, nors išvaizdos neturėjo sausainėliai, suvalgiau visus 😀 gėda net 😀

Reply
Asta 3 Bal ’11 - 4:24 pm

Dina, tai reiškia, kad nebuvo neskanūs, o tai jau savaime gerai 🙂 Palaikysiu kumščius, kad kitą kartą būtų ir skanūs, ir gražūs 🙂

Reply
Dovilytė 4 Bal ’11 - 12:29 pm

Didžiausias ačiū už receptą!!! Seniai ketinau šiuos plikytinukus iškepti, bet vis pasimiršdavo. O čia šast tavo įrašas 🙂 Ačiū!

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:37 am

Dovilyt, nėra už ką :))

Reply
Lina 6 Bal ’11 - 6:44 pm

Ačiū už receptuką. Visada norėjau išsikepti tokius sausainukus, bet bijodavau tos plikytos tešlos. Šiandien vistik pabandžiau ir jie tikrai super! Tokie minkšti ir purūs. Žinau, kad dabar namai jais pakvips dažnai 🙂

Reply
Asta 7 Bal ’11 - 8:00 pm

Lina, labai smagu, kad pavyko ir patiko 🙂 Skanaus! Labai gera, kai namai kvepia kepiniais… 🙂

Reply
aguonele 9 Bal ’11 - 1:46 pm

man pavyko! Puikūs, ačiū. Tik kaip Andrius minėjo, pas mane jų gavos virš 50… kepiau ilgiau. Idealūs antrą dieną, minkšti kaip seniau Kauno bazėse pirkti būdavo 😉

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 11:02 pm

aguonėle, jau mačiau tavuosius 🙂 Šaunu, kad patiko 🙂 O pas mane mažulyyyyčiai labai buvo, todėl tiek daug ir išėjo. Vos kelis didesnius iškepiau – bet kitą kartą, kaip ir jūs, kepčiau didesnius ir mažiau 🙂
Tik man jie kaip tik pirmą dieną (po kelių valandų po kepimo) skaniausi buvo. Antros dienos vakare, po darbo grįžus, vos porą plikytinukų radau, bet jie jau ne tokie buvo… Gal kažkas per tą dieną palaikė juos nesandariai uždarytus, nežinia 🙂

Reply
Dina 9 Bal ’11 - 3:39 pm

Mušiau ne keturis, o tris kiaušinius. Gavos geriau, bet ne idealiai, teks mėginti dar kartą 🙂 Labai gi noriu iškepti idealiai ir būsimą anytą pavaišinti 😉 Bet antro kepimo džiaugsmą vežiau savo tėvams, tai mažais brolis kai sėdo prie sausainių, tai atsikėlė pusę suvalgęs. Jam, mat, pasirodo, vieni skaniausių yra tokie. O tai jau didis įvertinimas iš šiaip jau nevalgaus vaiko 🙂
Žodžiu, kepsiu tol, kol bus idealūs! Ačiū dar kartą 🙂

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 11:03 pm

Dina, na, linkiu atrasti tą tobuląjį variantą ir nustebinti anytą :))
O ką reiškia pagyrimas iš brolio ir koks tai neįtikėtinas dalykas, puikiai žinau – pati turiu brolį, kuris į klausimą „Ar skanu?”, 99 proc. kartų atsako „Normaliai” 😀

Reply
Livija 14 Bal ’11 - 4:36 pm

Ačiū už receptą gavosi labai skanūs sausainiai 🙂

Reply
Asta 17 Bal ’11 - 5:48 pm

Livija, smagu 🙂 Nėra už ką 😉

Reply
Lakūdra 19 Bal ’11 - 2:45 pm

Nesigavo ir man 🙁
Išspaust juos tai tikras išbandymas buvo,čia ne šiaip koks kremas 😀
O ir ištraukti iš orkaitės subliuško 🙁

Reply
Asta 20 Bal ’11 - 7:05 am

Lakūdra, gaila, kad nepavyko 🙁

Reply
Plikyti sausainiai/pyragaičiai ♥ - Sausainiai | Neringos blogas 4 Geg ’11 - 7:45 pm

[…] šiek tiek kitokį plikytų sausainių receptą, bet kai pamačiau Astos plikytus pyragaičius, taip mane užkėrėjo, kad turėjau išbandyti būtent […]

Reply
saule 8 Geg ’11 - 4:29 pm

o kiausinius deti i silta tesla?kiek ja reikia atvesinti?

Reply
Asta 9 Geg ’11 - 10:33 pm

Saule, kiaušinius mušiau į dar šiltą tešlą. Sunku tą šiltumą žodžiais nusakyti – tokią, kad pridėjus pirštą, būtų galima drąsiai laikyti 🙂

Reply
Vilma 17 Geg ’11 - 6:02 pm

Mano vaikystės sausainiai 🙂
Deja, šiandien vietoj plikytų sausainėlių gavosi plikyti blyneliai 😉 Mąstau dėl ko gavosi skystoka tešla? Dėjau tris didelius kiaušinius. Gal kitą kartą panašaus dydžio dėti tik 2? Ir gal kokios įtakos turi ir miltų rūšis? Aš dėjau karališkus? Kokie miltai būtų geriausi šiam desertui? Sulauksiu atsakymų ir būtinai bandysiu dar!

Reply
Asta 19 Geg ’11 - 12:30 pm

Vilma, aš naudojau paprastus, aukščiausios rūšies kvietinius miltus. Jei tešla gavosi per skysta, gal tikrai reikėtų dėti 2 kiaušinius, gal gi jie pas tave labai dideli 🙂 O ar visas gamybos procesas iki kiaušinių būna toks, kaip reikia? Tešla sušoka į kamuolį, tuomet atvėsinama, tuomet mušami kiaušiniai…?

Reply
Julija 18 Geg ’11 - 4:16 pm

Aš šiuo metu juos kepu. Man taip pat gavosi plikytų blynelių pirma skarda. Mąstau, jog kitą kartą 2 kiaušinių pakaks.
Beje, kur įsigyti konditerinį maišelį su antgaliais? Pabodo žaisti su paprastais maišeliais, o kadangi ruošiuosi tapti dar ir diplomuota konditere, tai tikrai man jo reikia 🙂

Reply
Asta 19 Geg ’11 - 12:31 pm

Oi, tie kaprizingi plikytinukai. Tikiuosi, kad sumažinus kiaušinių skaičių viskas pavyks puikiai 🙂
Konditerinį maišelį ir antgalių, ir dar visokio gėrio galima tikrai įsigyti Kaune, parduotuvėje Kepėjas (http://www.arevitosiranga.lt/)

Reply
Julija 19 Geg ’11 - 12:45 pm

Paklausiau, o tik po to pagalvojau apie „Kepėją” 🙂

Reply
Lina P. 2 Bir ’11 - 11:30 pm

Atbėgau padėkoti už fainuoliukus skanuoliukus plikytinukus, pavyko taip puikiai kaip tikrai nesitikėjau 🙂 ačiū! 🙂

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:24 pm

Lina P., valio! Pavyko! Labai džiaugiuosi 🙂

Reply
anon 10 Lie ’11 - 5:02 pm

Aciu uz recepta, labai aiskiai aprasytas. Labai skanus sausainiai 😉 🙂

Reply
Asta 11 Lie ’11 - 6:39 am

anon, džiaugiuosi, kad viskas sklandžiai pavyko ir patiko 🙂

Reply
Migle 17 Bal ’12 - 10:54 pm

Cia kam isejo tai kepet pagal originalu recepta? Su rudu cukrumi? Ar baltu?

Reply
Aigustė 5 Bir ’12 - 9:52 am

Tikrai labai puikūs sausainiai! Plutelė traški (man priminė vafliukus) o vidus mmmm…toks plikytas… 😀

Reply
Asta 6 Bir ’12 - 7:45 pm

Labai džiugu, kad pyragėliai patiko 🙂

Reply
akvile 28 Rgs ’13 - 2:26 pm

labas diena,virtuveje esu tik pradedancioji tad norejau paklausti.siandien kepiau siuos sausainius.paskaicius komentarus bijojau padauginti kiausiniu tad dejau tik tris mazus.tesla atrodo gavos gerai nebuvo skysta.taciau man neiskepe siu sausainiu vidus.virsus iskepes-o vidus ne.bandziau kepti ir mazesneje temperaturoje bet vistiek tas pats.as linkus kaltint orkaite 🙂 ar gali but del ko nors kitko?aciu

Reply
Asta 1 Spa ’13 - 9:49 am

Akvile, matyt, orkaitė yra per katri; reikėtų kepti mažesnėje temperatūroje ilgesnį laiką. Kita vertus, plikytų pyragėlių vidus ir neturi būti visiškai sausas ar kietas, o šiek tiek drėgnas (bet, žinoma, iškepęs). Tikiuosi, kad kitas kartas bus sėkmingesnis 😉

Reply
Nevykus 22 Vas ’14 - 7:00 pm

O man visai niekas nesigavo… Nežinau, gal perplakiau, gal per daug kiaušinių buvo.. Žodžiu tikrai nepavyko, teko išmest viską :(((

Reply
Asta 26 Vas ’14 - 7:32 am

Kaip gaila, kad teko viską išmesti 🙁 O kas konkrečiai nesigavo? Neiškilo, sukirito, virto blynais ar kas? Gal kartu rasime bėdą, dėl ko tokia nesėkmė ištiko.

Reply
plikyti sausainukai 1 Rgp ’15 - 10:19 am

aciu uz receptuka katik isbandziau viskas puikei pavyko

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:41 pm

Nėra už ką, džiugu girdėti! 🙂

Reply
Neringa 6 Rgs ’15 - 8:20 am

Sveiki,
Šio recepto nebandžiau dar. Ale dariau kelis kitus. Man didžiausias klausimas dėl jų pilno iškepimo. Išorė apskrunda, viskas rodos gut. Ale koks turi būti vidus? Man perpjovus ten rodos neiškepus tešla. Kaip turi atrodyti vidus?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:07 pm

Neringa, vidus visada būna drėgnesnis nei išorė, bet tikrai puikiai iškepęs, korėtas, laikantis formą 🙂

Reply
Daiva 22 Rgs ’16 - 10:22 am

Kepu šiuos sausainukus kaip tik dabar. Pirmosios skardos pas mus neliko, nesumeluosiu, per pirmas tris minutes. 😀 Laaabai skanūs! Kadangi parduotuvinius sausainius pirkti vengiu, tačiau tikrai mėgstu tokius skanumynus, labai džiaugiuosi ir esu dėkinga už Jūsų receptus 🙂 🙂

Reply
Rasa 15 Gru ’18 - 5:39 pm

Sveika Asta,
O man klausimas kyla kaip elgits kai jie jau būna iškepę. Traukti iš orkaitės ir atvėsinti ar laikyti dar orkaitėje kelias min. man ištraukus iš orkaitės jie subliūkšta ????

Reply
Asta 16 Gru ’18 - 8:57 am

Rasa, aš iškepusi vėsinu juos pamažu, laikydama pravertas orkaitės dureles, tuomet išimu skardą ir baigiu vėsinti kambario temperatūroje. Stengiuosi, kad temperatūrų kaita būtų kuo švelnesnė 🙂

Reply
Kotryna 19 Lap ’19 - 7:34 am

Sveiki Asta,
Norejau paklausti kaip teisingai juos atvesinti? Ar iskepus galima staigiai traukti is orkaites ar geriau isjungus orkaite neatidaryti dar kokias 15min dureliu? Esu skaicius komentara, jog iskepus atvesinti ant groteliu… Virtuveje ir su desertais sukinejuosi ne taip ilgai, tai nelabai suprantu ka reiskia atvesinti ant groteliu, ar cia ant tu paciu orkaites groteliu,kurios dedasi i vidu? Isimti jas is orkaites ir padeti virtuveje,o ant ju pyragelius?
Aciu uz jusu receptus, esate ikvepimas man virtuveje.

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:30 pm

Sveiki, Kotryna, ačiū už gražius žodžius! Pakviesiu jus žvilgtelėti į mano naujesnį ir daug detalesnį įrašą su „žingsnis po žingsnio” nuotraukomis štai čia: https://www.sauletavirtuve.lt/plikyti-sausainiai/
Aš, pyragėliams iškepus, išjungiu orkaitę ir praveriu jos dureles – tačiau iš karto jų neišimu iš orkaitės vengdama didelio temperatūrų skirtumo, dėl kurio jie galėtų sukristi. Po kelių minučių ištraukiu ir iki galo atvėsinu kambario temperatūroje.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų