Lašišą labai mėgstu, o įkomponuotą į salotas – užvis labiausiai! Šios salotos – puikus pavyzdys, kaip į vieną dubenėlį galima sutalpinti daug skonių, spalvų, tekstūrų, baltymų, o taip pat – ir gaivų vasaros jausmą.
- Priklausomai nuo metų laiko ir aplinkybių, lašišą kepu orkaitėje, karšto oro gruzdintuvėje arba grilyje.
- Vietoje gražgarsčių kartais renkuosi špinatus ar salotų mišinį.
- Moliūgų sėklas kartais keičiu skrudintomis saulėgrąžomis ar kanapių branduoliais.
Salotas ir padažą sumaišau, kol kepa lašiša, tad tokiai vakarienei paruošti užtrunku vos 20 minučių. O rezultatas – gaivus, traškus ir neatsivalgomai skanus!
Lėkštės, kuriose patiekiau salotas, dvelkia vasara ir šilčiausiais atostogų prisiminimais. Žavingos žuvytės sufleruoja skonius ir receptus, bet iš tiesų – mintimis skraidina į saulėtą pajūrį. Dievaži, seniai mačiau tokius romantiškus, vasariškus indus! Jie kviečia stalą dengti kieme, terasoje, pievoje ar pajūrio smėlyje, ar susikurti pajūrio nuotaiką tiesiog namuose.
Visą keramikinių „Peixe“ lėkščių ir dubenėlių kolekciją rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.
Salotos su lašiša ir fetos sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g lašišos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
50 g gražgarsčių
200 g pomidorų
2 trumpavaisių agurkų
1 avokado
½ mažo raudonojo svogūno
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų
Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. medaus (ar klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos skiltelės česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite lašišą. Lašišą padalinkite į du gabalėlius. Patepkite aliejumi ir įtrinkite žiupsniu druskos bei pipirų. Iškepkite lašišą orkaitėje (200 °C temperatūroje kepkite 10-15 minučių), karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 8-10 minučių) ar grilyje virš karštų žarijų (8-10 min.). Vidinė lašišos temperatūra turi siekti 60-63 laipsnius.
2. Paruoškite padažą. Visus reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždarykite ir gerai supurtykite, kad susimaišytų iki vientisos masės.
3. Patiekite salotas. Į dubenėlius paskirstykite gražgarstes, pjaustytus pomidorus, agurkus ir avokadus. Suberkite pusžiedžiais ar mažais gabalėliais supjaustytą raudonąjį svogūną. Suberkite trupintą fetos sūrį ir saujelę kepintų moliūgų sėklų.
4. Lašišai iškepus, dėkite ją ant viršaus. Apšlakstykite padažu ir nedelsiant patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry