Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Purūs blyneliai su džemo įdaru

parašė Asta 4 Kov ’25
Purūs blyneliai su džemo įdaru

Šaukštelis džemo šalia pusryčiams patiektų blynų – klasika, bet rasti džemo blynelių viduje – nelaukta ir netikėta staigmena!

Blyneliams reikės tirštesnės blynų tešlos ir mėgstamo tiršto džemo. Tiesa, įdaras gali būti ir kitoks – džemą galite pakeisti, pavyzdžiui, šokoladiniu riešutų kremu ar riekelėmis pjaustytais bananais. Paslėpę įdarą tarp dviejų plonų sluoksnelių tešlos, kepkite kaip įprastai, tik ant kiek silpnesnės ugnies. Putlesni blyneliai keps kiek ilgiau, tad svarbu stebėti, kad pernelyg stipriai neapskrustų iš išorės.

Patiekite su mėgstamais priedais, bet nepamirškite – džemas jau laukia viduje!


Daugiau blynų ir vaflių receptų rasite ČIA.

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Blyneliams:
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
1 didelio kiaušinio
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
40 g tirpinto sviesto
1 ¼ stiklinės (210 g) pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės

Įdarui:
10 arb. š. tiršto braškių džemo

Patiekti:
miltelinio cukraus
medaus
braškių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynelių tešlą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Į dubenį išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.

3. Miltų kalnelio viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, cukrų, vanilės pastą, atvėsintą tirpintą sviestą, pieną. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.

4. Išmaišykite šluotele. Gausite tirštą tešlą.

5. Iškepkite blynelius. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Patepkite trupučiu aliejaus.
6. Blynų tešlą susipylę į konditerinį maišelį apvaliu antgaliu, keptuvėje „nupieškite“ apskritus blynelius. Ugnį sumažinkite iki silpnos (indukcinėje kaitlentėje, kurioje kaitros stiprumas reguliuojamas nuo 1 iki 9, kepiau nustačiusi 6).

7. Pakepkite minutę, tuomet – į jų centrą dėkite po šaukštelį tiršto džemo.

8. Blynelio viršų užklokite plonu sluoksniu tešlos. Tešla turi pilnai uždengti džemą.

9. Kepkite dar minutę ar porą, kol blyneliai sutirštės. Tuomet greitu tiksliu judesiu kiekvieną apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol blyneliai bus pilnai iškepę.

10. Taip iškepkite visus blynelius. Priklausomai nuo dydžio, turėtumėte iškepti 9-12 blynelių.
11. Patiekite su šviežiomis uogomis, milteliniu cukrumi, medumi ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

blynaiblyneliaibraškėscitrinosdžemaspusryčiaiuogienėvanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru
kitas įrašas
Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Karšti skrebučiai su lašiša

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Karamelinis ledų ir kavos desertas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Virti varškėtukai

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų