Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

parašė Asta 7 Vas ’25
Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Mirkt, merkia akį vienas keksiukas, o kitam nurausta žandai. Širdelės sklando ore – vasaris prasidėjo!

Šie keksiukai – visiška meilė. Purus vanilinis biskvitas, saldus aviečių džemo įdaras ir švelnios avietinės maskarponės kepurėlės. Tirpsta burnoje lyg cukrinis debesėlis.

Sakykit, ką norit – įsimylėti šitaip lengva! Ir sunku suprasti, ar čia tas mažais žingsniukais artėjantis pavasaris apsuko galvą, ar akį merkiantis keksiukas privertė šyptelėti plačiau, šypt.

Akį merkti nuo šiol gali ir keksiukai, ir sausainiai, ir kiti skanėstai – „Dr. Oetker“ savo asortimentą papildė žaviomis cukrinėmis dekoracijomis. Akytės puikiai tiks įvairiems desertams dekoruoti, suteiks žaismingumo ir smagumo. Valentino dienai, vaikų gimtadieniams, teminiams vakarėliams… gaminkite skanėstus, kurie kelia šypseną!

Pradėti galite nuo šių keksiukų, jie – pažadu, nuostabiai skanūs!

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 keksiukų Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
110 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. vanilės pastos
2 didelių kiaušinių
½ stiklinės (125 g) raugintų pasukų
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Įdarui:
10 arb. š. aviečių džemo

Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (70 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
2 valg. š. aviečių džemo
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

Papuošimui:
aviečių
smeigtukų-širdelių
„Dr. Oetker“ cukrinių akyčių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite dešimt keksiukų kepimo formelių.
2. Minkštą sviestą, cukrų ir vanilės pastą elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol gausite purią masę.
3. Po vieną įplakite kiaušinius, tuomet – raugintas pasukas.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite gana tirštą tešlą.
5. Paskirstykite tešlą į keksiukų kepimo formeles, pripildydami du trečdalius jų tūrio.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir bus iškepę. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.
7. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

8. Įdarykite keksiukus. Keksiukams atvėsus, mažu šaukšteliu išskobkite juose duobeles. Pripildykite tiršto aviečių džemo.

9. Paruoškite kremą. Maskarponę, miltelinį cukrų, vanilės pastą ir aviečių džemą elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite tirštas, formą laikančias putas.
10. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite ant keksiukų viršaus formuodami kremo bokštelius.

11. Papuoškite keksiukus avietėmis, smeigtukais-širdelėmis ir dekoratyvinėmis cukrinėmis akytėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

avietėsdesertasgrietinėlėkeksiukaikepiniaimaskarponėpasukossaldumynaivalentino dienavanil4
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt
kitas įrašas
Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

Makaronų apkepas su tunu

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Jei neturite orkaitės…

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų