Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

parašė Asta 26 Rgs ’14
Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Pažadėjau sau, kad šiais metais neleisiu bjurstančiam orui gadinti man nuotaikos; pažadėjau, kad išlaikysiu tą saulę ir vasarą širdyje, kad ir kaip žemai kris temperatūros stulpelis, kad ir kokie siaus vėjai, kad ir kaip stipriai žemę merks rudedinis lietus.

Pamenu, kad vienais metais – gal šeštoje ar septintoje klasėje, jau nė nebežinau – laikas mokykloje man buvo tapęs labai nemielas. Visai nelaukdavau ryto, kol ir vėl reikės koja už kojos pėdinti tuos kelis šimtus metrų, kur budintysis jau sukdavo ratus aplink skambutį, tuoj tuoj aidėsiantį visame trijų aukštų baltame pastate, skelbdamas apie dar vienos kančių pilnos dienos pradžią. Žinoma, jokių kančių nebuvo; bet man tada taip atrodė, aš taip jaučiausi. Vieną ryte, patempusi lūpą besiruošdama pamokoms, sugalvojau būdą kaip pačiai save pradžiuginti. Reikia sugalvoti kažką gero, kas įvyks tą dieną – supratau. Dalyką, kurio galėčiau laukti. Su džiaugsmu. Tai tapo lyg žaidimu: per kelias minutes, kiek man užtrukdavo nueiti į mokyklą, mintyse aš sugalvodavau, kas gero manęs šiandien laukia. Įsikibdavau tos minties ir dienos iškart tapdavo mielesnės. Dievaži, tai buvo tokie menkniekiai. Vakare rodys gerą filmą. Mama pietums ruoš mano mėgstamus vištienos blynelius. Eisim valgyti ledų. Maži, juokingai paprasti dalykai. Bet… viskas juose juk ir slypi, ar ne?

Taigi, pažadėjau, kad šiais metais man niekas nesugadins nuotaikos. Juolab tie dalykai, kurių aš negaliu rinktis ar pakeisti. Tokie kaip oras. Nusipirksiu didesnį šaliką, rengsiuos šiltesnius megztinius, miegosiu su šiltom kojinėm. Kas rytą atrasiu dienoje tuos puikius dalykus, kurių dėka nebus nei noro, nei laiko skųstis sušąlusiomis rankomis.

Pyragas su varškės sūriu ir pomidorais (4)

Visai neseniai, bandydama tą jau pasiilgtą vasaros jausmą prisivilioti į namus, kepiau šį Renatos pyragą iš jos gražiosios knygos. Su raudonskruosčiais pomidorais ir su varškės sūriu. Mėgstu tokio tipo patiekalus – pietums ar vakarienei, ar rytdienos pietums darbe. Vienintelis dalykas, kurį kitąkart keisčiau pagal savo skonį: daugiau sūrio, mažiau džiūvėsėlių. Visa kita – puiku ir gardu!

Pyragas su varškės sūriu ir pomidorais (6)

Skonis: 8/10. Mes, valgytojai nusprendėm, kad iki dešimtuko trūksta visai nedaug: mažiau džiūvėsėlių (o gal net rizikuočiau jų nedėti visiškai) ir daugiau varškės sūrio.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Renata Ničajienė „Sezoninė virtuvė“, p. 194

Pyragas su varškės sūriu ir pomidorais (5)

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
300 g miltų
100 g sviesto
1/2 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
100 ml šalto vandens

Įdarui:
500 g pomidorų
80 g maltų džiūvėsėlių
150 g varškės sūrio
kelių česnako skiltelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druska
malti juodieji pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Pagaminkite tešlą. Sumaišykite miltus, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, druską ir džiovintus raudonėlius. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius.
2. Labai lėtai, toliau maišydami, supilkite šaltą vandenį. Išminkykite pakankamai kietą tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių.
3. Paruoškite įdarą. Pomidorus supjaustykite riekelėmis ir atidėkite į šalį.
4. Varškės sūrį sutrupinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kapotomis česnako skiltelėmis, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais pagal skonį.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC temperatūros.
6. Iš šaldytuvo išimtą tešlą perkelkite ant kepimo popieriaus lakšto. Iškočiokite apskritimą. Nekočiokite tešlos labai plonai. Paruoštą varškės sūrio masę paskleiskite ant tešlos, palikdami poros centrimetrų švarius tešlos kraštelius.
7. Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles, apibarstykite cukrumi, džiovintais raudonėliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
8. Švarius tešlos kraštelius užlankstykite į vidinę pyrago pusę.
9. Kepkite įkaititnoje orkaitėje 25-30 minučių, kol jis visiškai iškeps.

Pyragas su varškės sūriu ir pomidorais (2)

česnakaidžiūvėsėliaipomidoraipyragasraudonėliaivarškėvarškės sūris
13 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pieniško šokolado sūrio tortas
kitas įrašas
Kai pildosi svajonės… | Knyga!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Pievagrybių pyragas

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Beveik prancūziškas skrebutis

13 komentarai

Akvile 26 Rgs ’14 - 1:57 pm

Kokį varškės sūrį naudojote Jūs ? 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:12 pm

Akvile, aš naudojau paprastą baltą varškės sūrį 🙂

Reply
Laur 27 Rgs ’14 - 9:22 am

Atrodo rudeniškai skanu. Bandysiu ryt 🙂
Ką tik atradau tavo receptus, visus peržiūrėjau nuo pradžios iki galo. Jau visą sąrašą turiu tokių, kuriuos noriu išmėginti 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:13 pm

Kaip puiku girdėti! 🙂 Tikiuosi, kad visi išbandyti receptai nustebins pačia geriausia prasme 😉 Skanaus!

Reply
Saulė 27 Rgs ’14 - 6:18 pm

Na labai įdomus variantas: tokia lyg pica, lyg ne pica. Skaniai atrodo. 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:13 pm

Saule, tokia, sakykim, labai sveikuoliška pica 😀

Reply
Laur 28 Rgs ’14 - 5:06 am

Jau susirankiojom produktus. Šiandien ragausim. Ačiū!:)

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:14 pm

Tikiuosi, rezultatas patiko ir suvalgėte pyragą gardžiai? 🙂

Reply
Viktorija 7 Lap ’14 - 7:15 pm

O padas tai čia kaip picos? Ta prasme traškumas toks pat, minkštesnis, kietesnis? 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:12 pm

Viktorija, padas yra šiek tiek storesnis, todėl truputį kietesnis, ypač krašteliai 🙂

Reply
Gerda 28 Rgp ’20 - 5:48 pm

L.skanus pyragas!!!

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:26 pm

Ačiū, džiaugiuosi! 🙂

Reply
:-) 25 Rgs ’21 - 7:09 pm

Paklausiusi patarimų dėjau visą varškės sūrį (gavosi ~270 g.), nedėjau džiūvėsėlių, cukraus ėmiau nepilną mažą šaukštelį ir iš tinginystės dariau su pirktine mieline-sluoksniuota tešla. Gavosi labai skaniai:-) Dėkui!

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų