Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotosŽuvis

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

parašė Asta 10 Bir ’25
Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Lašišą labai mėgstu, o įkomponuotą į salotas – užvis labiausiai! Šios salotos – puikus pavyzdys, kaip į vieną dubenėlį galima sutalpinti daug skonių, spalvų, tekstūrų, baltymų, o taip pat – ir gaivų vasaros jausmą.

  • Priklausomai nuo metų laiko ir aplinkybių, lašišą kepu orkaitėje, karšto oro gruzdintuvėje arba grilyje.
  • Vietoje gražgarsčių kartais renkuosi špinatus ar salotų mišinį.
  • Moliūgų sėklas kartais keičiu skrudintomis saulėgrąžomis ar kanapių branduoliais.

Salotas ir padažą sumaišau, kol kepa lašiša, tad tokiai vakarienei paruošti užtrunku vos 20 minučių. O rezultatas – gaivus, traškus ir neatsivalgomai skanus!


Lėkštės, kuriose patiekiau salotas, dvelkia vasara ir šilčiausiais atostogų prisiminimais. Žavingos žuvytės sufleruoja skonius ir receptus, bet iš tiesų – mintimis skraidina į saulėtą pajūrį. Dievaži, seniai mačiau tokius romantiškus, vasariškus indus! Jie kviečia stalą dengti kieme, terasoje, pievoje ar pajūrio smėlyje, ar susikurti pajūrio nuotaiką tiesiog namuose.

Visą keramikinių „Peixe“ lėkščių ir dubenėlių kolekciją rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g lašišos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

50 g gražgarsčių
200 g pomidorų
2 trumpavaisių agurkų
1 avokado
½ mažo raudonojo svogūno
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. medaus (ar klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos skiltelės česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lašišą. Lašišą padalinkite į du gabalėlius. Patepkite aliejumi ir įtrinkite žiupsniu druskos bei pipirų. Iškepkite lašišą orkaitėje (200 °C temperatūroje kepkite 10-15 minučių), karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 8-10 minučių) ar grilyje virš karštų žarijų (8-10 min.). Vidinė lašišos temperatūra turi siekti 60-63 laipsnius.

2. Paruoškite padažą. Visus reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždarykite ir gerai supurtykite, kad susimaišytų iki vientisos masės.

3. Patiekite salotas. Į dubenėlius paskirstykite gražgarstes, pjaustytus pomidorus, agurkus ir avokadus. Suberkite pusžiedžiais ar mažais gabalėliais supjaustytą raudonąjį svogūną. Suberkite trupintą fetos sūrį ir saujelę kepintų moliūgų sėklų.
4. Lašišai iškepus, dėkite ją ant viršaus. Apšlakstykite padažu ir nedelsiant patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

agurkaiavokadasčesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčiosgražgarstėslašišamedusmoliūgų sėklospomidorairaudonieji svogūnaisalotos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis ledų ir kavos desertas
kitas įrašas
Pikantiška sūrio užtepėlė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Sodos duona su rozmarinais

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Balandėliai su vištiena

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Piemenėlių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškių ir citrinų limonadas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (686)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų