Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

 

Nežinau, koks didelis svajoklis turi būti ar kaip užrietęs nosį viršun turi vaikščioti, kad nepastebėtum tų raudonų atspalvių, užvaldžiusių ir didžiuosius prekybos centrus, ir visai nedideles krautuvėles. Aš, kad ir kaip beskraidyčiau padebesiais (kartais sulaukiu pastabų, kad mano neatidumas yra begalinis, tiesiog neišmatuojamas!), tas širdeles vis tiek matau. Daug daug širdelių: ant puodelių, ant pagalvėlių, ant rėmelių, ant pižamų, ant… beveik visko, tiesą sakant. Įžengi į parduotuvę, norėdamas tik pieno, o akyse ima raudonai raibuliuoti. Neabejoju, kad šis jausmas pažįstamas ne man vienai, šypt.

Niekada nieko neturėjau prieš Valentino dieną; ir dabar man ji visai patinka. Kai mokiausi mokykloje, pirkau ir klijavau širdeles ant megztukų atlapų ar žandų, kaip ir visi klijavo. Ir širdelėmis išmargintas dovanas saviškiui pirkdavau, kol dar buvom paaugliai. Pati tokių dovanų taip pat laukdavau, o sulaukusi – džiaugdavausi. Šiandien, tiesa, dovanų tokia proga vienas kitam jau nedovanojam ir ypatingų švenčių neorganizuojam, bet taip pat ir nepykstam, kad tų širdelių prieš Valentino dieną šitiek daug. Ir man truputį liūdna, kad visuomet atsiranda žmonių, kurie, atrodo, pyksta vien dėl to, kad Valentino diena apskritai egzistuoja. Kažkam tai šventė, kažkam – pramoga, o dar kažkam – tik eilinis penktadienis. Nereikia pykti, kad mes skirtingi. Skirtingai mylim ir skirtingai tą meilę švenčiam.

Nors ir be dovanų ir raudonų lipdukų ant žandų, Valentino dieną mes priimam kaip progą palepinti save kažkuo maloniu: ypatingesniu desertu, filmų vakaru, apsilankymu spektaklyje ar šiaip kokia maža smulkmena, kuriai, būna, ruošiamės ruošiamės, bet sugebam vis ateidėti kitam kartui. Tai – proga neatidėlioti, prisiruošti, galimybė iššokti iš rutinos. Juk kaip dažnai, dėliodami prioritetus, atiduodame juos darbui, reikalams, o ne artimam žmogui? Kaip dažnai tai, kad mylimas žmogus yra mūsų namuose ir širdyje, tampa be galo natūralu ir savaime suvokiama? Gerai, kad yra dienų, kurios mus – įsisukusius į darbus ir pasimiršusius – išjudina, pabudina. Primena, jog mylėti reikia kiekvieną mielą dieną, bet vien to neužtenka. Kartais reikia ir įrodymų: puodelio kavos į lovą, gardaus deserto, atviresnio pokalbio, ilgesnio pasivaikščiojimo, susikibus už rankų. Mažų ir paprastų dalykų, kurie mūsų meilę padaro dar gražesnę, tvirtesnę.

Labai gaila, tačiau šįkart aš negalėsiu Valentino dienos desertu dalintis su savo žmogumi. Ir paimti už rankos ar apkabinti negalėsiu. Atstumas kartais būna žiaurus ir negailestingas, bet… gražiose knygose apie meilę rašo, kad ji įveikia visas kliūtis. Ir aš tuo šventai tikiu.

Mano žmogus labai mėgsta šiuos prancūziškus skanėstus. Kai kepiau juos prieš mėnesį ir man pagaliau pavyko, iš lėkštelės visi macarons išnyko labai greitai. O aš galėjau tik rausti ir klapsėti blakstienomis, klausydama pagyrų. Kadangi migdolų miltų dar buvo likę trims bandymams, artėjant Valentino dienai, nusprendžiau iškepti rausvų migdolinių morengiukų. Nusipirkau raudonų dažų ir… įbėriau žiupsnelį. Akivaizdu, kad dažai pasitaikė tikrai intensyvūs, o mano macarons iškepė ryškiai ryškiai raudoni. Kuo tikriausi Red Velvet Macarons! Tikriausiai turėčiau paprašyti užsimerkti visų, kurie griežtai nepritaria dažų naudojimui maisto gaminime – užtikrinu, kad macarons tikrai galima iškepti ir be jų, būtent tokius (labai natūralius) kepiau pačius pirmuosius. Aš pati, tiesą sakant, tikrai nesu kategoriškai nusistačiusi prieš maistinius dažus. Seniau juos naudodavau dažniau, dabar – rečiau. Bet esu linkusi manyti, kad tai toli gražu nėra pati didžiausia blogybė, juolab, jei dažytas maistas valgomas vos vieną kitą kartą per metus. Net jei jis tooooks ryškus kaip mano macarons, šypt. Taigi, mums dažai tikrai nė trupučio nesutrukdė; ir vėl macarons iš lėkštės išnyko tą pačią dieną. O aš jau planuoju, kokius kepti kitą kartą?

Skonis: 10/10. Jų skonis beveik identiškas pirmiesiems, todėl norisi tiesiog pakartoti tą patį: jei mėgstate riešutus ir morengus, jums tikrai patiks, nes tai – riešutiniai morengai. O vertinti šį skanėstą man, kaip visada, be galo sunku: jei reikėtų rinktis tarp, tarkime, tiramisu ir macarons, aš – būsiu sąžininga – tikriausiai pasirinkčiau tiramisu. Bet tai labai skirtingi desertai. O macarons taip pat tikrai skanūs, morengų „kategorijoje“ man jie vienareikšmiškai skaniausi. 

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Porcijų skaičius: 2025 maži macarons.

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Receptų medis

Raudonojo aksomo macarons

110 g migdolų miltų*
225 g miltelinio cukraus
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
125 g sendintų kiaušinių baltymų**
50 g cukraus

Kreminio sūrio pertepimui:
100 g kreminio sūrio („Philadelphia“)
1 valg. š. citrinos sulčių
250 g miltelinio cukraus

IŠKEPKITE MORENGINIUS SAUSAINIUS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Migdolų miltus* sumaišykite su milteliniu cukrumi. Sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių.
3. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per pakankamai smulkų sietelį.
4. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
5. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą išsijokite į didelį dubenį.
6. Į miltus įmaišykite raudonus maistinius dažus (milteliais). Nepersistenkite su kiekiu, nes jie gali būti labai intensyvūs – užteks mažo žiupsnelio.
7. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus**. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir plakite iki standžių, blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus „aukštyn kojom“, baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje.
8. Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su išsijotais migdolų miltais.
9. Silikonine mentele ar mediniu šaukštu išmaišykite baltymus su migdolų miltais. Maišykite iš apačios į viršų – atsargiais, bet tvirtais judesiais. Tešlos negalima permaišyti – jai sumaišyti turi užtekti iki 50 judesių. Kai tik matote, kad baltymai su migdolų miltais susimaišė ir masė tapo vientisa, nustokite maišyti. Nuo to, kaip išmaišėte tešlą, priklausys jos tirštumas. Šaukštelį tešlos padėkite ant kepimo popieriaus; jos paviršius turi išsilyginti ir paviršiaus plotas tik šiek tiek išsiplėsti į šonus. Jei tešla per tiršta, pamaišykite ją dar porą kartų. Jei tešla per skysta, reiškia, kad tešlą permaišėte (to pataisyti, sako, jau nebeįmanoma).
10. Paruoštą tešlą supilkite į konditerinį maišelį paprastu apvaliu antgaliu (arba į paprastą maišelį, o jo kampą prakirpkite). Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspauskite maždaug 3 cm pločio apvalius sausainius.
11. Palikite juos pastovėti kambario temperatūroje 60 minučių.
12. Įkaitinkite orkatę iki 155°C temperatūros.
13. Kepkite macarons įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 13 minučių.
14. Iškepusius macarons išimkite iš orkaitės. Kelias minutes atvėsinkite kambario temperatūroje, o tuomet perkelkite ant grotelių.

PARUOŠKITE PERTEPIMĄ

1. Kreminį sūrį elektriniu plaktuvu išplakite su citrinos sultimis.
2. Suberkite miltelinį cukrų ir išmaišykite. Turite gauti pakankamai tirštos konsistencijos pertepimą.

SUTEPKITE MACARONS

1. Suporuokite iškeptus migdolinius morengus į poras pagal dydį.
2. Į konditerinį maišelį sudėkite šokoladinį kremą. Ant vieno morenginio sausainio pusės išspauskite maždaug arbatinį šaukštelį kremo. Uždenkite kitu morenginiu sausainiu ir lengvai paspauskite.
3. Laikykite macarons sandarioje, orui nepralaidžioje dėžutėje ar indelyje.
4. Skanaus!

* Migdolų miltus naudojau pirktinius. Jų galite rasti parduotuvėse „Sveiki produktai“. Jei norite, galite patys pasigaminti migdolų miltus. Jų gamybos procesas labai detaliai aprašytas tiek pas Viktoriją, tiek štai čia, pas Kristiną.

** Sendintus kiaušinių baltymus pasiruoškite taip: pamatuokite tikslų reikiamą kiaušinių baltymų kiekį. Sudėkite į sandariai užsidarantį indelį (pavyzdžiui, stiklainį) ir laikykite uždarytą šaltuve 3-7 dienas. Prieš gamindami macarons, išimkite indą su baltymais iš šaldytuvo ir palaikykite valandą kambario temperatūroje.

, , , ,

56 Responses to Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

  1. Ieva Marija 12 Vas ’14 at 10:14 am #

    Nerealiai neapsakomai nuostabiai žavingi tavieji macarons!!!!!!!! :)

    • Asta 12 Vas ’14 at 12:55 pm #

      Ačiū, Ieva Marija, labai labai ačiū! :)

  2. IevosReceptai 12 Vas ’14 at 10:23 am #

    Labai gražios nuotraukytės. Matau puikiai pavyko!
    Tik labai įdomu – o ką suteikia sendinti kaiušinio baltymai? Kuo ji skiriasi nuo nesendintų? Gal žinote? :)

    • Asta 12 Vas ’14 at 12:57 pm #

      Labai ačiū, Ieva :)
      Iš tiesų nelabai gilinausi, kodėl macarons gaminimui reikalingi sendinti baltymai; tiesiog sekiau instrukcijas, kuriose visose jų reikėjo sendintų :) Kažkur kažkada skaičiau, kad sendinimo metu iš baltymų išgaruoja dalis drėgmės; manau, kad dėl to jie lengviau išsiplaka iki tikrai standžių putų.

  3. Ineta 12 Vas ’14 at 11:40 am #

    Kokie gražūs!!! super:) Beje,kur perki dažus?:)

    • Asta 12 Vas ’14 at 12:59 pm #

      Oi, aš tuoj nuo pagyrų būsiu raudona kaip ir tie macarons 😀 Ačiū, Ineta! :)
      Dažus perku KTU Maisto institute, UAB „Naujasis Limas“ :) Būna ir labai mažais kiekiais, po 4 gramus, man rodos, kainuoja 4 Lt :) O ir spalvų nemažai; pavyzdžiui, raudonos turėjo net tris atspalvius! :)

  4. Ausra 12 Vas ’14 at 3:42 pm #

    Asta, labai sventiski ir dailus macarons! o nuo trupucio ryskiu dazu dar niekas nenumire; tarp kitko, as naudoju gelinius dazus: http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?sku=pg_icingcolors; ju kieki lengviau kontroliuoti, ir spalvos gaunasi ne neonines (nors as neturiu nieko pries neonines spalvas!!! gyvenimas ir taip per daug pilkas; ypac ziema);

    • Asta 13 Vas ’14 at 6:01 am #

      Ačiū, Aušra :) Geliniai dažai man irgi atrodo patogiau, bet kiek visur skaičiau, tai macarons gamyboje rekomenduojama naudoti būtent sausus miltelius, sumaišyti juos su miltais, prieš įmaišant išplaktus baltymus. Na, bet nieko, kitąkart žinosiu, kad užtenka poros mažų grūdelių :)

  5. Diana 12 Vas ’14 at 4:12 pm #

    Maistas, sakau, turi būti ne tik skanus, bet ir gražūs.
    O šie…o šie… žinok verkti norisi, kokie faini :DD

    Su kiekvienu tavo macarons receptu aš po vieną žingsnelį artėju link savų gaminimo. Kad ir kaip toli tai būtų. :)
    Žodžiu, komplimentai tau mega milžiniški.

    • Asta 13 Vas ’14 at 6:03 am #

      Diana, kaip miela, labai ačiū už gražius žodžius :) Dabar mano planuose citrininiai macarons, jei nesurasiu dar labiau viliojančių :) Tikiuosi, kad greitu metu prisiruoši jų išsikepti ir tu! Kaip kažkas labai teisingai pastebėjo, juos kepti reikia ne vien dėl skonio (nors jis tikrai geras), bet ir dėl atrakcijos, iššūkio… nerealiai smagu, kai tas sijonėlis pakyla ir supranti, kad pavyko! :)

  6. Diana 12 Vas ’14 at 4:12 pm #

    *gražus. :)

  7. Odeta 12 Vas ’14 at 4:27 pm #

    Asta, po vakarykštės mūsų pažinties supratau, kad pas Tave tik tobuli saldumynai gali gautis:) Fantastiški Tavieji macaronsai:)

    • Asta 13 Vas ’14 at 6:04 am #

      Odeta, labai ačiū, bet tai tikrai nėra tiesa, tikrai! Būna ir pas mane nesėkmių, tik tos nesėkmės tinklaraščio, savaime suprantama, nepasiekia :)
      Beje, buvau labai smagu susitikti gyvai ir susipažinti 😉

  8. Julija 13 Vas ’14 at 7:01 am #

    Oooooo! Gerai, kad turiu ausis, tai žiūriu išsišiepus nuo ausies iki ausies, nes kitaip šypsočiausi aplink galvą 😀
    Nuostabiai fantastiškos nuotraukos ir dažų čia tikrai ne per daug :)

    • Asta 13 Vas ’14 at 12:45 pm #

      Julija, ačiū! :) Tokius komentarus paskaičius ir mano šypsena akimirksniu tampa tiesiog neišmatuojama! :)

  9. Laura 13 Vas ’14 at 7:43 am #

    Sveiki, Asta,

    Negalima nesizaveti tokiais saldumynais: viskas taip preciziska, iki smulkmenu. Gal ir keistas klausimas, taciau ar uzsiimtumet iskepti tokiu skanumynu vienai sventei? Zinoma, ne cechiniu kiekiu ir paprasius gerokai is anksto. Tiesiog labai vertimu naminius kepinius, taciau siu kepti pati kolkas neplanuoju, o ir laiko pritruktu. Manau, kad matote mano el pasto adresa, tad galite juo kreiptis.

    Aciu

    • Asta 13 Vas ’14 at 12:47 pm #

      Laura, ačiū už komentarą :) Tiesą sakant, aš pati tik antrąkart macarons kepu, kol kas nesijaučiu tame stipri ir galinti duoti kažkokias garantijas :) Tikrai matau el. pašto adresą, todėl imsiu ir tuoj brūkštelėsiu plačiau :)

  10. oho 13 Vas ’14 at 12:07 pm #

    nesu didelė įrašų komentuotoja, bet macaronsai tokie gražūs, kad nesusilaikiau, spalva puiki!

    • Asta 13 Vas ’14 at 12:48 pm #

      Ačiūūūū! :)
      Na va, o aš, prisipažinsiu, tikėjausi būti truputuką užpulta. Dėl chemijos, ryškumo, raudonumo, nenatūralumo ir kitų visų negerų dalykų. Esu labai maloniai nustebusi ir džiaugiuosi, kad manieji raudoni macarons sukėlė tiek gerų emocijų tiek skaitytojams, tiek man pačiai :)

  11. Jonė 13 Vas ’14 at 1:05 pm #

    Oho, kokie ryškūs macaron’ai!!! Paprastai, kai prarandu motyvaciją darbe, tai pirmiausia naršyklės langelyje automatiškai suvedu šio puslapio adresą. Taip nutiko ir šiandien, ūkanotą ir slogią dieną. Pamačius šiuos gražuolius vos nežvygtelėjau iš netikėtumo 😀 superinis vaizdelis, o tikiu, ir labai skanu turėtų būti… Tai bent nuotaikos užtaisėlis :) Ačiū tau už tai, ką darai! :)

    • Asta 17 Vas ’14 at 8:55 pm #

      Jone, ačiū už komentarą! Sunku apsakyti, koks džiausmas tokius komentarus – tokius pozityvius, tokius gražius ir mielus širdžiai – skaityti. Kuklinuos, raudonuoju, bet malonumas neišpasakytas! :) Sunku patikėti, kad aš – ta kartais pernelyg pesimistiška mergina, pernelyg dažnai prarandanti motyvaciją – būtent ją, motyvaciją, kažkam sugrąžinu. Man tikrai labai gera tai žinoti. Ką jau bekalbėti, tai… įkvepia. Ir nuteikia labai pozityviai :) Ačiū!! :)

  12. Ropė Šnopė 13 Vas ’14 at 2:15 pm #

    Fantastiškai atrodo. Šitų tai ko gero niekad neišdrįsiu gaminti…:) Užtai kaip gera akis paganyti, tikras meno kūrinys. Šaunuolė, sveikinu :) Ir girti negaila… ko gero pirmą kartą apskritai parašiau kur nors komentarą :)

    • Asta 17 Vas ’14 at 8:56 pm #

      Oho! Ačiū! Jaučiuosi pagerbta pirmuoju komentaru; va ką gali ryškiai raudona spalva! :)
      Beje, tik nesakyk, kad niekad neišdrįsi. Jei norėsi, išdrįsi. Ir, tikiu, pavyks puikiai! :)

  13. Kristina 14 Vas ’14 at 5:19 pm #

    Makaronai, atrodo fantastiskai gerai pavyke!! Ypac zinant kaip sunku, net ir puikiausiems konditerijos meistrams, juos pagaminti.. ir apskritai, man labai patinka Jusu svetaine:)

    • Asta 17 Vas ’14 at 8:57 pm #

      Kristina, ačiū už kiekvieną gerą, gražų žodį. Begalinis malonumas juos skaityti :)

  14. Živilė 16 Vas ’14 at 11:16 am #

    Atrodo absoliučiai nuostabiai:) Forma tobula, spalva neįtikėtina. Mano šeimos nariai nugriūtų tokius pamatę! 😀

    • Asta 17 Vas ’14 at 8:58 pm #

      Ačiū, Živile! :) Nėra jie tikrai tobuli, dar reikia padirbėti su paviršiaus tekstūra (ir su spalvų ryškumu, šypt), bet man bet kokiu atveju net širdis smarkiau plaka matant, kiek daug nuostabių žodžių sulaukė šie macarons :)

  15. Paulina 19 Vas ’14 at 12:32 pm #

    Sakykit, o jei man išeis palaikyt baltymus kiek mažiau net nei parą, ar nieko baisaus?:)

    • Asta 21 Vas ’14 at 5:57 am #

      Paulina, kiek skaičiau receptų bei patarimų, jeigu laikomi baltymai tik parą, tai laikyti juos reikėtų kambario temperatūroje. Kadangi šito varianto nebandžiau, realia patirtimi pasidalinti, deja, negaliu.

  16. Rasita 27 Kov ’14 at 1:16 pm #

    Pabandžiau ir aš juos iškepti. Ragavę sakė, kad skonis – dieviškas :} Tik iš tikrųjų man jie nelabai pavyko. Sijonėliai viduje buvo beveik tušti. Gal numanote, ką aš galėjau padaryti ne taip? :}

  17. Blakstienų priauginimas 31 Kov ’14 at 5:43 pm #

    Atrodo skaniai

    • Asta 18 Bal ’14 at 5:32 am #

      Ačiū :) Aš sakiau, kad atrodo… ekstravagantiškai. Bet tikrai skanu :)

  18. ramune 13 Rgp ’14 at 3:52 pm #

    sveiki, kepiau macarons, bet jie man sutrukinejo… gal zinote kodel taip galejo nutikti?

  19. Bora 6 Sau ’15 at 11:37 pm #

    Is this recipe available in English?

    • Asta 8 Sau ’15 at 1:29 pm #

      Bora, there are so many recipes on the Internet for macarons. Just google it 😉

  20. Johannet 2 Vas ’15 at 7:09 am #

    Hi can we get the recipe in English

    thanks

    • Asta 8 Vas ’15 at 4:46 pm #

      Johannet, you can google it: macarons :) There are really many recipes on the internet 😉

  21. Jūratė 2 Vas ’15 at 8:36 am #

    Laba diena, Asta,

    kaip suprantu, esate macarons kepusi, ir ne kartą, todėl gal galėsite ką patarti. Pirmą kartą kepiau šiuos morengus ir, – naujoko sėkmė!, – man puikiai pavyko, nors tą kartą neturėjau migdolų miltų ir tiesiog pati susimaliau riešutus. Antrą kartą jau nusipirkau ir miltų, ir sendinau baltymus, – bet jie gavosi kieti kieti, jokio sijonėlio. Pamaniau, kad per mažai išmaišiau, nes bijodama permaišyti, lioviausi kai tik miltų nesimatė, o reikėjo dar kelis kartus apsukti. O trečią kartą paraidžiui padariau visus veiksmus ir kai po 50 karto apsukimo tešla gražiai neslydo (nes žinojau, kaip buvo pirmąjį sėkmingą kartą), aš ją dar pamaišiau, bet ji ne suskystėjo, o sakyčiau, atvirkščiai – dar labiau susitraukė ir akyse jos tūris sumažėjo… Gal numanote, kodėl taip atsitiko? Būčiau dėkinga, nes po tų kelių nesėkmių pati nebeatrandu, kas buvo pirmąjį kartą gerai, o kitus du – ne. Labai nekyla rankos vėl bandyti, nežinant, kur klaida. O jūsų šie ir kiti pyragėliai – akims (turbūt ir pilvui:) didelis džiaugsmas:) Dėkinga!

    • Asta 8 Vas ’15 at 4:48 pm #

      Jūrate, mano patarimas po dešimčių macarons kepimų būtų toks: nenaudokite miltų; pirkime migdolų plokšteles ir malkite jas pati. Aš taip pat susidūriau, kad ne visi migdolų miltai yra tinkami macarons ruošti. Kartais jie būna per drėgni ir net džiovinimas orkaitėje nepadeda. Dabar, kai kepu macarons, visada pati malu migdolų plokšteles :) Tikiu, kad pavyks. Labai linkiu, kad pavyktų! :)

      • Jūratė 9 Vas ’15 at 1:03 pm #

        Labai ačiū, Asta, kad atsakėte. Mintyse jau buvau viską perkračiusi, kas galėtų būti, ir net pabandžiusi dar kartą viską gražiai ramiai šeštadienio šviesų rytą, bet… tas pats:( ir jau mano pyktis čia nukrypo į miltus: apžiūrėjau pakelį, gal ko nemačiau, ir čia ne tai, ko man reikia:) O dabar perskaičiau jūsų atsakymą ir nusišypsojau: gali būti, kad kaltininkas rastas. Dabar jau teks ryžtis dar vienam kartui, bet kol kas širdis pyksta! Ačiū!!!

        • Asta 13 Vas ’15 at 12:11 pm #

          Jūrate, labai lauksiu tolimesnių įspūdžių iš macarons gamybos! :) Labai tikiuosi ir linkiu, kad viskas pavyktų tobulai :)

  22. Gabrielė 7 Bal ’15 at 9:19 pm #

    Sveiki, nuostabūs macaroonsai! Tik įdomu, gal žinote, koks jų yra galiojimo laikas ir kaip juos reikėtų laikyti – šaldytuve ar ne. Nes norisi išsikepti vienu kartu didesnį kiekį tik bijau, kad nespėsim suvalgyt :)

    • Asta 28 Bal ’15 at 8:23 pm #

      Gabriele, ačiū už komplimentus macaronsams :) Aš juos laikiau sandariai uždarytame indelyje šaldytuve, laikiau iki maždaug savaitės – kuo puikiausiai išsilaikė. Manau, kad išstovėtų ir ilgiau, nors tokios praktikos neturiu, todėl garantuoti negaliu :)

  23. Armandas 1 Lap ’15 at 5:42 pm #

    O gal zinote kur yra pirkti gelinių maist dažų?

  24. Armandas 1 Lap ’15 at 5:43 pm #

    Be to kur galuma įsigyti migdolų miltu niekur nereandu 😉

    • Asta 13 Kov ’16 at 1:14 pm #

      Armandai, gelinių dažų bent jau Kaune yra UAB „Naujasis Limas“ (KTU Maisto institute). Migdolų miltų – sveikuoliškuose maisto parduotuvėlėse.

  25. Jolanda 11 Lap ’15 at 2:58 pm #

    Taip manau, kad tie, kurie pyksta ant Valentino dienos, gerai žino, kad neturi kas juos pasveikins ta proga. Jiems liūdna. Tai todėl ir pikti.

  26. Agota 6 Gru ’15 at 6:56 pm #

    Sveika, pati negaliu patikėti, kad jau galiu pasigirti puikiai pavykusiais macarons!! :) Net gėda skaičiuoti, kiek kartų nepavyko, rankas nusviro ir viena kita ašara nuriedėjo, bet va, įvyko stebuklas, išėjo netgi daug geriau, nei galėjau tikėtis iš viso. Ačiū labai už receptą, kurį radau Jūsų knygoje, jau labai ilgai esu jūsų sekėja, ir vis tik norėjau paklaust, gal žinosit, kame čia problema. Pirma ir antra skarda iškepė puikiai, o trečioji, kurios sausainius padariau kiek mažesnius, gavosi kaip kokie trūkę ugnikalniai. Svarstau, ar tai negalėjo būt neatitikimas macarons dydžio ir temperatūros santykio?

    • Asta 13 Kov ’16 at 1:15 pm #

      Agota, labai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko!!! :)
      Na, o dėl klausimo, jei macarons buvo tikrai ženkliai mažesni, aš irgi manyčiau tą patį, – kad temperatūra jiems buvo per aukšta.

  27. besidominti 18 Rgp ’16 at 5:09 pm #

    Sakykite,ar neper daug to cukraus?Ne persaldus isejo?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Red Velvet Macaroons - Zuzi Cooks - 10 Geg ’15

    […] sauletavirtuve.lt – Get the recipe […]

Parašykite komentarą