Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotosŽuvis

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

parašė Asta 10 Bir ’25
Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Lašišą labai mėgstu, o įkomponuotą į salotas – užvis labiausiai! Šios salotos – puikus pavyzdys, kaip į vieną dubenėlį galima sutalpinti daug skonių, spalvų, tekstūrų, baltymų, o taip pat – ir gaivų vasaros jausmą.

  • Priklausomai nuo metų laiko ir aplinkybių, lašišą kepu orkaitėje, karšto oro gruzdintuvėje arba grilyje.
  • Vietoje gražgarsčių kartais renkuosi špinatus ar salotų mišinį.
  • Moliūgų sėklas kartais keičiu skrudintomis saulėgrąžomis ar kanapių branduoliais.

Salotas ir padažą sumaišau, kol kepa lašiša, tad tokiai vakarienei paruošti užtrunku vos 20 minučių. O rezultatas – gaivus, traškus ir neatsivalgomai skanus!


Lėkštės, kuriose patiekiau salotas, dvelkia vasara ir šilčiausiais atostogų prisiminimais. Žavingos žuvytės sufleruoja skonius ir receptus, bet iš tiesų – mintimis skraidina į saulėtą pajūrį. Dievaži, seniai mačiau tokius romantiškus, vasariškus indus! Jie kviečia stalą dengti kieme, terasoje, pievoje ar pajūrio smėlyje, ar susikurti pajūrio nuotaiką tiesiog namuose.

Visą keramikinių „Peixe“ lėkščių ir dubenėlių kolekciją rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g lašišos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

50 g gražgarsčių
200 g pomidorų
2 trumpavaisių agurkų
1 avokado
½ mažo raudonojo svogūno
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. medaus (ar klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos skiltelės česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lašišą. Lašišą padalinkite į du gabalėlius. Patepkite aliejumi ir įtrinkite žiupsniu druskos bei pipirų. Iškepkite lašišą orkaitėje (200 °C temperatūroje kepkite 10-15 minučių), karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 8-10 minučių) ar grilyje virš karštų žarijų (8-10 min.). Vidinė lašišos temperatūra turi siekti 60-63 laipsnius.

2. Paruoškite padažą. Visus reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždarykite ir gerai supurtykite, kad susimaišytų iki vientisos masės.

3. Patiekite salotas. Į dubenėlius paskirstykite gražgarstes, pjaustytus pomidorus, agurkus ir avokadus. Suberkite pusžiedžiais ar mažais gabalėliais supjaustytą raudonąjį svogūną. Suberkite trupintą fetos sūrį ir saujelę kepintų moliūgų sėklų.
4. Lašišai iškepus, dėkite ją ant viršaus. Apšlakstykite padažu ir nedelsiant patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

agurkaiavokadasčesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčiosgražgarstėslašišamedusmoliūgų sėklospomidorairaudonieji svogūnaisalotos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis ledų ir kavos desertas
kitas įrašas
Pikantiška sūrio užtepėlė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Plikyti riestainiai

Barbekiu salotos su vištiena

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrinų tarta

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Tortas „Napoleonas”

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Žagarėliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Obuoliniai varškėčiai

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paprastas tuno pyragas

Kugelis | Bulvių plokštainis

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Pievagrybių pyragas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (357)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų