Kakavinis Varškės Pyragas

Tiesiog need for speed, kaip šį pastarųjų dienų gyvenimo tempą aną dieną taikliai pavadino E. (šypt, mirkt 😉 ).  Staiga paroje ėmė trūkti valandų, o valandoje – minučių. Kartais tenka leistis į nučiuožusio stogo paieškas, o kartais – spustelt „restart“ ir bandyti išlaikyt tempą. Būti visur vienu metu ir bandyti padaryti tai, ką sugebi geriausiai. Bėgti, lėkti, nenugriūti

Šitaip belakstant, atėjo pavasaris. Ir praėjo. Ankstyvą šiandienos rytą, pratraukusi sunkias užuolaidas, išvydau… žiemą, baltą sniegą ir visai nepavasarišką termometro stulpelį. Žinoma, kvaila tikėtis ir visiškai absurdiška tikėti, kad pavasaris ateis kartu su pirmąja kalendorine jo diena, bet kartais taip norisi neįmanomo. Ir vis dėlto, pavakare pro debesis prasiskverbę skaisčios saulės spinduliai tartum sąmoningai primena ir trupučiuką nuramina – kantrybės, laukiantiems – dangus. Ir pavasaris.

O belaukiant ir belekiant per tas vis dar snaigėmis nuklotas dienas, galima ir netgi reikia kepti didelius pyragus. Dėl paprasčiausios priežasties – nes ateinančiomis dienomis pritrūks tų poros valandų. O juk ankstų rytą, paskubom užsiplikius puodelį mėtų arbatos, ar tylų vidurnaktį, sėdint su trečiu puodelio kavos, taip norisi save palepinti… Kad ir paprastu, bet labai skaniu kakaviniu varškės pyragu. Mano virtuvėje kepamu jau keletą metų ir neabejotinai vienu iš mano mylimiausių

Pirmą kartą panašų pyragą „sutikau“ kažkada seniai per Kalėdas, tuomet į bendrą šeimos susibūrimą jį atvežė teta. Kaip dabar pamenu – taip labai jis man patiko! Šitiek aš aplink jį ratais sukau, šitiek gabalėlių suragavau! 😀 Ir kadangi gamybos paslapčių iš tetos „pasiskolinti“ nepavyko, pradėjau eksperimentuoti, išbandydama visus rastus panašiai skambančius receptus. Po kelių netobulų bandymų, man pagaliau pavyko! Rezultatas – toks pats puikus, kaip ir kiekvieną kartą – prieš jūsų akis.

Skonis: 10/10. Sodriai kakavinis, pakankamai minkštas ir trapus pagrindas bei viršutinis pyrago sluoksniai. Ir švelnus, burnoje tirpstantis varškės įdaras. Nuostabus duetas, su didžiulėm šypsenom ir paruoštom lėkštelėm sutinkamas daugelio žmonių :)

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: ~ 40 gabalėlių

Energetinė vertė: 135 kcal/gabalėlis

Ar gaminčiau dar kartą? Taip!

Kur radau? Įtariu, kad galbūt kažkur SM.. Bet kur tiksliai, tikrai negaliu pasakyti, matyt, receptas rastas dar tais laikais, kai nuorodų rankioti nebuvo prasmės :)

Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos (naudojau šokoladinę)
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušiniai

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Tuo metu paruošti pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm. dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.

, ,

157 Responses to Kakavinis Varškės Pyragas

  1. egidija 3 Kov ’10 at 4:26 pm #

    draugė mano irgi panašų kepa, labai gardus…. tik kaip sunku išlaukti ko atauš, tokie kvapai..

    • Asta 4 Kov ’10 at 2:59 pm #

      Čia visų varškės pyragų bėda, tikrai tiesa… Bet man jie vis tiek patys pačiausi ir skaniausi, ir visokie -iausi, todėl susikaupiu ir išlaukiu :) O tada jau mėėėgaujuosi, mmm…. :)

      • :) 8 Vas ’14 at 1:52 pm #

        as dar pagardinau kokoso drozlem, tai tiesiog tirpsta viskas burnoje :)

  2. Gaby 3 Kov ’10 at 4:58 pm #

    Atrodo pasakiškai, teks kepti:) Kartais neišlaikiusi nusiperku tokio pyrago parduotuvėj, bet naminis turi būti kažkas toookio:)

    • Asta 4 Kov ’10 at 3:01 pm #

      Gaby, būtinai išsikepk, jei tokius perki – duodu šimtą dvidešimt procentų, kad bus skaniau! :) Visada naminiai pyragai skanesni, vi-sa-da. O šis dar ir paruošiamas visai nesudėtingai ir pakankamai greitai, todėl kliūčių tikrai nėra 😉

  3. Kristi 3 Kov ’10 at 11:30 pm #

    O varškę kokią geriausia naudoti? kokią rekomenduotum?:)

    • Asta 4 Kov ’10 at 3:03 pm #

      Jei turi kokią labai mėgstamą – tokią ir pirk :) Čia svarbiausias momentas – tobulai ją pertrinti blenderiu, kad nė mažiausio grumstuliuko neliktų ir tokia kreminė kreminė būtų :) Asmeniškai aš varškę perku tiesiai iš ūkininkų (liesą) arba tą po puskilogramį supakuotą iš parduotuvės 😉

  4. AJ 6 Kov ’10 at 6:11 pm #

    Pyragas atrodo tiesiog tobulas. 10 balu :)

    • Asta 7 Kov ’10 at 5:13 pm #

      Tu visiškai teisi 😀 Jis tikrai vertas tų balų, ačiū :)

  5. Dovilė Lebrikaitė 7 Kov ’10 at 12:36 am #

    Reikės artimiausiom dienom išbandyt : ) Atrodo be proto gardžiai : )

    • Asta 7 Kov ’10 at 5:14 pm #

      Dovile, būtinai pasidalink įspūdžiais! Nors tikiu, kad jis tiesiog negali nepatikti :)

  6. Irina 7 Kov ’10 at 11:55 am #

    Na šį gražuolį bandysiu ir aš šiandien paversti realybe :))

    • Asta 7 Kov ’10 at 5:14 pm #

      Irina, kaip smagu! :) Ir kaip pavyko, ar patiko? :)

  7. Klausimelis 20 Bal ’10 at 8:22 pm #

    Visu pirma pasveikinsiu uz puiku puslapeli ir saunius receptus! Jau sitas pyragiukas tai man nuostabiausiai atrodo, be to, varskes pyragai, apkepai ir visi kiti gaminiai – mano mylimiausi! Tik turiu problema – gyvenu salyje, kur neegzistuoja nei juoda duona, nei kefyras, nei.. varskyte. Tai kaip man dabar pasigaminti si nuostabu pyraga be jos? Kuo ja pakeisti? Ar laukti kol grisiu i tevyne ir tenai pasigaminti? :)

    • Asta 21 Bal ’10 at 7:34 pm #

      Klausimėli, kokia liūdna šalis :( Čia būtent šiuo požiūriu, nes aš iškart pagalvoju, koks liūdesys būtų be juosos duonos ar varškės gyvent – baisu! 😮
      O dėl pyrago, aš manau, pas jus yra kažkokio kreminio sūrio… kokios maskarponės pavyzdžiui? Kodėl gi ne? Galėtum padaryti įdarą iš jos. Aišku, kaina ženkliai pyrago išauga, bet ir skonis, manau, turėtų būti dar puikesnis, prabangesnis 😀

      • evuka 27 Bal ’13 at 12:43 pm #

        riccota tinkamiausias pakaitalas, maskarpone per riebu:)

        • Asta 28 Bal ’13 at 8:04 pm #

          Na, čia tikriausiai jau kiekvieno subtilaus skonio klausimas :) Aš, asmeniškai, jei maskarponė per riebi, verčiau rinkčiausi liesą Philadelphia kreminį sūrelį, nes rikota kepiniuose yra pakankamai specifinio skonio – arba labai patinka, ar priešingai :)

    • Nionka 30 Gru ’11 at 5:26 pm #

      jai piena galite rasti, pasidarykite pati varskes :)

  8. Asta 24 Bal ’10 at 1:37 pm #

    na va ir as isbandziau, katik ivyko apsivalgymas :) labai skanus, pasaka:) beje ir paprastas..

    • Asta 25 Bal ’10 at 9:59 pm #

      Asta (bendravarde 😉 ), man tai jau savaime varškės pyragas lygu apsivalgymas 😀 Džiaugiuosi, kad ir tau taip pat labai patiko :)

  9. Jūratė 12 Bir ’10 at 5:42 pm #

    Dabar bandau šitą pyragiuką.Atrodo orkaitėje neblogai , bet dar nekvepia (-:

  10. Jūratė 12 Bir ’10 at 6:30 pm #

    iškepė ,dabar lieka laukti kol atšals, oi kaip sulaukti (-:

    • Asta 13 Bir ’10 at 11:21 pm #

      Jūrate :)) , ir kaip, ar sulaukei? :) Viliuos, patiko :))

  11. studentholic 14 Bir ’10 at 5:19 pm #

    Ačiū ačiū ačiū, išbandytas, mano skoniui labai priimtinas, ir iškart išsiųstas mamytei.
    Tačiau JAM nepatiko, nors paprastai mano visus pyragus giria ir jais mėgaujasi. Mistika, ne kitaip :/

    • Asta 14 Bir ’10 at 5:29 pm #

      Nėra už ką, džiugu, kad patiko! :))
      Ech, o jau kad JIE kartais yra tikri keistuoliai, viskas aišku 😀 Maniškis šito pyrago irgi tikrai nevalgytų… kaip ir visų kitų su varške. O man jie patys pačiausi :))

  12. Owly 9 Lie ’10 at 8:44 pm #

    Ką tik iškepiau ir jau po degustacijos – pyragas tiesiog nuostabus! :))) Ryt kepsiu pakartotinai, nes sekmadienį keliausim į svečius su šiuo nuostabiu pyragu :) Ačiū už puikų receptą! :)

    • Asta 11 Lie ’10 at 9:00 am #

      Owly, kaip džiaugiuosi! Tikiuos, kad ir svečiai liks sužavėti :)))

  13. Greta 18 Lie ’10 at 1:08 pm #

    Vakar kepiau šį pyragą:}} na,pasaka o ne pyragas gavosi:}} dėkoju už receptus:} šiandien bandysiu ką kitą:}} jūsų blogas jau mano mėgiamiausių sąraše:}} Ačiū.

    • Asta 19 Lie ’10 at 10:38 pm #

      Greta, oi, labai malonu girdėti :)) Skanių kepinių! 😉

  14. Karolina 23 Lie ’10 at 2:39 pm #

    mmm…tikras skanumelis, gaminsiu tikrai ne viena karta!! aciu uz receptuka:)

  15. Karolina 23 Lie ’10 at 2:40 pm #

    mmm…tikras skanumelis, kepsiu tikrai ne viena karta!! aciu uz receptuka:)

    • Asta 25 Lie ’10 at 1:06 am #

      Karolina, nėra už ką :) Skanių pyragų! :))

  16. Indre 2 Rgp ’10 at 12:59 pm #

    O ar būtų galima vietoj sviesto dėti kepinių margariną?

    • Asta 2 Rgp ’10 at 4:47 pm #

      Indre, aš iš esmės esu už sviestą, bet manau, kad pamėginti galima, gal ir pavyks puikiai :)

  17. Raima 7 Rgp ’10 at 12:51 pm #

    Buvo tiesiog super! Ir taip kiekviena karta bandant jusu siulomus receptus. Dekoju uz nuostabias idejas :)

    • Asta 9 Rgp ’10 at 6:27 pm #

      Raima – labai džiaugiuosi :)) Ir laikau kumščius, kad niekad netektų nusivilti saulėtos virtuvės siūlomais valgymais :))

  18. Monika 9 Rgp ’10 at 2:00 pm #

    Mano močiutė pamišusi dėl varškinių įdarų, štai šitai šiandien ir išbandysim, nes atrodo super super.

    • Asta 9 Rgp ’10 at 6:28 pm #

      Monika, ačiū :) Labai tikiuosi, jog nei pyragas, nei jo įdaras jūsų su močiute nenuvils :)

  19. Monika 10 Rgp ’10 at 10:57 am #

    Ir nenuvylė, tikrai labai labai skanu ((:

    • Asta 12 Rgp ’10 at 9:18 pm #

      Puiku! Labai smagu :))

  20. kotry 11 Rgp ’10 at 12:58 pm #

    Mm… Norėčiau laabai šitą gardumėlį dovanų padaryti draugei, gal būtų įmanoma mažus keksiukus iškepti, kaip manote?:)

    Ir jei dar per viduriuką aguonų masės ploną sluoksnelį įdėčiau(mėgėjos aguonų:D)..ar nesugadinčiau viso skanumo?
    Bet žiinoma, jis ir toks pritrenkiantis… Ta baltuma…

    • Asta 12 Rgp ’10 at 9:19 pm #

      Oi, kotry, labai nenoriu nuvilti, bet keksiukai čia tikrai nepavyktų – nebūtų skanu, būtų sausa ir gal kiek sprangu net. Mat pyragas, kadangi jis didelis, iškepa gan drėgnas, o keksiukai išsausės, kol visi sluoksniai perkeps. Tačiau kepti pyragą (aguonų sluoksnelis – super!) ir supjaustyti kvadratėliais, kodėl gi ne? :)

  21. Gabriela 23 Rgp ’10 at 7:48 pm #

    Super pyragas!! Jis tapo mano firminiu patiekalu! Tiesa žymiai skanesnis kai ataušta. Tikrai patariu issikepti!!!!! 10 balų!!!! ;DDDDD

    • Asta 31 Rgp ’10 at 4:23 pm #

      Gabriela, ačiū už tokį puikų ir entuziastingą komentarą :))) Smagu, kad patinka! :)

  22. ruta 24 Rgp ’10 at 3:28 pm #

    na va katik ydejau kepti taciau su tesla turejau truputy nemalonumu ji nebuvo iki galo susalusi tj teko netarkuoji jos o taip deti na kai iskeps zesim kas gausis;]

    • Asta 31 Rgp ’10 at 4:24 pm #

      Rūta, nesijaudink, tikrai viskas bus (buvo, tiksliau) puiku, tik gal ne taip gražiai tas viršus atrodo :) Buvo ir man toks atvejis vienas kitas, bet skoniui tikrai nepakenkė :))

  23. sandra 25 Rgs ’10 at 5:00 pm #

    Norejau paklaus, ar galima pakeisti krakmola kuom nors? arba nedeti jo, ar gausis pyrgas?

    • Asta 26 Rgs ’10 at 10:48 pm #

      Sandra, rekomenduočiau labai labai krakmolą keisti vaniliniu pudingu – tikiu, kad bus fantastiškai puikus varškės įdaras! :)

  24. Sandra 28 Spa ’10 at 12:19 pm #

    Super!!!!!!!!! :))

    • Asta 31 Spa ’10 at 1:33 am #

      Valio! :))

  25. Sandra 2 28 Spa ’10 at 1:32 pm #

    O cia kartais nereiktu daugiau miltu? Nes neimanoma isminkyti teslos..

    • Asta 31 Spa ’10 at 1:36 am #

      Pagal šį receptą ir remiantis mano tikrai ne vienkartine patirtimi – ne, miltų tikrai daugiau nereikėtų. Tešla turi būti minkšta, tačiau minkoma. Bet čia patarimas dėl miltų visiems gyvenimo atvejams – jei jų per mažai, užsimerkiam prieš receptą ir įberiam kiek daugiau, kol bus tinkama konsistencija tešlos :) Nes ką gali žinoti – gal jūsiškis kiaušiniais buvo daaaug didesnis nei maniškis? Ar dar kas… :)

  26. Laura* 29 Spa ’10 at 5:30 pm #

    O kokia varškės konsistencija turi būti? Nes mano tai gavosi skysta, tikrai labai skysta…

    • Asta 31 Spa ’10 at 1:37 am #

      Laura, aš nežinau, ką reiškia tas labai skysta, bet varškė ir turi būti ganėtinai skysta. Kepdama ji puikiausiai sutvirtėja :)

  27. Lina 1 Lap ’10 at 6:35 pm #

    Va ir aš išsikepiau svečių belaukiant štai tokį pirgą :)) Nežinau,kolkas kol karštas tai labai skanus,bet reikia dar palaukti kol atšals. Kvapas nuostabus :))

    • Asta 1 Lap ’10 at 7:09 pm #

      Lina, smagu, kad išmėginai :) Na, nemanau, kad jei patinka dabar, gali nepatikti atvėsęs :)) Tikiuosi, svečiams taip pat patiks ir juos maloniai nustebinsi. Skanaus! :)

  28. Vaiva 17 Lap ’10 at 4:25 pm #

    Vis parduotuvėje ieškau šokoladinės kakavos ir niekaip nerandu. Koks jos pavadinimas?

    • Asta 17 Lap ’10 at 10:53 pm #

      Vaiva, šokoladinę kakavą aš perku ne prekybcentriuose, o prekybos miestelyje „Urmas“ arba Vilijampolės Turguje – Market. Ten yra prieskonių parduotuvėlės, prekiaujančios „Baivos“ produkcija (tokios geltonos etiketės, skaidrios pakuotės) :)
      Taip pat girdėjau, kad šokoladinės kakavos galima rasti specializuotose kavų bei saldumynų parduotuvėse, tačiau pati neieškojau, todėl patvirtinti šitos informacijos negaliu :)

  29. Kreivos siūlės 11 Sau ’11 at 3:15 pm #

    Kepiau ir aš šitą pyragą. Proceso eigoje pastebėjau, kad neturiu sviesto, tai naudojau kepinių margariną. Tada pamačiau, kad kepimo milteliai irgi pasibaigę, tad teko improvizuoti su soda. Kiaušinius dėjau 3, nes buvo labai dideli. O gavosi labai skanus, sodraus skonio pyragas. Vienas iš tokių, kuriuos kepti norisi dar, dar ir dar :)

    • Asta 11 Sau ’11 at 3:54 pm #

      Na, labai smagu, kad nepaisant visų iškilusių nesklandumų, pyragas pavyko puikiai :)

  30. Elvina 17 Sau ’11 at 6:33 pm #

    Išbandžiau ir aš šita varškes pyragą,labai jau skanus.Apsivalgyt galima.

    • Asta 17 Sau ’11 at 6:56 pm #

      Elvina, labai džiaugiuosi, kad patiko :)

  31. Eugenija 19 Sau ’11 at 9:31 pm #

    Super skanu pyragas. Pati tingiu kepp, bet patikėsiu jumis, kad jis skanus
    P.S. prabalsavau neigiamai!

    • Asta 21 Sau ’11 at 1:48 am #

      Eugenija, na, ačiū. O jeigu tiki manimi, kad skanus, tai pasiūlysiu dar ir išbandyti iš tiesų :)
      P.S.’as kažkaip nedera prie bendro komentaro, bet.. kiekvieno pasirinkimo teisė, kaip, kur ir už ką balsuoti, taigi… :)

  32. Milda 10 Vas ’11 at 12:03 am #

    dariau plonesnį ir tikrai nesigailėjau, nes mano nuomone kuo po mažiau valgai, tuo patiekalas skanesnis :)) O skonis…tiesiog tobulas.Labai labai ačiū už receptą!!

    • Asta 10 Vas ’11 at 9:24 am #

      Ak, Milda, na, čia iš kurios pusės pažiūrėsi, dėl to patiekalo skanumo.. :))
      Labai džiaugiuosi, kad patiko, nėra už ką 😉

  33. Viktorija 20 Vas ’11 at 4:50 pm #

    Uuu, vakar išsikepiau šį pyraga ir išėjo labai gerai, tačiau tikejausi, kad visai neišeis, o šendien mama manęs vel paprase, Super

    • Asta 23 Vas ’11 at 10:25 pm #

      Super, Viktorija, tikrai super! :) Džiaugiuosi, kad bloga nuojauta nepasitvirtino :))

  34. Karolina 22 Vas ’11 at 2:51 pm #

    tiesiog pasakiskas :)) burnoj tirpsta :) 10/10

    • Asta 23 Vas ’11 at 10:26 pm #

      Karolina, puiku, labai smagu, kad patiko :)

  35. Kreiduota 3 Kov ’11 at 10:45 pm #

    labai gardus pyragas! :) tik neturejau kakavos,tai istirpinau gabaliuka juodojo sokolado,bet vistiek skanus labai gavosi :)

    • Asta 6 Kov ’11 at 7:41 pm #

      Kreiduota, džiaugiuosi, kad patiko :))

  36. Greta* 10 Kov ’11 at 3:11 pm #

    Kepiau šį pyragą jau ne kartą, nerealus skonis! Visiems artimiesiems ir draugams jis labai patinka :)
    P.S. Vienas pasiūlymas, į varškės masę galima dar įberti kokoso drožlių, tada skonis tampa dar puikesnis ;))

    • Asta 11 Kov ’11 at 5:38 pm #

      Greta, net neabejoju, kad su kokoso drožlėm man patiktų be proto.. :) Nors pas mus ne visi dėl jų šitaip pamišę, bet būtiniausiai reikės kada išbandyti šitą mintį :) Ačiū :)

  37. Rasa 11 Kov ’11 at 11:49 am #

    Labai skanus pyragas, as irgi gyvenu toje salyje kur nera juodos duonos ir varskes, bet pabandziau iskepti is grudetos varskes, nuostabiai pavyko. Tik vietoj grietines, nes jos irgi nera, dejau vanilinio jogurto. Super

    • Asta 11 Kov ’11 at 5:38 pm #

      Rasa, džiaugiuosi, kad patiko ir visi redagavimai pyragui nepakenkė :) O gal net dar labiau patobulino, tikiu! :)

  38. Ieva 15 Kov ’11 at 6:58 pm #

    Patiko :} tiesa, sekančią dieną man kažkaip dar paskanėjo, kas yra labai gerai :>
    Ilgai šitas receptas bookmark’uose išstovėjo. Dabar nusirašiau į savo receptų sąsiuvinį (visus gaminamus receptus nurašau), iškepiau pyragą ir galiu ramia širdim apvalyt bookmark’us.
    Geras jausmas :}

    Dėkui už receptą!

    • Asta 17 Kov ’11 at 7:51 pm #

      Ieva, aš žinau tą jausmą, labai gerai žinau.. :))
      Už receptą dėkoti nereikia, nėra už ką – džiaugiuosi, jog išbandei ir patiko :))

  39. Viktorija 8 Bal ’11 at 11:55 am #

    10 balų dešimtbalėje sistemoje. Super skanus varškės pyragas. Kai pamėinau vieną kartą, teko vyrui kas trečią dieną kepti mėnesį laiko kol neatsivalgė, o draugai prieš visas šventes prašo,ka diškepčiau šio pyrago. LIUX

  40. Viktorija 8 Bal ’11 at 11:56 am #

    Beje, nuodėmė jį valgyti šiltą, butinai šaldytuve palaikykite prieš valgant

    • Asta 8 Bal ’11 at 11:31 pm #

      Oho, kokie puikūs atsiliepimai :) Labai gera ir džiugu skaityti – valio valio už tuos 10 balų! :))

  41. simplyquess 18 Bal ’11 at 1:16 am #

    Labai skanus pyragas. Dėkoju už receptą. Tik aš truputėlį „sugriešijau“ ir į varškės masę įtarkavau citrinos žievelės…man šitaip dar skaniau.
    Super! Ryt darbe vaišinsiu koleges :)

    • Asta 18 Bal ’11 at 7:32 am #

      Nėra už ką, džiugu, kad patiko :) O „sugriešijimu“ citrinos žievelės tikrai nepavadinčiau, neabejoju, kad ji čia puikiausiai tinka :)
      Laimingos tavo kolegės! Skanaus ;))

  42. eglute 27 Bal ’11 at 3:40 pm #

    Oi labai mėgstu varškės pyragus, ne ne nemėgstu o DIEVINU juos. Pas tave jų gan nemažai vis neišsirenku kurį pirma išbandyti?gal galėtum patarti:)?

    • Asta 27 Bal ’11 at 11:42 pm #

      Eglute, aš irgi laaabai mėgstu varškės pyragus! :) Bet kurį pirmą išbandyti, per sudėtingas klausimas čia – gal reiktų traukti burtus, jei nei aprašymai, nei nuotraukos nepadeda išsirinkti labiausiai viliojančio? :))

      • eglute 20 Geg ’11 at 4:28 pm #

        Kad visi baisiai vulioja :)))
        Tik kažkaip pirmenybę galvoju suteikti be kakavos darytam 😉

        • Asta 28 Geg ’11 at 11:38 pm #

          Suprantu, kartais išsirinkti būna tikrai labai sudėtinga :) Bet reikia kartais, reikia :))

  43. Beata 1 Geg ’11 at 1:16 pm #

    Orkaiteje. Labai aciu uz recepta. Kepa sirdeles formoje, mamai. Oi jauciu bus skanu :)

    • Asta 4 Geg ’11 at 7:15 am #

      Beata, kaip miela :) Ar buvo skanu? :)

  44. Aurelija 2 Geg ’11 at 2:47 am #

    o kakava naudot galima ta nesquik ar kaip ji ten? ar reikia ta naturalia, tos kur karcios buna?

    • Asta 4 Geg ’11 at 7:16 am #

      Aurelija, aš naudoju šokoladinę – ne Nesquik, o tokią tamsią, sodraus skonio. Su Nesquik skonis bus kitoks, tačiau naudoti galima ir ją :)

  45. Neringa 29 Geg ’11 at 12:57 pm #

    Isbandytas :) pavyko, labai labai skanus :) dekojus uz recepta ir dziaugiuosi, kad ji radau :)

    • Asta 29 Geg ’11 at 10:27 pm #

      Neringa, ačiū tau, kad išbandei :) Ir labai džiaugiuosi, kad patiko! :)

  46. Erna 7 Spa ’11 at 4:28 pm #

    Nuostabus pyragas, jau tapo mano „firminiu“, niekada nepaveda, visada skanus ir nerealus. Visi lieka sužavėti :) Dėkui už receptą, nes ir aš pirmą kartą jo paragavus, neišpešiau receptūros. O pasiknaisiojus internete, VALIO, atradau šį puikų ir tikrai saulėtą puslapiuką :))) Dar kartelį didelis AČIŪ ir kuo didžiausios sėkmės TAU, ASTA :)

    • Asta 9 Spa ’11 at 3:59 pm #

      Erna, labai dėkui už tokį džiugų ir teigiamą komentarą bei gražų žodį saulėtai virtuvei :) Labai smagu girdėti, kad pyragas atrado vietą tavojoje virtuvėje :)

  47. Živilė 16 Spa ’11 at 2:14 pm #

    Pakomentuosiu vyro žodžiais po pirmo kąsnio: „mmmm, iš kur gavai tokį dievišką receptą?“. Super duper pyragas. AČIŪ.

    • Asta 16 Spa ’11 at 5:40 pm #

      Živile, vyrai, sako, be reikalo pagyrom nesišvaisto :) Nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko! :))

  48. hamis 6 Bal ’12 at 5:29 pm #

    Na, neseniai iskepiau, visa seima laukiam kol atves, jau spejau paragaut, tai tikrai jis tobulas man! labai labai patiko, tikriausiai kepsiu dar ne karta:) aciu uz puiku recepta

    • Asta 7 Bal ’12 at 7:48 pm #

      Nėra už ką. Labai džiaugiuosi! :)

  49. ILONA 14 Bal ’12 at 4:03 am #

    Sveiki .Ragavau as sio pyrago jis nuostabus..,bet dar i varskyte buvo ideta razinu….super skonis .Pabandysiu sendiena ir as issikept.veliau parasysiu kaip sekesi.

    • Asta 16 Bal ’12 at 9:08 pm #

      Ilona, labai laukiu atsiliepimų ir tikiuosi, kad jie tik patys geriausi! :)

  50. eglė 26 Bal ’12 at 4:49 pm #

    Tikrai labai skanus pyragas, išvaizdus kaip tortas. Svarbiausia, kad ne per saldus, visi gali valgyti. Kepiau du kartus, rytoj kepsiu dar kartą. Labi ačiū už receptą :)

    • Asta 2 Geg ’12 at 5:18 pm #

      Egle, nėra už ką :) Džiugu, kad pyragas atrado savo vietą jūsų virtuvėje :)

  51. Paulina 14 Rgp ’12 at 4:44 pm #

    O dieve koks skanus!!! Apsivalgem…;))

    • Asta 19 Rgp ’12 at 7:55 pm #

      Paulina, super! 😀

  52. djurdjevak 16 Sau ’13 at 2:11 pm #

    O jei krakmolą keisti miltais? Taip maga išsikepti, o namuose kaip tyčia krakmolo nėra.

    • Asta 25 Sau ’13 at 12:35 pm #

      Žinoma, manau, kad viskas bus puiku ir su miltais 😉

  53. kakavinis varskes pyragas 15 Vas ’13 at 5:53 pm #

    Sis pyragelis musu seimoje tapo favoritas..Nuostabu pyragas..

    • Asta 24 Vas ’13 at 3:33 pm #

      Smagu girdėti! :)

  54. Chalva 16 Vas ’13 at 4:46 pm #

    atrodo beproto gerai šitas pyragas, būtinai ryt kepsiu! Tik va svarsčiau ar būtų galima grietinę keisti natūraliu jogurtu, kaip manai? ar nekeistų labai skonio?

    • Asta 24 Vas ’13 at 3:34 pm #

      Nepabandžius nesužinosim, bet, manau, kad turėtų pavykti ir su natūraliu jogurtu :)

  55. Vilma 22 Lie ’13 at 10:36 am #

    kepiau ir aš šį gėrį ir turiu pasakyti, kad jis tikrai puikus ir nuostabus, net kai neisgauna – o man jis nesigavo. Receptas niekuo dėtas – tikrai geras, spėju kalta kepėja :)
    Pirmiausia tai dėl kakavos – panaudojau lietuvišką. Įtariau, kad bus nekas, įdėjau jos visu šaukštu daugiau, bet kakavinė masė iškepusi buvo šviesiai rudos spalvos. Tai su šita dalimi viskas aišku – naudoti kitą kakavą.
    O štai įdaras mistika, ir noriu Tavęs paklausti, nes iki tobulo recepto pati ėjai bandymu keliu. Įdarui naudojau President varškę. Rezultate įdaras beveik prapuolė, spėju susigėrė į tešlą – liko gana plonas sluoksnelis, o ir tas likęs labiau panėšėjo į saldų omletą, nei į varškę. Mano variantai problemos sprendimui:
    Per daug kiaušinių – manieji kaimiški, gal buvo per dideli?..
    Kai naudojama President ar analogiška varškė – sumažinti grietinės kiekį.
    Ką mano specialistai? :)

    • Asta 22 Lie ’13 at 5:38 pm #

      Vilma, dievaži, nevadinčiau savęs specialiste jokiais būdais 😀 Bet pabandysiu garsiai pamąstyti apie šį kilusį klausimą :) Iš tiesų šitam pyragui, kiek kepiau, visad naudojau paprastutę varškę (tą, kur po 500 g supakuota maišeliuose būna). Ji paprastai yra gerokai sausesnė už kreminę President varškę, taigi, labai logiška mintis, kad pastarajai reiktų gerokai mažinti grietinės kiekį. Manau, to ir užtektų, kad bėda išsispręstų. Kiaušinius ir pati visada naudoju didelius ir nemanau, kad čia jie galėtų būti kaltininkai; gi jie, kaip ir krakmolas, „suriša“ masę. Žodžiu, versčiau kaltę grietinei 😉

      • Vilma 23 Lie ’13 at 6:47 am #

        Ačiū :) aš irgi grietinei kaltę suverčiau. Nors pyragas ir tokiam variante buvo skanus ir net susilaukiau prašymų pasidalinti receptu :) Bet man norisi teisngo rezultato, tad kepsiu dar! :)

        • Asta 23 Lie ’13 at 9:59 am #

          Vilma, aš irgi visada linkusi arba siekti maksimumo, arba geriau jau išvis nieko nereikia 😀 Taigi – sėkmės ir skanaus! :)

  56. Liveta 11 Rgp ’13 at 4:52 pm #

    Na, komplimentų ir gražių žodžių niekada nebūna per daug, taigi, prisidėsiu prie jų ir aš. :) Šiandien sesė kepė šį pyragą ir juo vaišino mūsų giminę. Visi buvome sužavėti nuo pat pirmo kąsnio, skonis – nerealus! Toks lengvas, purus, tiesiog tirpte tirpo burnoje!

  57. Liveta 11 Rgp ’13 at 5:06 pm #

    Dar pridėsiu: daug varškės pyragų teko kepti ir ragauti, bet šis pranoko visus! Che che ;))

    • Asta 11 Rgp ’13 at 8:07 pm #

      Ačiū už komentarą, Liveta :) Labai labai džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! :)

  58. Lina 16 Rgs ’13 at 12:37 pm #

    Bandysiu ir as rytoj sita stebukla kept, tikiuosi pavyks viskas :)))

    • Asta 19 Rgs ’13 at 3:47 pm #

      Lina, nekantrauju išgirsti, kaip pavyko? :)

  59. kakavinis varskes pyragas 17 Lap ’13 at 6:37 am #

    Laba.Kepiau si pyraga.Pasirinkau varske kepiniams ir manau cia padariau klaida,kad i ja (ji buvo 6 proc.)idejau grietines.Mase labai suskystejo,dar juk dejau kiausiniu..Sukausi is padeties,dejau pora saukstu miltu.bet mase buvo skystoka..Pyragas gavosi skanus,bet varskes idaras truputuka isiliejo i „pirmaji“teslos sluokni.Zodziu gavosi ne toks koks turi but..Turbut reikejo visgi imti man „kietaja „varske ir rezultatas butu kitoks..kaip jus manot?,beje ir krakmolo dejau truputuka daugiau negu recepte..aciu!

    • Asta 17 Lap ’13 at 4:18 pm #

      Tikra tiesa, varškė čia ir buvo „kalta“. Paprasta varškė, kurią šiam pyragui naudoju aš, yra pakankamai sausa, net pertrinta ji būna vis dar sausa; kremine pavirsta tik įmaišius grietinę. Jeigu naudojama jau kreminė varškė, grietinės, matyt, visai nereikėtų dėti arba dėti kur kas mažiau :)

  60. Irma 18 Vas ’14 at 1:21 pm #

    Bandau ir aš šį pyragą šiandien. Dar kepa, bet va man jau paranoja, kad nepavyks… Ar tikrai tik 300 gr miltų reikia? O gal 200 gr sviesto yra per daug? Tešla gavosi tokia ne skysta, bet su viena ranka visą išlaikyti būtų sunkoka. Tiesiog labai minkšta ir netvari. Aišku iš šaldiklio išėmus jau buvo tinkama torkavimui. Bet va kepant kiek matau, tai ji pasileido :( Gal visgi miltų reikia daugiau?

    • Asta 19 Vas ’14 at 6:40 am #

      Irma, viskas bus gerai! :) Miltų tikrai reikia 300 gramų, o sviesto – 200 gramų. Tešla ir turi būti minkšta, o išėmus iš šaldiklio – tarkuojama. Ir pasileisti kepant tie tarkuoti gabalėliai šiek tiek turi; svarbiausia dėti iš karto į pilnai įkaitintą orkaitę :) Kaip suprantu, pyragas jau iškeptas. Tikiuosi, kad nepaisant visų abejonių pavyko gerai ir skaniai? :)

      • Irma 19 Vas ’14 at 9:42 am #

        Skonis labai geras, bet aš vakar jau ir pati pasigalvojau, kad reikėjo į pilnai įkaitintą orkaitė dėti :( Nu biski varna, bet jau nieko nebepakeisiu :) Kitą kartą kepsiu iš dvigubos normos, nes manoji forma didelesnė, tai jis gavosi plonesnis, o norisi, kad varskes butu daug gabalėlyje :) Ačiū už receptą :)

        • Asta 21 Vas ’14 at 5:53 am #

          Irma, na va, ir išsiaiškinom, kur čia visa bėda :) Tikiu, kad antras kartais bus daug sėkmingesnis :) Beje, jei norisi daugiau varškės, galima didinti tik įdaro kiekį, o tešlos palikti tiek pat :) Kartais ir aš taip darau 😉

          • Irma 24 Kov ’14 at 5:33 pm #

            Opaaa, o aš maniau, kad tešlos irgi trūks. Hmmm…. gerai, kad nors varškės galima didinti :) Jau yra norinčių kartoti pyragą – įspūdžiai neišdilo, nors laiko jau praėjo…. :) Dar kartą ačiū už receptą :)

  61. Inga 16 Kov ’14 at 5:21 pm #

    Ačiū už receptą, namiškiams labai patiko pyragas! Reikalavo net neatvėsusio… :)))

    • Asta 26 Kov ’14 at 9:46 am #

      Inga, nėra už ką, labai smagu, kad patiko :)

  62. Greta 20 Kov ’14 at 1:22 am #

    Sveiki! :)
    Pyragas atrodo dieviškai… Bandysiu kepti savajam gimtadienio proga :) Tik norėjau paklausti, ar nepagadinčiau, jei iškepus ant viršaus užpilčiau šiek tiek tirpinto šokolado? Ir ar tinka paprasta, ne šokoladinė, kakava?
    Ačiū! :)

    • Asta 26 Kov ’14 at 9:47 am #

      Greta, ačiū už komplimentus pyragui :) kepti jį galite ir su paprasta kakava, tačiau būtinai rinkitės kokybišką, gerą – juk ji čia ir duoda šokoladinį sodrų skonį tešlai :) Na, o tirpintu šokoladu, jei norite, taip pat galite aplieti, bus dar šokoladiškesnis desertas 😉 Skanaus!

  63. Akvile 27 Kov ’14 at 3:03 pm #

    PASAKA! Kepiau, ir kepsiu dar šiandien, skonis tobulas.. Ačiū už receptą :))

    • Asta 30 Kov ’14 at 7:49 am #

      Akvile, labai džiaugiuosi! Nėra už ką, ačiū Tau, kad atėjai pasidalinti įspūdžiais :)

  64. bernadeta 9 Lap ’14 at 3:45 pm #

    Šis pyragas mano mėgstamiausias. Pagaliau radau receptą:)))

    • Asta 10 Lap ’14 at 6:09 pm #

      Džiaugiuosi, Bernadeta! Skanaus pyrago ir gardžiai kvepiančių namų! 😉

  65. Sima 3 Gru ’14 at 6:55 pm #

    Pirmi maniškio žodžiai: „koks nesveikas pyragas (su tokiu nerealia išraiška), o dar daug jo yra?“ 😀
    Turint galvoje, kad jis nelabai mėgsta varškę ir, apskritai, pyragais lepintis nėra mėgėjas, tai, manau, galit įsivaizduoti šio pyrago skonį… Daugiau nėra ką ir pridurti 😀

    • Asta 4 Gru ’14 at 5:12 pm #

      Oho, Sima, oho! Nuostabu, aš labai labai džiaugiuosi, sėdžiu išsišiepus nuo ausies ligi ausies! :)

  66. regina 22 Sau ’15 at 9:48 am #

    Ačiū labai už puiku receptą! Jau antrą kartą kepsiu šį pyragą. Labai skanus ir lengva pagaminti. Ačiū!:-)

    • Asta 24 Sau ’15 at 4:16 pm #

      Nėra už ką, Regina, smagu girdėti! :)

  67. regina 2 Bal ’15 at 9:38 am #

    Ar galiu varškę pakeisti kremine varške? :)

    • Asta 2 Bal ’15 at 11:50 am #

      Regina, drąsiai! :)

  68. Reja 21 Geg ’15 at 11:11 am #

    Laba diena, Asta,

    Nežinau ką blogai dariau,bet man varškės kremas gavo perskystas:(( ir vidurinins sluoksnis susimaišė su pagrindu. Gal reikėjo sutarkuotą pagrindą paploti,kad neliktų „plyšeių?

    Patarkit, ką blogai dariau??

    • Asta 21 Geg ’15 at 6:10 pm #

      Tik spėju, bet galbūt varškės kremas galėjo gautis labai skystas todėl, kad naudojote ne varškę, o jau paruoštą trintą varškės kremą? Žinoma, tai tik spėjimas, bet jis paaiškintų tokį rezultatą, mat neretai tokios varškės būna daug skystesnės konsistencijos nei paprasta varškė, jų sudėtyje jau būna grietinėlės. Antras spėjimas – gal paruoštą pyragą ne iš karto dėjote į orkaitę arba dėjote į neįkaitintą orkaitę? Jeigu ne, tiesiog neįsivaizduoju. Kepiau šį pyragą daug daug kartų ir tokios problemos niekada neturėjau :(

  69. Reja 22 Geg ’15 at 5:59 am #

    Rinkausi varškę 0,5 riebubumo, gal tai turėjo įtakos? Niekis, savaitgali reikės pasitreniruoti:)

    • Asta 31 Geg ’15 at 12:07 pm #

      Na, jei rinkotės varškę, o ne varškės kremą, nemanau, kad ji čia galėtų būti kalta. Labai tikiuosi, kad antras kartas bus sėkmingesnis :)

  70. Brigita 18 Spa ’15 at 9:56 am #

    Bandžiau ir aš šitą pyragą. Tik naudojau farm milk varškę pyragui kepti, ji jau buvo smulkiai sutrinta. Idėjus grietinės, daug nesuskystėjo, tačiau supylus puse 3 kiaušinių masės iš kart įdaro tešla pasidarė labai skysta, supyliau likusią dalį, nes galvojau velniai nematė , darau pagal receptą, ir gavosi vos ne kaip lietiniams blynas kepti, beveik kaip vandenukas…. žodžiu, bandžiau gelbėti padėtį įdėdama miltų ir krakmolo (tai buvo dar didesnė klaida)., ir gavosi ne pyragas o kažkoks guminukas… :((((

  71. Agne 27 Spa ’15 at 10:01 pm #

    Sveiki! Noreciau paklausti, at tiktu paprasta kakava? Sokoladines kakavos niekur nerandu.

    • Asta 13 Kov ’16 at 1:16 pm #

      Agne, tikrai tiktų :)

  72. Vaida 21 Lap ’15 at 5:44 pm #

    Sveiki,

    O jei baudosiu paprastą karčiąją kakavą, kurią naudoju visiems pyragams, ar sugadins skonį?

    • Vaida 21 Lap ’15 at 5:45 pm #

      naudosiu*

      • Asta 13 Kov ’16 at 1:16 pm #

        Vaida, drąsiai naudokite, nesugadins :)

  73. Tobulas receptas 21 Vas ’16 at 1:00 am #

    tobulas receptas! Ačiū labai labai už puikų receptą, nors ir teko improvizuoti šalyje, kur nėra varškės, švediškai kvarg labai tiko!

  74. Sandra 27 Rgs ’16 at 6:45 am #

    O sakykit kaip elgtis su varške, nes aš turiu prezidentinės su vanile, ar man dar dėt grietinės, kiaušinių?

  75. Jurgita 24 Lie ’17 at 3:46 pm #

    Nuostabus ir labai aiškiai pateiktas receptas!

    • Asta 27 Lie ’17 at 5:06 pm #

      Jurgita, ačiū, džiaugiuosi, kad patiko! :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Šokoladinis apelsininės varškės pyragas - 7 Kov ’10

    […] tik pamačiau Saulėtoje virtuvėje Kakavinio varškės pyrago receptą, iškart žinojau, kad kitas skanėstas bus mano kepamas būtent pagal šį receptą (nes […]

  2. KARALIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS | - 5 Lap ’15

    […] Receptas iš -> http://www.sauletavirtuve.lt/?p=768 […]

Parašykite komentarą