Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

parašė Asta 1 Spa ’18
Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

Man prireikė laiko suprasti, kad ne visi pinigai turi būti uždirbami darbe, į kurį rytais tingisi keltis. Rašyti tinklaraštį – geriausiais mano kadaise priimtas karjeros sprendimas; ir tik dabar aš galiausiai suprantu, kad „Saulėta virtuvė“ tikrai gali būti mano karjera. Aš to noriu, aš apie tai ilgai svajojau. Nebesigėdiju to, kad noriu tinklaraštį paversti savo darbu ir iš to uždirbti – džiaugiuosi, kad beveik per dešimt metų sukūriau sau darbo vietą, kurioje jaučiuosi laimingiausia. Savo darbo ir sėkmės aš nesigėdysiu – vietoje to savimi didžiuosiuosi! Girsiu save už drąsą, už naują etapą, už tai, kad nuoširdaus darbo dėka svajonės tampa pasiekiamos. Žinau, kad esu darbšti, gabi ir į bet kurį darbą krentu visa savo širdimi ir mintimis. Žinau, kad galiu daug, nepaisant to, kad kuklumo vedina dažnai būnu tyli, rami ir nuošalyje.

Kuklumas gal ir gali būti kartais žavus, bet šįkart jį paslėpiau giliai šilto megztinio kišenėj. Ir kviečiu susipažinti, kaip ir ką mes galime nuveikti kartu – žvilgtelėkite ŠTAI ČIA. 

Ačiū visiems tiems, kurie jau iki šiol manimi pasitikėjo; tiems, su kuriais sukūrėme gražių dalykų ir, tikiu, kursime juos ateityje!

Sako, reikia rasti darbą, kurį myli, ir daugiau niekad nereikės dirbti. Jaučiu, kad būtent šia kryptimi ir einu. Ir esu labai, labai laiminga! 

 Saldziu bulviu virtinukai

 Saldziu bulviu virtinukai

Skonis: Apie saldžiųjų bulvių virtinukus galiu pasakyti daug gražių žodžių – jie švelnaus skonio, minkšti ir labai… jaukūs. Kreminės tekstūros kokosų pieno padažas čia tinka idealiai, kaip ir špinatai. Ruošdama padažą jam pagardinti naudojau šviežią rozmariną bei šalavijus, tačiau rinkitės tas prieskonines žoleles, kurias tikrai mėgstate, nes jų skonis ir aromatas yra pakankamai ryškus. Skaniausi virtinukai švieži, kai juos patiekiate vos nukėlę keptuvę nuo viryklės, todėl geriausia gaminti tiek, kiek suvalgysite. Ką daryti su likusiais? Užšaldykite! Taip padariau ir aš – dieną, kai visai neturėsiu laiko, pietus paruošiu labai greitai. 

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. 

 Saldziu bulviu virtinukai

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Virtinukams:
600 g virtų trintų saldžiųjų bulvių (3 vidutinio dydžio bulvių)
180 g varškės
25 g tarkuoto kietojo sūrio
1 ½ arb. š. druskos
miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma, bet dar minkšta)
1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2-3 česnako skiltelių
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 arb. š. kapotų šviežių rozmarinų
1 arb. š. kapotų šviežių šalavijų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
100 g špinatų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite virtinukus. Trintas saldžiąsias bulves sumaišykite su varške, tarkuotu kietuoju sūriu ir druska. Dalimis berkite miltus, vis išmaišydami, kol gausite minkštą, bet minkomą tešlą.
2. Gnybkite po gabalėlį tešlos, ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelį ir supjaustykite jį gabalėliais. Taip paruoškite visus virtinukus.
3. Dideliame puode užvirkite vandenį. Dėkite virtinukus (dalimis; tiek, kad jie nesiliestų vienas prie kito) ir virkite, kol jie iškils į paviršių. Nuvarvinkite ir išimkite į dubenį. Apšlakstykite lašeliu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Taip išvirkite visus virtinukus.
4. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite virtinukus iš visų pusių (dalimis; kad keptuvėje būtų pasklidę vienu sluoksniu). Apkeptus atidėkite į šalį.

5. Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir česnakus. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
6. Supilkite į keptuvę kokosų pieną, pagardinkite rozmarinais, šalavijais, druska ir pipirais. Pakaitinkite porą minučių.
7. Nuolat plakdami šluotele, lėtai suberkite kukurūzų krakmolą. Pakaitinkite dar kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Galiausiai suberkite pasmulkintus špinatus, sudėkite virtinukus, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Recepto šaltinis: pinch of yum ir Paleo Gluten Free Eats

 Saldziu bulviu virtinukai

česnakaikietasis sūriskokosų pienaskukurūzų krakmolasrozmarinaišalavijaisaldžiosios bulvėsšpinataisvogūnaivarškėvirtinukai
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupiniuotis su obuoliais
kitas įrašas
Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šaltibarščiai

Pievagrybių pyragas

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis keksas be glitimo

Mėlyninis sūrio tortas

Bandelės su aguonomis

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

4 komentarai

Vaida 2 Spa ’18 - 12:02 pm

Kaip smagu, kad radote darba kuri taip mylite ir kuriuo dar dziuginate kitus, nes sis tinklarastis tikrai puikus. Kuo didziausios sekmes 🙂

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:42 am

Ačiū Jums, Vaida! Džiaugiasi mano širdis, skaitant tokius palaikančius žodžius 🙂

Reply
:-) 26 Lie ’19 - 11:16 am

Tikrai labai skanūs!:-) Ir be špinatų;-) Tik krakmolą geriau įdėti prieš pilant grietinėlę – ant svogūnų ir žolelių, antraip labai sunkiai maišosi. Dėkui!

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:27 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Vaida Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Keptų pomidorų sriuba

    11 Rgs ’20
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kavos chia pudingas

    17 Rgp ’22
  • Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

    12 Rgp ’22
  • Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

    3 Rgp ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (270)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (28)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (65)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (37)
  • LENGVI KĄSNELIAI (250)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (42)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (127)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (41)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (552)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (100)
    • Desertai indeliuose (73)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų