Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalaiSalotos

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

parašė Asta 19 Geg ’22
Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Maistas, ruoštas po atviru dangum, – skaniausias vasaros maistas. Tad kada gi daugiau, jei ne dabar, grilį kaisti net dukart per dieną? Ir čia visai ne juokas; orkaitė mūsų namuose poilsiauja, o štai takelį į terasą minam kasdien.

Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad kamado prisijaukinom ne visai nuo pirmo kepimo. Būta ir suanglėjusių bulvinių blynų (ir netikėtų ugnies liežuvių, besikėsinančių į antakius), būta ir kugelio, kurio kepimo laiką apskaičiavom taip neprofesionaliai, kad vakarienę teko patiekti likus lygiai valandai iki vidurnakčio – išlaukė jos tikrai ne visi, šypt. O ir maisto tinklaraštininkės vaidmuo man visai nepadeda išvengti to kartais ištinkančio mažo streso: kaip gi mėsytę pamarinuoti šįkart?!

Posakis „kaip gaminsi, taip nepagadinsi“ tiktų tikrai ne visoms gyvenimo situacijoms, bet ne veltui būtent su tokiu šūkiu į „Lidl Lietuva“ parduotuves grįžo „Grill&Fun“ asortimentas. Jau ir taip buvęs gausus, šiemet pasipildė dar keliomis gardžiomis naujienomis: kiaulienos nugarinės pjausniais, šašlyku česnakų marinate, viščiukų peteliais paprikų marinate, sparneliais aštriame „Buffalo“ marinate. Geriausia dalis, kad su kepimui paruoštais gaminiais tikrai viskas šitaip paprasta: kaip gaminsi, taip nepagadinsi!

Mes per paskutines vasaras jau esam išbandę labai nemažai „Grill&Fun“ gaminių (didžiausios rekomendacijos kiaulienos sprandinės šašlykui kaukazietiškame marinate, riekelėmis pjaustytam sūriui ir šonkauliukams!), o šįkart pietums pačiupau vištienos sparnelius su aštriu „Buffalo“ marinatu. Iškeptus virš atviros ugnies, patiekiau su salotomis ir gaiviu avokadų padažu. Labai skanu, o lėkštėje – visa spalvų paletė ir šilta artėjančios vasaros nuojauta.

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4

INGREDIENTAI

Salotoms:
2 virtų saldžiųjų kukurūzų
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
550 g „Grill&Fun“ vištienos sparnelių su aštriu „Buffalo“ marinatu*
kelių saujų šviežių sultenių (ar kitų salotų)
500 g įvairiaspalvių pomidorų
1 ilgavaisio agurko

Avokadų padažui:
1 vidutinio (ar ½ labai didelio) gerai sunokusio avokado
¼ stiklinės (65 g) graikiško jogurto
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
ryšelio šviežių kalendrų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų pipirų
vandens

Patiekti:
žaliųjų citrinų

* salotas galite ruošti ir su namuose marinuotais vištienos sparneliais, peteliais ar krūtinėle.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite avokadų padažą. Visus produktus, išskyrus vandenį, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros. Papildomai įmaišykite tiek vandens, kad padažas būtų Jūsų norimo tirštumo. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Virtus kukurūzus aptepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, apiberkite žiupsniu druskos. Kukurūzus ir vištienos sparnelius išdėliokite ant grilio grotelių ir kepkite virš tiesioginės kaitros apie 10-15 minučių (jei turite galimybę nustatyti temperatūrą, ji turėtų siekti apie 180 ᵒC). Kepimo laiko viduryje apverskite. Galite kepti ir keptuvėje (apie 20 min.) arba orkaitėje (180 ᵒC temperatūroje apie 30-40 min.).
3. Kol vištiena ir kukurūzai kepa, į dubenėlius paskirstykite sultenes, pjaustytus pomidorus ir agurkus.
4. Ant viršaus suberkite nuo burbuolės nupjautus keptus kukurūzus, sudėkite vištienos sparnelius.
5. Apšlakstykite padažu, papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #GrillAndFun

agurkaiavokadaibuffalograikiškas jogurtasgriliskalendroskukurūzaimaistas gamtojepomidoraisalotossparneliaisultenėsvištiena
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis
kitas įrašas
Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir šilauogėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Mažieji daržovių maltinukai

Jautienos troškinys

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Imbierinis sirupas kavai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinis sūrio tortas

Saldūs rageliai su šokoladu

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Tortas „Juodasis Princas”

Varškės ir obuolių plokštainis

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų