Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

parašė Asta 9 Bir ’20
Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Daugiau nei dvi savaites kantriai laukusiems šios sriubos recepto – štai ir jis! Žinau, suprantu, kad vasara diktuoja šaltibarščių madą, bet juk būna kartais, kad norai ir sezonai prasilenkia, tiesa? Kažkada prieš tris metus, alinančiai karštos liepos vidury, aš lygiai taip pat netikėtai išviriau tobuliausią pasaulyje lašišos ir bulvių sriubą (pamenat?). Tuo tarpu šios vasaros atradimas – raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu. Jei būtų žiema, įberčiau dar ir bulvių kubelių, bet ir tokia, kokia yra dabar, ši sriuba yra nuostabi. Jauki, soti, tiršta, šilta ir labai, labai gardi.

O be to, kai už lango šitaip apsiniaukę ir vis taikosi pliaupti lietus, gal šiandiena tikrai galėtų būti sriubos diena?

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 porcijos Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 labai didelio ar 2 vidutinio dydžio svogūnų
2 didelių morkų
3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
1/3 stiklinės (100 g) saldaus aitriųjų paprikų padažo (Sweet Chili)
1 stiklinės (200 g) raudonųjų lęšių (sausų kruopų)
4 stiklinių (1 l) vandens
1 arb. š. druskos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:
natūralaus jogurto
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir mažais kubeliais pjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, virš vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, sudėkite pomidorų padažą ir saldų aitriųjų paprikų padažą. Maišydami pakepinkite apie minutę.
3. Suberkite lęšius, supilkite vandenį, įberkite šaukštelį druskos. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės ir lęšiai bus išvirę.
4. Supilkite kokosų pieną ir žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite minutę. Paragaukite ir pagardinkite dar žiupsneliu druskos, jei reikia.
5. Patiekite su šaukštu natūralaus jogurto, apibėrę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkintais šviežiais žalumynais.

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Įkvėpimas: Family Style Food

česnakaicitrinosjogurtaskokosų pienaslęšiaimorkospomidorų pastaraudonieji lęšiaisaldus aitriųjų paprikų padažassriubasvogūnaižaliosios citrinosžalumynai
4 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais
kitas įrašas
Kepta avižinė košė su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Trinta vaisių sriuba su vištiena

Šaltibarščiai

Makaronų sriuba su vištiena

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Imbierinis sirupas kavai

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Virtų bulvių blynai su sūriu

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Salotos su kepta lašiša

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

4 komentarai

Gita 17 Bir ’20 - 3:45 pm

Labai noriu isbandyti, tik neturiu to Sweet Chili padazo – kuo ji galeciau pakeisti? Ar sojos padazas tiktu? Aciu

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:44 pm

Gita, sojos padažas tikrai kur kas intensyvesnis visai kitokio skonio – nerekomenduočiau. Užsukite į kokią didesnę parduotuvę, ir tikrai rasite Sweet Chilli padažo 🙂

Reply
Gabrielė 30 Lap ’20 - 12:08 pm

Man tikriausiai kažkas nepavyko, nes gavosi tikrai nekoks skonis – morkos nesuvirė (viską dariau pagal instrukcijas) sweet chili suteikė labai keistą prieskonį, o laimas, kuris tikėjausi išgelbės receptą viską galutinai pribaigė.. Tai dabar bandau dėti cukraus, aštrios adžikos, bandysim transformuoti skonį.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:26 am

Gabriele, tikriausiai čia tiktų tas posakis, kad skonis draugų neturi 🙂 Man tai viena skaniausių sriubų, bet jums tikrai gali ir nepatikti; taip jau kartais nutinka 🙂

Reply

Komentuoti: Gabrielė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų