Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

parašė Asta 16 Lie ’19
Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Jau ne kartą kalbėjau apie pusryčius ir apie tai, kokia didelė ir svarbi tai puikios dienos dalis (turbūt todėl ir sulaukiau kažkada seniai seniai pasiūlymo sudėti savo receptus į pusryčių knygą, šypt). Ir apie tai, kad pusryčiai turėtų būti ne tik skanūs, bet ir laimingi, – apie tai aš irgi rašiau visai neseniai kartą, o gal ir du.

Laimingi pusryčiai – tai tie pusryčiai, kurių tikrai norisi; tie, kurie pripildo ne tik skrandį, bet ir sielą, mintis, širdį. Ne tai, ką reikia suvalgyti, ir ne tai, kas arčiausiai ištiestos rankos. Tai įkvepiantys pusryčiai, laimės trupiniais nubarstyti pusryčiai. Argi ne tiek kartais tereikia, kad diena prasidėtų platesne šypsena, šviesesnėmis mintimis, uolesniu ryžtu ir pozityvia energija? Apie tai ir yra jie – laimingi pusryčiai.

Kas šiomis vasaros dienomis yra jūsų laimingi pusryčiai? Mano – granola. Traškūs dribsniai, jei jau teisingai ir taisyklingai, bet juk visi suprantame, apie ką kalbu, tiesa? Kaip suprantame ir tai, kad iš tiesų granolai nė receptas nėra būtinas. Į didelę orkaitės skardą šįkart be įprastų pilno grūdo avižinių dribsnių bėriau lazdynų riešutus, ispaninio šalavijo sėklas (jų mėgstu įberti praktiškai visur), saldinau šviežiu mūsų bityno medumi, gardinau kvapniu cinamonu. Išbandžiau ir vieną mažą gudrybę – tam, kad nereiktų naudoti daug riebalų, kurie suteikia granolai lipnumo ir kibumo, sumaišiau viską su išplaktu kiaušinio baltymu. Jis visai sėkmingai atlieka tą patį vaidmenį – granola pavyko puiki, kvapni ir traški!

Ir tai šiandien yra mano laimingieji pusryčiai. Galbūt galėtų būti ir Jūsų?

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 puodeliai dribsnių Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (280 g) pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (150 g) lazdynų riešutų
3 valg. š. (30 g) ispaninio šalavijo sėklų
2 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
2 valg. š. kokosų aliejaus
½ stiklinės (170 g) medaus
1 kiaušinio baltymo

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai peiliu pasmulkintus lazdynų riešutus, ispaninio šalavijo sėklas, maltą cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišykite tirpintą kokosų aliejų ir medų. Užpilkite ant sausų produktų ir gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų ir gautumėte lipnią masę.
4. Įmaišykite iki minkštų putų išplaktą kiaušinio baltymą.
5. Paruoštus traškius dribsnius tolygiai paskleiskite kepimo skardoje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet išimkite iš orkaitės, išmaišykite, ir kepkite dar 10-15 minučių.
6. Iškepusius traškius dribsnius šiek tiek atvėsinkite, tuomet permaišykite, o visiškai atvėsusius suberkite į sandarų indą.

Recepto šaltinis: TUTTI Dolci

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

avižiniai dribsniaichiacinamonasdribsniaigranolaispaninio šalavijo sėkloskokosų aliejuslazdynų riešutaimeduspusryčiairiešutaitraškūs dribsniai
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu ledai
kitas įrašas
Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių cepelinai su varške

Žiedinių kopūstų blyneliai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Naujametinis užkandžių vainikas

4 komentarai

Jurate 28 Lie ’19 - 12:48 pm

Skaitau jūsų puslapį ne tiek dėl receptų, kiek dėl to pozityvaus įkvėpimo per jusu mintis, kuriose tas žemiškas paprastumas kaip kokios vilties kibirkštėlė, beveik kaip kokia savotiška psichologinė paskaitele pasiskaityti prieš miegą, kuri veikia, tai kažkaip veikia statydinanciai, kur ne tiek suzinai naujo ar kokia sensacija, bet atrandi save, tuos pačius rūpesčius ir džiaugsmus.

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:33 pm

Ačiū, Jūrate! Netikėtas, mielas, jautrus ir labai svarbus man šis jūsų atsiliepimas, ačiū!

Reply
Margarita 12 Rgp ’21 - 4:11 pm

Man asmeniškai nereik čia to kokoso aliejaus, gadina skonį. Pilnai užtenka medaus.

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:44 am

Margarita, smagu, kad atradote kaip pakoreguoti receptą, kad labiau patiktų asmeniškai jums 🙂

Reply

Komentuoti: Margarita Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų