Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

parašė Asta 6 Lap ’19
Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Labai dažnai maistas nėra tik maistas. Dažnai jis neša žinutę, kuria istorijas. Maistas suartina susėdusius prie bendro stalo. Kuria prisiminimus, perpintus skoniais ir aromatais. Kartais, pasidalinus šokolado gabalėliu, gimsta visą gyvenimą trunkančios draugystės.

Būna, kad į dubenį, kuriame maišoma tešla pyragui, beriami ne tik miltai, cukrus ir kiaušiniai. Būna, kad į tą tešlą kruopščiai įmaišomi jausmai: meilė, džiaugsmas, viltis, rūpestis, gal ir žiupsnis liūdesio ar skausmo. Kaip ir gyvenimas pilnas visko, taip ir tie pyragai – visko pilni. Ir jų nešamos žinutės kaskart skirtingos, kartais – labai jautrios.

Lietuva šiandien, lapkričio 6-ąją, mini Pyragų dieną. Labai tikiu, kad pyragais šiandien vaišinasi kaip niekad daug žmonių, kad miestai ir miesteliai kvepia kava ir cinamonu. Palaikydama gražią ir prasmingą iniciatyvą, ateinu ir aš „į eterį“ su vienu labai gardžiu. Kvepiančiu rudeniu ir tikėjimu, kad laimė slepiasi mažose smulkmenose, kad dideli darbai prasideda nuo vieno mažo pirmojo žingsnio, ir kad gerumas visada grįžta tik gerumu.

Skanių pyragų. Prasmingų ir džiugių kasdienybės istorijų!

 Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

 Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kriaušėms:
¼ stiklinės (60 g) tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
3-4 vidutinio dydžio kriaušių

Pyragui:
½ stiklinės (120 g) minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
3 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (180 g) medaus
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
1/3 stiklinės (40 g) smulkintų graikinių riešutų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. druskos

Patiekti:
vanilinių ledų
šviežio medaus
smulkintų graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) ištepkite sviestu.
2. Tirpintą sviestą išmaišykite su ruduoju cukrumi. Supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite ant dugno.
3. Kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius, perpjaukite į keturias dalis (skilteles) ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Šiuos supjaustytus kriaušių ketvirčius sudėkite vieną prie kito ant cukraus ir sviesto mišinio į kepimo formą taip, kad kriaušės užpildytų visą kepimo formos dugną. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite pyrago tešlą. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakite su ruduoju cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė taps puri. Po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, po kiekvieno išplakdami. Įmaišykite graikišką jogurtą ir skystą medų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, smulkintus graikinius riešutus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą ant kriaušių. Paskirstykite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų kepimo formoje.
7. Kepimo formą (dugną ir sieneles) įsukite į foliją, kad kepant iš jos nepradėtų bėgti išsiskyrusios kriaušių sultys. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol pyragas bus iškepęs – ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
8. Pyragą 10-15 minučių atvėsinkite kepimo formoje, tuomet apverskite jį ant lėkštės ar padėklo taip, kad pyragas „iškristų“ kriaušėmis į viršų.
9. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą, pagardinę kaušeliu vanilinių ledų, šlakeliu šviežio medaus ir apibarstę trupučiu smulkintų graikinių riešutų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

 Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

 Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

cinamonasdesertasgraikiniai riešutaigraikiškas jogurtaskepiniaikriaušėsLedaimedusmuskataspyragassaldumynai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ananasų ir bananų keksas

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Žemės riešutų sviesto ledai

Moliūgų tyrė

Varške įdaryti kepti obuoliai

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

1 komentaras

Karolina 27 Bal ’23 - 7:02 pm

Labai gardus, sodraus skonio pyragas!!!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 4

    Trinta brokolių sriuba

    5 Spa ’11
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (312)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (78)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų