Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAISalotos

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

parašė Asta 10 Sau ’23
Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Šiandien vakarienę pagaminau tiesiog iš to, ką radau virtuvėje – iš pusės žiedinio kopūsto, paskutinės vysti jau ketinančios saldžiosios bulvės, spintelės gilumoje pasimiršusios skardinės avinžirnių. Tokius patiekalus „iš nieko“ visada labai mėgau. Ir nors dažniausiai juos gaminu be jokių didelių lūkesčių, kartais rezultatas pranoksta skaniausius įsivaizdavimus. Taip nutiko ir su šiom šiltom salotom – neplanavau dalintis jų receptu, bet jis tiesiog per geras, kad liktų neužrašytas. Jokio stebuklo, tiesiog puikiai tarpusavyje derantys skoniai. Nepamirškite padažo – galutiniam rezultatui jis čia svarbus.

Man prie šių salotų netrūko ničnieko, tačiau, jei norisi, galite pagardinti trupintu fetos sūriu ar patiekti su orkaitėje (ar ant grotelių) kepta vištiena.

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

½ vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
1 saldžiosios bulvės
1 skardinės (400 g) konservuotų avinžirnių
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. Kajeno paprikos

Padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (krapų, mėtų)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynėliais, saldžiąją bulvę – kubeliais. Daržoves ir nukoštus bei nusausintus avinžirnius vienu sluoksniu suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, rūkyta ir Kajeno paprika. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų kuo tolygiau.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

4. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir intensyviai papurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą.

5. Keptas daržoves ir avinžirnius apšlakstykite padažu, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite nedelsiant.

alyvuogių aliejusavinžirniaičiobreliaicitrinossaldžiosios bulvėssalotosžiediniai kopūstai
0 komentaras
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu
kitas įrašas
Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Bananiniai blynai su cinamonu

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis kokteilis su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Moliūgų kava

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vegetariška daržovių lazanija

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninis šokoladainis

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Avižiniai sausainiai

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų