Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

parašė Asta 1 Spa ’18
Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

Man prireikė laiko suprasti, kad ne visi pinigai turi būti uždirbami darbe, į kurį rytais tingisi keltis. Rašyti tinklaraštį – geriausiais mano kadaise priimtas karjeros sprendimas; ir tik dabar aš galiausiai suprantu, kad „Saulėta virtuvė“ tikrai gali būti mano karjera. Aš to noriu, aš apie tai ilgai svajojau. Nebesigėdiju to, kad noriu tinklaraštį paversti savo darbu ir iš to uždirbti – džiaugiuosi, kad beveik per dešimt metų sukūriau sau darbo vietą, kurioje jaučiuosi laimingiausia. Savo darbo ir sėkmės aš nesigėdysiu – vietoje to savimi didžiuosiuosi! Girsiu save už drąsą, už naują etapą, už tai, kad nuoširdaus darbo dėka svajonės tampa pasiekiamos. Žinau, kad esu darbšti, gabi ir į bet kurį darbą krentu visa savo širdimi ir mintimis. Žinau, kad galiu daug, nepaisant to, kad kuklumo vedina dažnai būnu tyli, rami ir nuošalyje.

Kuklumas gal ir gali būti kartais žavus, bet šįkart jį paslėpiau giliai šilto megztinio kišenėj. Ir kviečiu susipažinti, kaip ir ką mes galime nuveikti kartu – žvilgtelėkite ŠTAI ČIA. 

Ačiū visiems tiems, kurie jau iki šiol manimi pasitikėjo; tiems, su kuriais sukūrėme gražių dalykų ir, tikiu, kursime juos ateityje!

Sako, reikia rasti darbą, kurį myli, ir daugiau niekad nereikės dirbti. Jaučiu, kad būtent šia kryptimi ir einu. Ir esu labai, labai laiminga! 

 Saldziu bulviu virtinukai

 Saldziu bulviu virtinukai

Skonis: Apie saldžiųjų bulvių virtinukus galiu pasakyti daug gražių žodžių – jie švelnaus skonio, minkšti ir labai… jaukūs. Kreminės tekstūros kokosų pieno padažas čia tinka idealiai, kaip ir špinatai. Ruošdama padažą jam pagardinti naudojau šviežią rozmariną bei šalavijus, tačiau rinkitės tas prieskonines žoleles, kurias tikrai mėgstate, nes jų skonis ir aromatas yra pakankamai ryškus. Skaniausi virtinukai švieži, kai juos patiekiate vos nukėlę keptuvę nuo viryklės, todėl geriausia gaminti tiek, kiek suvalgysite. Ką daryti su likusiais? Užšaldykite! Taip padariau ir aš – dieną, kai visai neturėsiu laiko, pietus paruošiu labai greitai. 

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. 

 Saldziu bulviu virtinukai

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Virtinukams:
600 g virtų trintų saldžiųjų bulvių (3 vidutinio dydžio bulvių)
180 g varškės
25 g tarkuoto kietojo sūrio
1 ½ arb. š. druskos
miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma, bet dar minkšta)
1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2-3 česnako skiltelių
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 arb. š. kapotų šviežių rozmarinų
1 arb. š. kapotų šviežių šalavijų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
100 g špinatų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite virtinukus. Trintas saldžiąsias bulves sumaišykite su varške, tarkuotu kietuoju sūriu ir druska. Dalimis berkite miltus, vis išmaišydami, kol gausite minkštą, bet minkomą tešlą.
2. Gnybkite po gabalėlį tešlos, ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelį ir supjaustykite jį gabalėliais. Taip paruoškite visus virtinukus.
3. Dideliame puode užvirkite vandenį. Dėkite virtinukus (dalimis; tiek, kad jie nesiliestų vienas prie kito) ir virkite, kol jie iškils į paviršių. Nuvarvinkite ir išimkite į dubenį. Apšlakstykite lašeliu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Taip išvirkite visus virtinukus.
4. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite virtinukus iš visų pusių (dalimis; kad keptuvėje būtų pasklidę vienu sluoksniu). Apkeptus atidėkite į šalį.

5. Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir česnakus. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
6. Supilkite į keptuvę kokosų pieną, pagardinkite rozmarinais, šalavijais, druska ir pipirais. Pakaitinkite porą minučių.
7. Nuolat plakdami šluotele, lėtai suberkite kukurūzų krakmolą. Pakaitinkite dar kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Galiausiai suberkite pasmulkintus špinatus, sudėkite virtinukus, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Recepto šaltinis: pinch of yum ir Paleo Gluten Free Eats

 Saldziu bulviu virtinukai

česnakaikietasis sūriskokosų pienaskukurūzų krakmolasrozmarinaišalavijaisaldžiosios bulvėsšpinataisvogūnaivarškėvirtinukai
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupiniuotis su obuoliais
kitas įrašas
Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Ryžiai su moliūgais

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Blynų tortas su šokoladu

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Mini cukinijų blyneliai

Špinatų sriuba su virtinukais

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

4 komentarai

Vaida 2 Spa ’18 - 12:02 pm

Kaip smagu, kad radote darba kuri taip mylite ir kuriuo dar dziuginate kitus, nes sis tinklarastis tikrai puikus. Kuo didziausios sekmes 🙂

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:42 am

Ačiū Jums, Vaida! Džiaugiasi mano širdis, skaitant tokius palaikančius žodžius 🙂

Reply
:-) 26 Lie ’19 - 11:16 am

Tikrai labai skanūs!:-) Ir be špinatų;-) Tik krakmolą geriau įdėti prieš pilant grietinėlę – ant svogūnų ir žolelių, antraip labai sunkiai maišosi. Dėkui!

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:27 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Vaida Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų