Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIKarštieji gėrimaiVALGOMOS DOVANOS

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

parašė Asta 14 Lap ’16
Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Nepuolu priešintis, kai kas nors mane juokais ima ir pavadina Kalėdų elfu. Myliu Kalėdas taip stipriai, kad tikriausiai drąsiai galėčiau juo būti. Juk Kalėdos ir jų laukimas – tie stebuklai, kurių dėka galima ištverti ir darganotą rudenį, ir žvarbią žiemą.

Nemėgstu šalčio, žvarbaus oro, mielai ir Kalėdas švęsčiau su plazdančia suknele aukštai danguje pakibus saulei. Kadangi tokie dalykai sunkiai įsivaizduojami, visada stengiuosi rasti ir kolekcionuoti dalykus, dėl kurių šaltasis sezonas tampa bent šiek tiek mielesnis. Mano ruduo neįsivaizduojamas be trintos moliūgų sriubos, kvepiančių obuolių pyragų, taip pat – be prieskoninio moliūgų sirupo kavai. Pumpkin Spice Latte man visada primins mūsų kelionę po Ameriką; ten pirmąkart jos paragavusi, vėliau maldaudavau stabtelėti prie kiekvieno Starbucks‘o dar bent vienam puodeliui. Net mūsų vestuvių dieną, kaukšėdama kulniukais mirguliuojančio Las Vegaso gatvėmis, siurbčiojau Pumpkin Spice Latte iš puodelio su beveik teisingai užrašytu mano vardu. O dabar, kai susiruošiam į kelionę, aš visada pagūglinu, ar bus ten Starbucks, o jei bus, ar dabar yra tas sezonas, kai jie galės man paruošti puodelį šildančios moliūginės kavos? Taigi. Kiekvienas turime silpnybių.

Kalėdos neatsiejamos ir nuo dovanų. Jas, kaip ir priklausytų Kalėdų elfui, jau po truputį kaupiu slaptame spintelės kamputyje. Dailias dėžutes paštininkas pristatys bet kurią akimirką, o gražusis šiugždantis dovanų popierius laukia spintos gilumoje. Dar šiek tiek laiko, ir bus pats metas rišti kaspinus ant supakuotų dovanų!

 Pumpkin spice latte

O kol kas, kiek anksčiau nei Kalėdos, mano namus pasiekė dar šiek tiek „TOPO CENTRO“ dovanų – išmanus „Philips“ virdulys, kaitinantis vandenį iki norimos temperatūros (ar žinojote, kad kavą reikia užpilti ne verdančiu, o ne 90 °C temperatūros vandeniu?) ar net išlaikantis jį norimos temperatūros visą pusvalandį. Tikriausiai pavyktų sutaupyti ne vieną brangią ryto minutę, virdulį įjungus prieš einant į dušą – iš jo išėjus, lauktų paruoštas tinkamos temperatūros vanduo, kuriuo beliktų užsipilti kavą ar arbatą. Be to, tikrai neištiktų tokios bėdos, kokios kartą ištiko mane – užkaitusi savo švilpiantį virdulį ant kaitlentės, kažkaip sugalvojau palįsti po dušu… Turėjau progą sužinoti, kaip garsiai jis gali švilpti (ir kaip lengva atsidurti ties beprotybės riba)!

Tiesa, dar šis tas apie prieskoninį moliūgų sirupą! Jo visai nesudėtinga pasiruošti ir namie, jei jau atvirai. Juo pagardinta kava tampa visai kitokiu gėrimu – daug jaukesniu, šiltesniu, malonesniu, pažadinančiu tiek daug gerų prisiminimų. Sekmadienį, savo namuose pirmąkart uždegę šventines gelsvas lempeles, gerdami naminę Pumpkin Spice Latte ir pro langą stebėdami sniegą, negalėjome bambėti dėl žvarbaus oro – kai aplink yra tiek gražių dalykų, o širdy apsigyvena didelis Kalėdų laukimas, viskas aplink akimirksniu tampa gražiau, mieliau, džiugiau. Tiesiog geriau.

 Pumpkin spice latte

 Pumpkin spice latte

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 300 ml Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
3-4 valg. š. moliūgų tyrės

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite virš vidutinio dydžio kaitros kartais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite maltą cinamoną, muskatą, imbierą. Sudėkite moliūgų tyrę. Gerai išmaišykite ir, sumažinę kaitrą iki mažos, kaitinkite dar 5 minutes.
3. Paruoštą sirupą atvėsinkite, supilkite į stiklainėlį. Šaldytuve galite laikyti iki 2 savaičių.
4. Paruoštą kavą pagardinkite 3-4 arbatiniais šaukšteliais sirupo, šlakeliu pieno, o viršų papuoškite plakta grietinėle ir žiupsneliu malto cinamono.

 Pumpkin spice latte

cinamonasgėrimaiimbierasmoliūgaimuskatassirupasvalgomos dovanos
5 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais
kitas įrašas
GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su bananais ir žemės riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

5 komentarai

Giedrė 15 Lap ’16 - 4:43 pm

Sveika, o kaip ta moliugu tyre pasidaryti? 🙂

Reply
Dovilė 23 Lap ’16 - 3:26 pm

Laba diena, gal galima sužinoti kur pirkote puodelį ir padėkliuką? 🙂

Reply
Saulė 23 Kov ’17 - 4:12 pm

Kaip skaniai ta puta atrodo! Tokią ir nescafe kavos aparatai padaro, tik ten reik žinot kaip – už mane vis kolegė daro :))) O apie moliūgų sirupą pirmą kartą girdžiu.. Matau, kad ten dedasi imbieras, tad kava gaunasi pakankamai aštri?

Reply
Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės riešutais | Saulėta virtuvė 7 Lap ’17 - 7:50 am

[…] Dabar, kai vakarai vis ilgesnis ir tamsesni, kai už lango nuo ryto kapsi lietus ir visą dieną nesinori lysti iš pižamos. Kai kas vakarą uždegame nebe šviestuvus, o kvapnias žvakes. Kai savaitgaliai namie, apsiklosčius šiltomis antklodėmis, tampa patys geriausi šeimos savaitgaliai. Kai orkaitėje šiek tiek dažniau nei įprastai kepa pyragai, o kavą norisi dosniai pagardinti cinamonu ir imbierais kvepiančiu moliūgų sirupu. […]

Reply
Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi | Saulėta virtuvė 26 Lap ’17 - 9:00 am

[…] vakarą, blynai pusryčiams savaitgaliais, vakarienė McDonald‘s kiekvieną gruodžio pirmąją, moliūgų sirupas į kavą kiekvieną rudenį, naminiai meduoliai artėjant Kalėdoms, ir dar daug daug mažų […]

Reply

Komentuoti: Dovilė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų