Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAITortai

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

parašė Asta 14 Sau ’11
Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Jei labai nori, tai reikia.
O jei labai nenori – nereikia.

Viskas taip paprasta, jei būtų tik norai. Jei išbrauktume visus „reikia”. Jei užsimerktume prieš „turiu” ir į šalį nustumtume visus „privalau”. Ir sąžinės graužačiai sugirdytume nemenką dozę migdomųjų. Jei liktų tik norai… ir lyg burtų lazdele mostelėjus, viskas būtų taip, kaip svajonėse. Kaip tose mintyse ir įsivaizdavimuose, kurie aplanko kelios minutės prieš miegą.


Bet bet bet… Kol kažkur į šoną baksi perfekcionizmas ir dėmesio reikalauja nebaigti (ar nepradėti) darbai, tenka nusileisti ant žemės. Ir suprasti, jog yra kaip yra.

O yra – nepaisant visko ir nieko – labai gerai. Ypač kai vėlyvą rytą gali pradėti lėtai. Jaukiai. Neskubant. Su puodeliu kavos ir nediduku gabalėliu burnoje tirpstančio pyrago….


Skonis: 9/10. Kas, jeigu mėtos ir šokoladas? O jeigu – mėtos ir kava? Čia – mėtų ir kavos likeriai. Ir jie čia dera puikiai. Mėta jaučiama subtiliai, tačiau kava jos neužgožia. Leidžia atsiskleisti puikiam dueto skoniui. Šokoladinis pagrindas čia taip pat puikiai dera. Jis trapus ir saldus, o kremas – tirpstantis burnoje, minkštutis ir purus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Rebecca Baugniet „500 pyragų ir pyragaičių”

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
180 g šokoladinių sausainių (pavyzdžiui, „Selga”)
120 g sviesto, tirpinto
1 valg.š. cukraus

Įdarui:
2 arb.š. želatinos
285 g grietinėlės
55 g cukraus
3 valg.š. mėtinio likerio
4 valg.š. kavos likerio
4 didelių arba 5 mažų kiaušinių trynių

25 g juodojo šokolado apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Sausainius susmulkinti iki labai smulkių trupinukų. Sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi. Gauta mase iškloti kepimo popieriumi ištiesto 22 cm skersmens kepimo indo dugną ir sieneles.
2. Orkaitę įkaitinti iki 175 °C temperatūros ir pyrago pagrindą kepti apie 10 – 15 minučių. Atvėsinti.
3. Į puodą supilti 75 gramus grietinėlės, į ją suberti želatiną. Palikti kelioms minutėms, kol išbrinks.
4. Tuomet į šią masę supilti cukrų, mėtinį likerį, kavos likerį, kiaušinių trynius. Virti ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol želatina ištirps (apie 3-4 minutes). Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti apie 10 – 15 minučių, kol mišinys pradės tirštėti.
5. Elektriniu plaktuvu iki standumo išplakti likusius 235 gramus grietinėlės.
6. Išplaktą grietinėlę atsargiai, per tris kartus, įmaišyti į želatinos mišinį.
7. Paruoštą įdarą supilti ant atvėsusio pagrindo ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, kol įdaras sustings.
8. Sustingus, apibarstyti smulkintu šokoladu, pjaustyti nedideliais gabalėliais ir patiekti.
9. Likusį pyragą laikyti šaldytuve galima tris dienas. Skanaus!

kavakavos likerislikerismėtospyragassaldumynaisausainiaišokoladastortasželatina
36 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Languota prijuostė: pradžių pradžia
kitas įrašas
Languota prijuostė: mano svajonių virtuvė ir trys išrinktieji

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Obuolių pyragas su džemu

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Imbierinis pyragas

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštiniai su žuvimi

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Rizotas su brokoliais

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Įdarytos bulvės

36 komentarai

duonosirzaidimu 14 Sau ’11 - 12:47 am

Fantastiškai skaniai atrodo 🙂
Aš šįvakar neskubėjau. Stovėjau prie Temzės, žiūrėjau į vandenis ir už jų šviečiantį miestą. Buvo taip ramu ramu, taip jaukiai nenusakomai gera, jog nepastebėjau pralėkusio laiko 🙂
Kartais reik sau susikurt gėrį. Ir pamilt akimirką 🙂

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:49 am

Ak, kokie teisingi tavo žodžiai. Tik toks jau gyvenimas, kad kartais reikia bakstelt sau į šoną ir priminti, kaip svarbu yra mylėti tas mažas akimirkas 🙂
Ačiū 🙂

Reply
Viktorija 14 Sau ’11 - 1:05 am

Oj, gi negalima prieš miegą tokius skanius pyragus rodyti… Taip užsinorėjau gabaliuko, jei ne jo, tai bent jau šiaip, ko nors skanaus. Paskui naktį košmarus sapnuosiu 😉

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:49 am

Viktorija, oi. Atsiprašau :)) Tikiuosi, kad košmarai neaplankė 🙂

Reply
Medeja 14 Sau ’11 - 3:07 am

Mmm.. koks įdaras skanus..

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:50 am

Medėja, tikrai skanus. Toks.. švelniai alkoholinis, sakyčiau 🙂

Reply
Gaby 14 Sau ’11 - 9:40 am

Net akys išsiplėtė pamačius šį torčiuką, gaminsiu:) tik pagrindo iš sausainių niekada nekepu, nes jie ir taip jau kepti:)

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:50 am

Gaby, sėkmės gaminant! Laikysiu kumščius, kad patiktų 🙂
O sausainių pagrindo tikrai galima ir nekepti 😉

Reply
Mademoiselle 14 Sau ’11 - 10:23 am

Tiesiog mažytė pasaka lėkštėje! Mmmhmmm… 🙂

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:51 am

Ačiū, Mademoiselle 🙂

Reply
Neringa 14 Sau ’11 - 5:07 pm

Asta, tu mane zudai su tokiais vaizdeliais! Ziauriai skaniai atrodo, o metu ir sokolado derinuka labai megstu, o kaip su kava nezinau, bet kava megstu – manau patiktu… negali nepatikti po tokiu nuotrauku!

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:52 am

Neringa, oi, kokie pagyrimai nuotraukoms :)) Ačiū labai 🙂 Ir, taip, manau, kad patiktų. Man, tiesą sakant, net skaniau nei šokolado ir mėtų derinys 🙂

Reply
Diana 14 Sau ’11 - 5:14 pm

Mmmm.
Aš irgi visad norėjau tos mažos knygutės, kur 500 pyragų ir pyragaičių.
Ir šokoladinių skanėstų ) ir sriubų, ir užkandžių )
Čia juk iš tos, iš tos, ane? ))

Bet taip ir nepirkau jų.

O pyragas, tai tikrai, Asta, ‘gerulis’ toks :DDDDDDDDDD

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:53 am

Aha, Diana, čia ta pati knygelė, atnešė man šiemet dosnusis Kalėdų Senelis 🙂 Galyyybė čia visokiausių skanumynų, tik iš kur gauti laiko viskam viskam išbandyti 🙂

Reply
grange 15 Sau ’11 - 1:35 am

echh metos ir sokoladas tai geriausias koks tik gali buti derinys… fantastinis tortukas!

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:54 am

Ačiū, grange 🙂

Reply
Ruta 15 Sau ’11 - 7:46 pm

Labai gražios nuotraukos, Asta! 🙂 O skonių derinukas, tikiu, man irgi labai patiktų!

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 12:54 am

Ačiūūū, Rūta 🙂 O ar skonių derinukas patiktų, patikrinti nėra sunku – kodėl gi neišmėginus ir neįvertinus? :))

Reply
Ruta 16 Sau ’11 - 10:40 pm

kad ne paslaptis, tų skonių, kuriuos norisi išbadyti, sąrašėlis oj koks ilgas nusidriekęs 😀

Reply
Asta 16 Sau ’11 - 11:23 pm

Va va, kokios artimos ir žinomos problemos.. 🙂 Nieko mes juos – tuos sąrašėlius – imsim ir įveiksim. Kada nors. Gal. 😀

Reply
Gita 17 Sau ’11 - 7:05 pm

Labai labai skaniai atrodo 🙂

Reply
Asta 17 Sau ’11 - 7:07 pm

Ačiū, Gita 🙂 Mums ne tik atrodė, bet ir tikrai buvo skanu 😉

Reply
Julija 19 Sau ’11 - 5:37 pm

Žinau, kad aš čia „ne į temą”, bet… kartais noriu turėti tokią draugę, kaip tu, Asta!

Reply
Asta 19 Sau ’11 - 6:15 pm

O, Julija, net nežinau iš tiesų, kaip reikia teisingai priimti tokius žodžius. Bet tikrai labai ačiū, nes bet kokiu atveju tai Didelis įvertinimas 🙂

Reply
Julija 19 Sau ’11 - 6:47 pm

Tiesiog norėjosi tai pasakyti…
Žinai, būna keistų nutikimų gyvenime, o gal kažkada… gal kažkur…
Tave tikrai (at)pažinčiau 🙂

Reply
Asta 21 Sau ’11 - 1:50 am

Iš tiesų labai miela girdėti tokius žodžius 🙂 O gyvenimas tikrai kartais būna labai netikėtas… Žinai, jei kažkada, kažkur ir kažkaip pažintum, būtinai pasakyk „labas”. Labai apsidžiaugsiu! Neabejoju, kad tai būtų smagus susitikimas 🙂

Reply
Ieva 23 Sau ’11 - 2:07 pm

Skaniai atrodo 🙂 O kažin, jei naudočiau tik vienos rūšies likerį..? Mėtų nelabai mėgstu, tai kažkaip baisu bandyt, o ir namuose tik tiramisu likerio šiuo metu turim 🙂

Reply
Asta 23 Sau ’11 - 7:20 pm

Ieva, ačiū 🙂 Žinoma, kad gali naudoti vieno skonio likerį, tik kiekis pažiūrėk, kad bendras būtų toks, kokio reikia. Ir skonius čia galima derinti visiškai pagal savo skonį – įsivaizduoju, kad su Tiramisu likeriu turėtų būti labai skanu 🙂

Reply
Ieva 23 Sau ’11 - 9:05 pm

Reikės pabandyti, žiūrėsim kas gausis 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 5:05 pm

Tikiuosi, kad gausis labai gerai 🙂 Sėkmės ir skanaus! 😉

Reply
Kotryna 23 Sau ’11 - 6:24 pm

Ar įmanoma elementarioj maximoj gauti tų likerių? Nesilankau alko skyriuos taip dažnai, kaip, matyt, derėtų 😀

Reply
Asta 23 Sau ’11 - 7:22 pm

Kotryna, tai žinoma 🙂 Tik bent jau mėtų likerio „Maximoje” aš neradau, bet tikrai būna „IKI”, tokiuose nedideliuose buteliukuose, po 200 ml, skaisčiai žaliai iš tolo šviečia 😉

Reply
Audronė 21 Lap ’11 - 5:47 pm

O kiek jie maždaug kainuoja? 🙂

Reply
Asta 22 Lap ’11 - 8:18 pm

Audrone, kas kiek kainuoja? 🙂

Reply
Pyragas 29 Vas ’12 - 12:17 pm

Kepiau si pyraga, na nepatiko man jis. jau is recepto turejau itarimu, kad bus nelabai, bet vyras paveiksliuka pamate ir uzsiprase:) Visgi nemegstu tokiu grietineliniu pyragu… O del tos zelatinos, tai si karta jau ir as is akies dariau (kaip parasei po to prie snickers pyrago). Bet turbut amzinai jausiu itampa darydama pyragus su zelatina..kazkaip nesisidraugauju as, tai per kietai, tai per minkstai man gaunasi:(((
einu bandyti sokoladinio cukiniju kekso:)

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:24 pm

Gaila, kad pyragas nepatiko, bet kaip supratau, čia ne dėl pačio pyrago, bet dėl asmeninių antipatijų būtent tokio tipo pyragams? Ką gi, tokiu atveju nieko čia jau nepadarysi.. 🙁
O beje, kalbant apie šio pyrago konsistenciją – ji pakankamai minkšta, tirpstanti burnoje – labiau kaip putėsiai ir tikrai ne kaip želė 🙂
Tiesa, dar vienas žodelis dėl želatinos – kad nebūtume netyčiom nesusikalbėję, patikslinu, kad iš akies aš užpilu vandenį, o pačios želatinos naudoju tiek, kiek recepte parašyta. Bet manau, kad šitai mes abi supratom ir šitoj vietoj susikalbėjom 😉

O kadangi cukinijų keksas visiškai kitokio tipo skanėstas, tikiu, kad patiks 🙂 Lauksiu komentarų!

Reply

Komentuoti: Julija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų