Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

parašė Asta 22 Lap ’10
Žiedinių kopūstų blyneliai

Išduosiu vieną didelę paslaptį. Kartais aš tingiu gaminti. Taip taip, kad šiaip tingiu – jokia čia naujiena. Tačiau gaminti kartais lygiai taip pat nekyla rankos, kaip kad ir imti į rankas dulkių šluostę. Arba atsiversti koliokviumo konspektus. Ar kažką tokio panašaus baisingai nemielo. Tuomet prasideda… Kokia tragedija! Koks kankinimas! Ai ai, kokia aš vargšė mergaitė! (ar jau visi girdėjo?…)
Didžiausias skirtumas čia yra tas, kad nedraugystė su virtuve tęsiasi, na… dvi dienas. Su vadovėliais ir dulkių šluostėm, pavyzdžiui, artimai susidraugavus nebuvau niekad. Žinot, tik ta paviršutiniška „draugystė iš reikalo“.
O kur link aš čia lenkiu? Na gi prie to, kad valgyti reikia. Visada. Net tas dvi dienas. O tada reikia sugalvoti kažką toookio paprasto ir kartu tooookio skanaus, kad galėtum nušauti du zuikius iš karto. Pirmą – kad susisuktum greitai ir nepradėtum į virtuvę žiūrėt dar labiau susukta nosyte. Antrą – kad papietautum taip skaniai, jog meilė virtuvei sugrįžtu su kaupu. Dideliu kaupu.

Nepasiūlysiu šiandien jokio stebuklo, pažadu. Genialumas paprastume, ir atvirkščiai. Žiedinių kopūstų blyneliai, kurių norisi dar.

O tuo pačiu – duoklė ir tiems Saulėtos virtuvės skaitytojams, kuriems pyragų jau per akis.

Skonis: 10/10. Kaip daržovių blyneliai apskritai ir kaip patiekalas iš žiedinių kopūstų atskirai, jie man pasirodė neabejotinai nuostabūs. Kartu ir subtilaus, ir pakankamai ryškaus skonio. Sūris ir petražolės čia groja pirmais smuikais, suteikdami žiediniui kopūstui toookį žavesį, kad blyneliai patys šokinėja lėkštėn. Paprastas, lengvas ir nuostabus skanumynas!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Gaminkime.lt

Žiedinių kopūstų blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 nedidelis žiedinis kopūstas (~500 g)
100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
1/4 arb.š. druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
1 didelė skiltelė česnako
2 valg.š. šviežių petražolių, kapotų (aš dėjau gausų 1 arb.š. džiovintų)
2 kiaušiniai
60 g miltų
1/4 arb.š. kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA

1. Žiedinį kopūstą išskaidyti žiedinėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuo vandens užvirimo laiko, virti apie 8 minutes – stebėti, kad žiedinis kopūstas nepervirtų.
2. Išvirus nusunkti ir atidėti į šalį.
3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišyti su ketvirčiu šaukštelio druskos, pipirais, smulkiai kapotu česnaku, smulkintomis petražolėmis.
4. Į masę įmaišyti lengvai išplaktus kiaušinius.
5. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
6. Galiausiai suberti žiedinio kopūsto žiedynėlius ir dar kartą viską išmaišyti.
7. Šaukštu į įkaitintą keptuvę dėti paruoštą tešlą ir kepti nedidelius blynelius. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
8. Patiekti su natūraliu jogurtu ar grietine. Ir skanauti.

blynaičesnakainesaldūs blynaipetražolėssūrisžiediniai kopūstai
23 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Beveik gimtadienis ir klausimų lietus
kitas įrašas
Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trintų bulvių blynai su sūriu

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Špinatų sriuba su virtinukais

Aštrus vištienos karis

Obuoliniai varškės blyneliai

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių pyragas su morengo plutele

Žemės riešutų sviesto ledai

Graikiško jogurto tortas

Šokoladinis cukinijų keksas

Bananiniai ledai

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Keptų bulvių salotos

Pusryčių duoniukai su rikota

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

23 komentarai

aguonele 22 Lap ’10 - 9:23 am

Labai dailios nuotraukos ♥

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:07 pm

Ačiū, aguonėle 🙂

Reply
AJ 22 Lap ’10 - 9:43 am

Asta, blyneliai atrodo labai skanus. Kaip tik ieskojau recepto panasaus 🙂 Butinai isbandysiu.

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:08 pm

Na, nemeluoju – jie tikrai ir yra labai skanūs, ne tik atrodo 🙂 Būtinai išbandyk, o po to dar būtinai atbėk pasidalinti įspūdžiais :))

Reply
Jurga 22 Lap ’10 - 6:38 pm

turejo but nuostabus blyneliai :))

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:09 pm

Taip, Jurga, tokie ir buvo jie 🙂

Reply
Jolita 22 Lap ’10 - 6:49 pm

As ir tu blyneliu noriu ir to vyno butelio su kaspineliu…

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:09 pm

Jolita, kokie dideli norai :)) Blyneliais tikrai pavaišinčiau, bet kad jau baigės seniai… o butelis ir tas tuščias, tik kaip interjero detalė virtuvės 🙂

Reply
Kotryna 22 Lap ’10 - 6:59 pm

Oj darysiu darysiu rytoj šiuos blynelius, nes šaldytuvas pilnas žiedinių kopūstų 🙂 Ačiū už receptą, kuris labai laiku. 😉

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:10 pm

Kotryna, pavydžiu šaldytuvo, pilno žiedinių kopūstų :)) Būtinai išmėgink, labai rekomenduoju 🙂 Už receptą – nėra už ką, skanaus! 😉

Reply
Simona 8 Gru ’10 - 4:52 pm

Kepėm vakar, apsivalgymas kaip skanu. Puiki vakarienė 🙂

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 12:30 am

Simona, puiku, kad patiko :))

Reply
Medeja 15 Gru ’10 - 2:14 pm

Reikes pabandyt prie progos, labai skaniai skamba ir atrodo

Reply
Asta 15 Gru ’10 - 6:57 pm

Pažadu, kad ir yra labai labai skanu 🙂 Daug skaniau nei atrodo ar skamba 😉

Reply
Pikantiški žiedinių kopūstų blyneliai 12 Kov ’11 - 9:46 pm

[…] Žemas lygis, bet bent jau aukštai nepulsiu 🙂 Žodžiu, taisau tą minusą nusižiūrėjusi į Saulėtą virtuvę ir nuo savęs įkrovusi žalią papriką ir saulėje džiovintų pomidorų iš aliejaus bei maltos […]

Reply
Loreta 22 Spa ’12 - 6:52 pm

Super!!! ačiū už tokį paprastutį ir neįtikėtinai puikų receptėlį!:) Labai mėgstu žiedinius kopūstus, tai šie blyneliai buvo tikras gardumėlis vakarienei:))

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:10 pm

Loreta, nėra už ką. Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
lina 4 Sau ’15 - 12:09 pm

Labai skanus blyneliai, vakar pietums kepiau tuno pyraga taip pat buvo labai skanu.

Reply
Asta 5 Sau ’15 - 7:06 am

Labai džiaugiuosi, kad čia, mano saulėtoje virtuvėje, atradote tiek viliojančių ir skanių patiekalų! 🙂

Reply
Kristina 6 Vas ’16 - 4:49 pm

Nuostabus! Nieko skanesnio is kalafioro dar neteko valgyti, didelis aciu uz toki puiku recepta!

Reply
alexia 22 Gru ’20 - 12:59 pm

O jei naudoti žalią tarkuotą kopūstą, o ne virtą, kaip tuomet, jūsų manymu?

Reply
Asta 22 Gru ’20 - 6:39 pm

Manau, kad pavyktų puikiai! 🙂

Reply
Renata 6 Sau ’24 - 7:19 pm

Labai skaniai išėjo! ❤️ Naudojau čederio sūrį ☺️

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų