Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Šalta juodoji arbata su persikais

parašė Asta 27 Lie ’14
Šalta juodoji arbata su persikais

Karšta. Beveik tropikai. Darbą iškeitus į ežerą ar jūrą, būtų tobula vasara. Nors ir dabar negaliu skųstis – ypač aš, nuolat svajojanti apie šilumą ir saulę ištisus metus. Tik štai mintis rišliai dėlioti truputį sunku. Ir apskritai, ar prie kompiuterio tokiu oru reikia sėdėti?! Ne, tikrai ne. Marš į lauką. Prie jūros, ežerų, į pievas ir miškus. Maudytis, degintis ar pagulinėti ant žolės medžio pavėsyje.

O kad neperkaistumėte, susimaišykit ąsotį šaltos arbatos. Gaivinančios, skanios, idealios karštą vasaros dieną.

Šalta juodoji arbata su persikais (3)

Skonis: 10/10. Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei mėgstame mažiau saldžius gėrimus, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Šalta juodoji arbata su persikais (2)

Šalta juodoji arbata su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 stiklinės Paruošimo laikas: 15 min. + arbatos vėsinimas

INGREDIENTAI

3 puodeliai (750 ml) vandens
4 pakeliai juodos arbatos
¼ puodelio (50 g) rudojo cukraus
1 puodelis (250 ml) natūralių persikų sulčių
½ puodelio (125 ml) citrinos sulčių
ledo kubeliai

2 persikai
1 citrina
šviežių mėtų lapeliai

GAMINIMO EIGA

1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!

Šalta juodoji arbata su persikais (4)

arbatacitrinosgaivieji gėrimaigėrimaimėtospersikaišaltieji gėrimaisultys
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziškas batonas (Baguette)
kitas įrašas
Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuoti pyragėliai

Keksiukų puokštė Mamai

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Purūs blynai

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Trinta burokėlių sriuba

Varške įdaryti pomidorai

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Keptų bulvių salotos

2 komentarai

Ilona 26 Geg ’15 - 5:16 pm

Man toks klausimėlis iškilo dėl juodosios arbatos. Kaip žinia juoda arbata labai stipri, ją 10 min palaikius kogero gaunasi vadinamasis „čefyras”. Ji išties turi būti nepaprastai stipri? Citrinos sultys kaip suprantu tai ta tikroji ką tik išspausta citrina ar pakelyje kaip tradicinės sultys gali būti? Tas pats klausimas ir dėl persikų ar užtenka pasikliauti, kad ant pakelio parašyta 100 proc. persikų sultys?

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:15 pm

Ilona, juodoji arbata yra stipriai atskiedžiama sultimis, todėl ji turi būti tikrai stipri – galutiniame rezultate turėsite tikrai ne tokį stiprų gėrimą 🙂 Dėl sulčių: citrinų naudoju natūralias, pati išspaudžiu iš citrinų. O persikų sultis renkuosi, kaip ir rašote, tokias, kurių sudėtyje daugiausiai persikų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų