Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus pyragas)

parašė Asta 28 Vas ’10
Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus pyragas)

Jau nuo pat pirmadienio Skanios savaitės skatina keliauti į Japonijos kvapų, skonių ir… sušių karalystę. Sušių gerbėja aš nesu, todėl jau nuo savaitės pradžios ėmiausi dairytis, spėkit? Taip, japoniško deserto, nes jau ką ką, o saldumynai mano šeimoje visuomet sulaukia puikaus pasisekimo.

Pyrago istoriją ar tiesiog paaiškinimą verčiu iš šaltinio, kuriame radau receptą: Castella, taip pat žinoma kaip kasutera, yra subtilaus skonio biskvitas, kuris yra populiarus Japonijoje, o ypač – Nagasaki mieste, kur šis desertas patiekiamas festivaliuose ar gatvės prekyvietėse. Nors tikslios castella ištakos nėra žinomos, manoma, kad jis kilo iš Castle regiono Ispanijoje ir atkeliavo į Japoniją šešioliktame amžiuje per Portugalijos pirklius. Pagrindinis receptas turi daug variacijų, bet versija su medumi ir tamsia karameliuota plutele yra vienas iš mylimiausių Japonijoje.

Skonis: 9/10. Nežinau, kokiu skoniu ir kokiomis subtilybėmis stebina kitos castella variacijos, tačiau ši – su medumi – yra tikrai nuostabi! Pyragas primena paprastą biskvitą, o gal keksą, tačiau neįprasta jo konsistencija bei švelni medaus gaidelė tiesiog paperka. Skanu valgyti tiek vieną prie puodelio kavos ar arbatos, tiek pagardinus šaukšteliu mėgstamos uogienės.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Almost Bourdain

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus pyragas)

Atsispausdinti
Porcijos: 40 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

¼ puodelio (52 g) aliejaus
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ arb.š. druskos
7 dideli kiaušiniai
3 didelių kiaušinių tryniai
1 ½ puodelio (300 g) cukraus
¼ puodelio (100 g) medaus

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti 23 x 30 cm dydžio kepimo indą.
2. Sumaišyti miltus ir druską.
3. Į gana didelį puodą sudėti kiaušinius, trynius, cukrų ir medų. Puodą statyti ant didesnio puodo su verdančiu vandeniu (sudaryti vandens vonelę) ir plakti mikseriu, kol cukrus visiškai ištirps, apie 10 minučių. Masės tūris padidės bent 3 – 4 kartus.
4. Nuėmus nuo verdančio vandens, masę plakti dar apie 10 minučių, kol ji taps blyškiai gelsva, tiršta ir visiškai atvės. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį.
5. Kitame dubenyje vieną puodelį paruoštos tešlos suplakti su aliejumi. Šį mišinį, lėtai plakant, supilti į likusią tešlą.
6. Paruoštą pyrago tešlą supilti į kepimo indą. Kepti apie 15 minučių, sumažinti karštį iki 155 ºC temperatūros ir kepti dar apie 45 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, bus švarus. Visiškai atvėsinti ant grotelių ir supjausčius gražiais gabalėliais, patiekti.

japonijameduspyragassaldumynai
20 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mažieji migdoliniai sausainėliai
kitas įrašas
Kakavinis varškės pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Medutis”

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Apelsininiai keksiukai

Imbierinės spurgos

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su obuoliene

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Struffoli

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Purūs pusryčių blyneliai

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

20 komentarai

Justina 28 Vas ’10 - 1:14 pm

Skamba labai skaniai, tik nesupratau vienos vietos, nes prie reikalingų produktų rašai, kad reikia 3 trinių, o gaminime, kad reikia sudėti kiaušinius ir baltymus. tai kaip iš tikro yra? 🙂

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 1:43 pm

Justina, trynių reik, trynių… Paskutiniu metu mano išsiblaškymas mane jau ima neraminti. Tuoj pat ištaisysiu 🙂

Reply
Justina 28 Vas ’10 - 2:05 pm

Originale išskaičiau jau 😀 Beieškodama radau dar vieną šio pyrago receptą. Skirtumas tik toks, kad vietoj aliejaus pilasi pienas, ir dedasi 8 pilni kiaušiniai, bet turiu pripažinti, kad vaizdas gražesnis tavojo pyrago 😉

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 2:08 pm

Ačiū ačiū, Justina 🙂 Žinoma, vaizdas dar ne viskas, tačiau skonį savojo pyrago taip pat galiu liaupsinti – tikrai verta išbandyti, rekomenduoju 😉

Reply
Justina 28 Vas ’10 - 2:33 pm

Gaminsiu ir šitą, tikrai viliojančiai atrodo, bet pirma reikia, kad išnyktų dabartinis, deja, visiškai ne mano skonio pyragas 🙂

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 11:04 pm

Justina, o kuris gi tas visiškai ne tavo skonio? Ar kažkuris iš saulėtos virtuvės? 🙂

Reply
Dalia 28 Vas ’10 - 3:52 pm

toks purus 😉

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 11:05 pm

Dalia, tikrai taip! Ir net nemoku paaiškint, bet jis toks kitaip purus.. Labai įdomi konsistencija, tikrai labai vykus 🙂

Reply
Forelle 28 Vas ’10 - 3:56 pm

Oi koks gražuolis. Aš irgi jį bandžiau, tik receptas kitas, gaminimo eiga, beje, irgi, todėl antrą kartą kepdama daryčiau truputį kitaip. Ir maniškį tik iškeptą reikėjo aptepti medaus tyrele, kai atvės dėti į maišelį (taip atseit išsaugo drėgnumą) ir ragauti kitą dieną. Taip laukiau kitos dienos, o jis man tą dieną ir nepatiko, buvo labai jau šlapias, per daug jautėsi medus (nesu jo mėgėja), o va ką tik iškeptas buvo labai skanus.

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 11:09 pm

Oho, kaip įdomu 🙂 Man taviškis variantas tikrai skamba labai viliojančiai, nors įtariu, kad ir man galėtų tas labai šlapias šlapumas nepatikti 😀 O šis, maniškis, toks gana sausas, bet purus, todėl smagiai valgosi net ir vienas, o jei dar puodelis arbatos – išvis puiku 🙂 O ir medus tikrai nesijaučia labai, toks subtiliai švelnus jo skonis kepinyje.
Beje, aš visus pyragus visada nakčiai dedu į indelius hermetinius, tuomet ryte būna kaip švieži 🙂

Reply
Forelle 1 Kov ’10 - 11:11 am

Kiek skaičiau šio pyrago receptų, tai visuose rašė, kad jis gaunasi sausas, tam aptepamas medaus tyrele ir laikomas sandariai, kad sudrėgtų. Į tešlą palyginti mažai dedama medaus, tai pačiame pyrage jis beveik nejuntamas, bet kai aptepi, tai visas persigeria ir jau tampa tikru medaus pyragu. Tas man labiausiai ir nepatiko, kad jau per daug medaus, per daug šlapumo. Džiaugiuosi, kad nors pusę suvalgiau dar „nesugadinto” 😀

Reply
Asta 1 Kov ’10 - 9:47 pm

O aš tuomet džiaugiuosi, kad radau receptą be tos antrosios dalies ir išsikepiau (bei suvalgiau, jau…) visą „nesugadintą” pyragą 😀

Reply
Justina 1 Kov ’10 - 12:32 am

Ne, ne iš čia maniškis. Iš knygos, paveiksliukas suviliojo. Tačiau dar kartą pasitvirtino: nekenčiu trapios tešlos 😀 Nors visa kita ir busvo skanu: citrininis įdaras su trešnėmis – idealu, bet nuo pagrindo net bloga darėsi 🙁

Reply
Asta 1 Kov ’10 - 9:48 pm

O, matai kaip, o aš mėgstu trapią tešlą, mm. Apskritai aš tokia „tešlinė”, visokie pyragai, pyragėliai, bandelės ir visi kiti miltai miltuoti ir miltais apibarstyti man labai skanūs 😀 Jei neturėtų lazda dviejų galų, būtų visai šaunu.. 😀

Reply
Alisa 1 Kov ’10 - 10:20 pm

o jei tik siaip imt ir paplakt, be to viso statymo i karsta vandeni? bo pas mane pastatomas plaktuvas ir jau niekaip neiseis jo imest i karsto vandens vonele..

Reply
Asta 1 Kov ’10 - 10:35 pm

Alisa, nemanau, kad gausi tą patį efektą plakant tiesiog paprastai – kažin, ar masė pakankamai padidės (plakant taip, kaip nurodyta recepte, ji bent man padidėjo beveik 4 kartus) ir taip sutirštės. Esu įsitikinusi, kad temperatūros skirtumai čia turi didelės įtakos 🙂

Reply
Leta 26 Rgp ’12 - 11:25 am

Ačiū už receptą, buvo skanus biskvitas su lengvu medaus prieskoniu. Be to dėžutėje išlaikėm nepakitusį 5 dienas. Tik nežinau, jis man kaip ir kiti biskvitai kepant gražiai iškilo, o išėmus iš orkaitės potruputį susitraukė, bet atpjovus susmukimo žymių nebuvo.



Reply
Leta 26 Rgp ’12 - 11:28 am

Atsiprašau, neipavyko įkelti nuotraukų.

Reply
Leta 26 Rgp ’12 - 11:31 am

Ar įmanoma įkelti pas jus nuotraukas iš imageshack.us? Jei taip, tai gal pasufleruosit? 🙂

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:25 pm

Leta, labai džiaugiuosi, kad kepinys patiko! 🙂
Tiesą sakant, nežinau, ar įmanoma į komentarą įkelti nuotrauką – manau, kad ne. Tačiau gali nukopijuoti nuorodą, o aš pažiūrėsiu – tikrai smalsu, kaip atrodo 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11
  • 4

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 5

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 6

    Mieliniai riestainėliai

    6 Kov ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų