Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

parašė Asta 6 Lie ’10
Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Man dar truputį keista ir trumpom akimirkom aš pagaunu pasimetusią. Stebiuos mažučiais kasdien atrandamais dalykais ir vis pastebiu kažką naujo tavyje, savyje ar mumyse. Niekada nemokėjau peršokti į kitą lapą labai greitai ir ištrinti visa, kas buvo prieš tai – pernelyg esu pastovus žmogus.

Kasdien aš vis dar pratinuos. Stengiuos pabudusi nepašokti iš lovos su mintim – kur aš?! Stengiuos suvokti, kaip sutalpinti šitiek daug rūbų į šitokią nedidukę spintą (ir dar palikti bent penketą centimetrų jam!). Bandau atprasti nuo skaitymo lovoje iki antros valandos nakties, nes gi mes turime darbus – reikia keltis anksti (neverkšlenk, Asta, tu jau didelė mergaitė). Stengiuos nepamiršti, jog valgyti reikia tvarkingai ir dar paruošti pietus į darbą… Laimė, kad aš mėgstu gaminti. Tikriausiai tik dabar puikiai suvokiu šito pomėgio dėkingumą – aš neinu iš proto, kad gaminti reikia n kartų per dieną, dar ne. Maloniai klausiu, ko jis norėtų vakarienei, tada galvoju, ko norėčiau aš, ir paruošiu mums dvi lėkštes. Labai skirtingas lėkštes, tiesa.

Anąkart sulaukiau klausimo, ar dabar jau galima tikėtis sulaukti saulėtoje virtuvėje daugiau rimtų patiekalų. Cha cha. Patikėkit, aš dar nesu gyvenime kepusi tiek karbonadų, kiek kepiau per pastarąsias kelias dienas. Nesu išvis gaminusi tiek rimto maisto! Čia mes skiriamės ir aš turėsiu su tuo susitaikyti – aš mėgstu lengvus varškės apkepiukus, daržovių kepsnelius, o jis – bulvinius blynus ir vištienos kepsnius. Omg, vis dar galvoju, ir džiaugiuosi bent tuo, kad jau saldumynus mes tikrai laaabai mėgstam abu 🙂 Todėl… ne, aš nemanau, kad saulėta virtuvė labai pasikeis. Kaip išsikepti kugelį bulvių plokštainį tikrai žinome visi, o… saldumynais aš dar vaišinsiu ir vaišinsiu. Ir dar kartais savo naujaisiais maistukais. Kaip kad šiandien štai – vasarišku varškės apkepiuku su bananais ir braškėmis.

Skonis: 9,5/10. Kažkas tarp apkepo ir… pyrago. Pernelyg saldus kaip apkepas, pernelyg varškinis kaip pyragas. Bet tikrai labai skanus – valgai pietus ir šypsais, it desertu smaguriaudamas. Ar gali būt geriau, a? :))

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Skanu ir sveika

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

310 g liesos varškės
5 valg.š. (85 g) manų kruopų
3 valg.š. (75 g) cukraus
2 kiaušinių
1,5 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
banano
saujos braškių

GAMINIMO EIGA

Viską išmaišyti iki vientisos masės, įmaišyti griežinėliais pjaustytus bananus. Gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais šiek tiek pateptą kepimo formą ir kepti apie 20-25 min. 190 ºC temperatūroje. Valgyti galima ir su trintomis braškėmis, ir su saldžiu jogurtu, ir su kuo tik širdis geidžia.

apkepasbananaibraškėsmanų kruoposvarškė
6 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su citrinų kremu
kitas įrašas
Pievagrybių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

Enčilados su vištiena ir sūriu

Brokolių ir varškės blyneliai

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Karamelinis tiramisu

Obuoliniai keksiukai

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Triufeliukai su brendžiu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Jautienos ir makaronų troškinys

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

6 komentarai

Jurga 6 Lie ’10 - 7:57 pm

Ech, ta pradžios romantika. Tu pamažu jį lenk į savo pusę maisto atžvilgiu, kol dar pradžių pradžia, po to bus lengviau :)))

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:45 pm

Jurga, oi, beviltiška, tikrai beviltiška. Aišku, pasvajoti visada smagu, bet aš esu šimtu procentų tikra, kad nieko aš jau čia nepakeisiu 🙁
(o, stebukle, ateik į mano kiemą…. :))) )

Reply
julė 6 Lie ’10 - 8:07 pm

>> Kaip išsikepti kugelį bulvių plokštainį tikrai žinome visi, o…

nori tikėk, nori – ne, bet… aš nežinau 🙂 apskritai šį savaitgalį pirmąsyk gyvenime valgiau kugelį – mamos priprašiau. ir jetau, kaip man patiko, kaip man patiko 🙂

o tavasis apkepas labai žaviai atrodytų maniesiems pusryčiams. nors ne, pusryčiams nepakankama (jau rašau laišką ir prisipasakosiu), bet naktipiečiams pusę dešimtos – kodėl gi ir ne. 😀

žaviuosi jūsų pradžios romantika, kaip išsireiškė jurga. kaip.. šiltai tikra, a?

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:54 pm

Jule, eik tu? 😮 Taigi ten paprasta visai, dedi viską iš akies ir skanaus 😀 Bet, gerai, žiūrėk, aš tau papasakosiu 😛 Patikrintas nerealiai skanus variantas: apie 2 kg bulvių, 2 dideli svogūnai, 0,5 l pieno, 1 kiaušinis, daaaug kapotų krapų, druskos pagal skonį ir visokiausių mėgstamų prieskonių pagal skonį (mums labiau patinka gausiai prieskoningas kugelis). Na ir ką, tarkuojam bulvių tarkavimo mašina bulves ir svogūnus, mušam kiaušinį, dedam krapus, prieskonius, druską – viską išmaišom. Pakaitinam pieną iki beveik virimo, supilam į bulves, išmaišom. Kepimo skardą ištepam aliejum (dugną ir sieneles) ir ant dugno dar padėliojam sviesto gabalėlių. Supilam paruoštas bulves, šaunam į 200 C orkaitę ir kepam apie valandą. O paskui pirščiukus laižom :))

P.S. Laiško dar neskaičiau – gėda, nespėju.. Vis tos romantikos, žinote, daug laiko atima. Ir antiromantikos – buitis 😀 Bet aš tuoj tuoj, suskubsiu ir.. tikiuos, greitu metu, lėks pašto karveliai pas tave atgalios :))

P.P.S. Tikrai šilta.. labai. 🙂

Reply
Egle 6 Lie ’10 - 9:21 pm

Aha. Ech, ta pradžių pradžios romantika. .. Tik palenkti savo pusėn ne taip jau lengva. Priklauso nuo charakterio. Nors aš ir nesistengiau ir nesistengiu lenkti. Pats savaime atrado, kas jam patinka iš mano repertuaro…

Pavydžiu jums. Pamenu kaip džiaugėmės PAGALIAU apsigyvenę kartu 😉

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:56 pm

Egle, džiugu priminti senus gerus laikus – nors tikiu, kad jūs džiaugiatės lygiai taip (na, gal kiek kitaip, bet vis tiek..) ir dabar – kiekviena miela diena :)) Todėl nepavydėk ;))

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 4

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 5

    Mieliniai riestainėliai

    6 Kov ’11
  • 6

    Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 1 diena

    20 Rgp ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų