Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Kakavinis varškės pyragas

parašė Asta 3 Kov ’10
Kakavinis varškės pyragas

Tiesiog need for speed, kaip šį pastarųjų dienų gyvenimo tempą aną dieną taikliai pavadino E. (šypt, mirkt 😉 ).  Staiga paroje ėmė trūkti valandų, o valandoje – minučių. Kartais tenka leistis į nučiuožusio stogo paieškas, o kartais – spustelt „restart” ir bandyti išlaikyt tempą. Būti visur vienu metu ir bandyti padaryti tai, ką sugebi geriausiai. Bėgti, lėkti, nenugriūti…

Šitaip belakstant, atėjo pavasaris. Ir praėjo. Ankstyvą šiandienos rytą, pratraukusi sunkias užuolaidas, išvydau… žiemą, baltą sniegą ir visai nepavasarišką termometro stulpelį. Žinoma, kvaila tikėtis ir visiškai absurdiška tikėti, kad pavasaris ateis kartu su pirmąja kalendorine jo diena, bet kartais taip norisi neįmanomo. Ir vis dėlto, pavakare pro debesis prasiskverbę skaisčios saulės spinduliai tartum sąmoningai primena ir trupučiuką nuramina – kantrybės, laukiantiems – dangus. Ir pavasaris.

O belaukiant ir belekiant per tas vis dar snaigėmis nuklotas dienas, galima ir netgi reikia kepti didelius pyragus. Dėl paprasčiausios priežasties – nes ateinančiomis dienomis pritrūks tų poros valandų. O juk ankstų rytą, paskubom užsiplikius puodelį mėtų arbatos, ar tylų vidurnaktį, sėdint su trečiu puodelio kavos, taip norisi save palepinti… Kad ir paprastu, bet labai skaniu kakaviniu varškės pyragu. Mano virtuvėje kepamu jau keletą metų ir neabejotinai vienu iš mano mylimiausių…

Pirmą kartą panašų pyragą „sutikau” kažkada seniai per Kalėdas, tuomet į bendrą šeimos susibūrimą jį atvežė teta. Kaip dabar pamenu – taip labai jis man patiko! Šitiek aš aplink jį ratais sukau, šitiek gabalėlių suragavau! 😀 Ir kadangi gamybos paslapčių iš tetos „pasiskolinti” nepavyko, pradėjau eksperimentuoti, išbandydama visus rastus panašiai skambančius receptus. Po kelių netobulų bandymų, man pagaliau pavyko! Rezultatas – toks pats puikus, kaip ir kiekvieną kartą – prieš jūsų akis.

 Kakavinis varškės pyragas

 Kakavinis varškės pyragas

Skonis: 10/10. Sodriai kakavinis, pakankamai minkštas ir trapus pagrindas bei viršutinis pyrago sluoksniai. Ir švelnus, burnoje tirpstantis varškės įdaras. Nuostabus duetas, su didžiulėm šypsenom ir paruoštom lėkštelėm sutinkamas daugelio žmonių 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Kakavinis varškės pyragas

Kakavinis varškės pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 30 nedidelių gabalėlių Paruošimo laikas: 20 min. + 1 val. šaldymas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto
1 kiaušinio
200 g cukraus
2 valg. š. šokoladinės kakavos 
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių

Varškės įdarui:
500 g liesos varškės
170 g riebios grietinės
50 g kukurūzų krakmolo
100 g cukraus
4 kiaušinių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros.
1. Sviestą ištirpinkite. Jam ataušus, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišykite, išminkykite iki vientisos, lygios tešlos.
2. Gautą tešlą padalinkite į dvi maždayg lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldiklį.
3. Tuo metu paruoškite pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinkite iki visiškai lygios masės, suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilkite į varškės masę. Dar kartą gerai permaišykite.
4. Iš šaldiklio išimkite tešlą. Vieną tešlos dalį sutarkuokite burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm. dydžio stačiakampį ar 28 cm skersmens apvalų indą). Tuomet tolygiai užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuokite antrąją dalį tešlos.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas sutvirtės.

 Kakavinis varškės pyragas

grietinėkakavapyragassaldumynaivarškė
192 komentarai
119
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus pyragas)
kitas įrašas
68 Saulėtos Virtuvės Tiesos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Obuoliniai keksiukai

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Kitokia balta mišrainė

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Svogūnų pyragas

Įdarytos bulvės

Grybų lazanija

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

192 komentarai

egidija 3 Kov ’10 - 4:26 pm

draugė mano irgi panašų kepa, labai gardus…. tik kaip sunku išlaukti ko atauš, tokie kvapai..

Reply
Asta 4 Kov ’10 - 2:59 pm

Čia visų varškės pyragų bėda, tikrai tiesa… Bet man jie vis tiek patys pačiausi ir skaniausi, ir visokie -iausi, todėl susikaupiu ir išlaukiu 🙂 O tada jau mėėėgaujuosi, mmm…. 🙂

Reply
:) 8 Vas ’14 - 1:52 pm

as dar pagardinau kokoso drozlem, tai tiesiog tirpsta viskas burnoje 🙂

Reply
Gaby 3 Kov ’10 - 4:58 pm

Atrodo pasakiškai, teks kepti:) Kartais neišlaikiusi nusiperku tokio pyrago parduotuvėj, bet naminis turi būti kažkas toookio:)

Reply
Asta 4 Kov ’10 - 3:01 pm

Gaby, būtinai išsikepk, jei tokius perki – duodu šimtą dvidešimt procentų, kad bus skaniau! 🙂 Visada naminiai pyragai skanesni, vi-sa-da. O šis dar ir paruošiamas visai nesudėtingai ir pakankamai greitai, todėl kliūčių tikrai nėra 😉

Reply
Kristi 3 Kov ’10 - 11:30 pm

O varškę kokią geriausia naudoti? kokią rekomenduotum?:)

Reply
Asta 4 Kov ’10 - 3:03 pm

Jei turi kokią labai mėgstamą – tokią ir pirk 🙂 Čia svarbiausias momentas – tobulai ją pertrinti blenderiu, kad nė mažiausio grumstuliuko neliktų ir tokia kreminė kreminė būtų 🙂 Asmeniškai aš varškę perku tiesiai iš ūkininkų (liesą) arba tą po puskilogramį supakuotą iš parduotuvės 😉

Reply
AJ 6 Kov ’10 - 6:11 pm

Pyragas atrodo tiesiog tobulas. 10 balu 🙂

Reply
Asta 7 Kov ’10 - 5:13 pm

Tu visiškai teisi 😀 Jis tikrai vertas tų balų, ačiū 🙂

Reply
Dovilė Lebrikaitė 7 Kov ’10 - 12:36 am

Reikės artimiausiom dienom išbandyt : ) Atrodo be proto gardžiai : )

Reply
Asta 7 Kov ’10 - 5:14 pm

Dovile, būtinai pasidalink įspūdžiais! Nors tikiu, kad jis tiesiog negali nepatikti 🙂

Reply
Irina 7 Kov ’10 - 11:55 am

Na šį gražuolį bandysiu ir aš šiandien paversti realybe :))

Reply
Asta 7 Kov ’10 - 5:14 pm

Irina, kaip smagu! 🙂 Ir kaip pavyko, ar patiko? 🙂

Reply
Šokoladinis apelsininės varškės pyragas 7 Kov ’10 - 5:09 pm

[…] tik pamačiau Saulėtoje virtuvėje Kakavinio varškės pyrago receptą, iškart žinojau, kad kitas skanėstas bus mano kepamas būtent pagal šį receptą (nes […]

Reply
Klausimelis 20 Bal ’10 - 8:22 pm

Visu pirma pasveikinsiu uz puiku puslapeli ir saunius receptus! Jau sitas pyragiukas tai man nuostabiausiai atrodo, be to, varskes pyragai, apkepai ir visi kiti gaminiai – mano mylimiausi! Tik turiu problema – gyvenu salyje, kur neegzistuoja nei juoda duona, nei kefyras, nei.. varskyte. Tai kaip man dabar pasigaminti si nuostabu pyraga be jos? Kuo ja pakeisti? Ar laukti kol grisiu i tevyne ir tenai pasigaminti? 🙂

Reply
Asta 21 Bal ’10 - 7:34 pm

Klausimėli, kokia liūdna šalis 🙁 Čia būtent šiuo požiūriu, nes aš iškart pagalvoju, koks liūdesys būtų be juosos duonos ar varškės gyvent – baisu! 😮
O dėl pyrago, aš manau, pas jus yra kažkokio kreminio sūrio… kokios maskarponės pavyzdžiui? Kodėl gi ne? Galėtum padaryti įdarą iš jos. Aišku, kaina ženkliai pyrago išauga, bet ir skonis, manau, turėtų būti dar puikesnis, prabangesnis 😀

Reply
evuka 27 Bal ’13 - 12:43 pm

riccota tinkamiausias pakaitalas, maskarpone per riebu:)

Reply
Asta 28 Bal ’13 - 8:04 pm

Na, čia tikriausiai jau kiekvieno subtilaus skonio klausimas 🙂 Aš, asmeniškai, jei maskarponė per riebi, verčiau rinkčiausi liesą Philadelphia kreminį sūrelį, nes rikota kepiniuose yra pakankamai specifinio skonio – arba labai patinka, ar priešingai 🙂

Reply
Nionka 30 Gru ’11 - 5:26 pm

jai piena galite rasti, pasidarykite pati varskes 🙂

Reply
Greta 3 Bal ’19 - 6:33 pm

Aš irgi gyvenu šalyje be juodos duonos, varškės, sūrelių ir grikių. Bet mane gelbsti rusų ir lenkų parduotuvės. Gal ir pas jus yra ????

Reply
Asta 24 Bal ’10 - 1:37 pm

na va ir as isbandziau, katik ivyko apsivalgymas 🙂 labai skanus, pasaka:) beje ir paprastas..

Reply
Asta 25 Bal ’10 - 9:59 pm

Asta (bendravarde 😉 ), man tai jau savaime varškės pyragas lygu apsivalgymas 😀 Džiaugiuosi, kad ir tau taip pat labai patiko 🙂

Reply
Jūratė 12 Bir ’10 - 5:42 pm

Dabar bandau šitą pyragiuką.Atrodo orkaitėje neblogai , bet dar nekvepia (-:

Reply
Jūratė 12 Bir ’10 - 6:30 pm

iškepė ,dabar lieka laukti kol atšals, oi kaip sulaukti (-:

Reply
Asta 13 Bir ’10 - 11:21 pm

Jūrate :)) , ir kaip, ar sulaukei? 🙂 Viliuos, patiko :))

Reply
studentholic 14 Bir ’10 - 5:19 pm

Ačiū ačiū ačiū, išbandytas, mano skoniui labai priimtinas, ir iškart išsiųstas mamytei.
Tačiau JAM nepatiko, nors paprastai mano visus pyragus giria ir jais mėgaujasi. Mistika, ne kitaip :/

Reply
Asta 14 Bir ’10 - 5:29 pm

Nėra už ką, džiugu, kad patiko! :))
Ech, o jau kad JIE kartais yra tikri keistuoliai, viskas aišku 😀 Maniškis šito pyrago irgi tikrai nevalgytų… kaip ir visų kitų su varške. O man jie patys pačiausi :))

Reply
Owly 9 Lie ’10 - 8:44 pm

Ką tik iškepiau ir jau po degustacijos – pyragas tiesiog nuostabus! :))) Ryt kepsiu pakartotinai, nes sekmadienį keliausim į svečius su šiuo nuostabiu pyragu 🙂 Ačiū už puikų receptą! 🙂

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 9:00 am

Owly, kaip džiaugiuosi! Tikiuos, kad ir svečiai liks sužavėti :)))

Reply
Greta 18 Lie ’10 - 1:08 pm

Vakar kepiau šį pyragą:}} na,pasaka o ne pyragas gavosi:}} dėkoju už receptus:} šiandien bandysiu ką kitą:}} jūsų blogas jau mano mėgiamiausių sąraše:}} Ačiū.

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:38 pm

Greta, oi, labai malonu girdėti :)) Skanių kepinių! 😉

Reply
Karolina 23 Lie ’10 - 2:39 pm

mmm…tikras skanumelis, gaminsiu tikrai ne viena karta!! aciu uz receptuka:)

Reply
Karolina 23 Lie ’10 - 2:40 pm

mmm…tikras skanumelis, kepsiu tikrai ne viena karta!! aciu uz receptuka:)

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 1:06 am

Karolina, nėra už ką 🙂 Skanių pyragų! :))

Reply
Indre 2 Rgp ’10 - 12:59 pm

O ar būtų galima vietoj sviesto dėti kepinių margariną?

Reply
Asta 2 Rgp ’10 - 4:47 pm

Indre, aš iš esmės esu už sviestą, bet manau, kad pamėginti galima, gal ir pavyks puikiai 🙂

Reply
Raima 7 Rgp ’10 - 12:51 pm

Buvo tiesiog super! Ir taip kiekviena karta bandant jusu siulomus receptus. Dekoju uz nuostabias idejas 🙂

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:27 pm

Raima – labai džiaugiuosi :)) Ir laikau kumščius, kad niekad netektų nusivilti saulėtos virtuvės siūlomais valgymais :))

Reply
Monika 9 Rgp ’10 - 2:00 pm

Mano močiutė pamišusi dėl varškinių įdarų, štai šitai šiandien ir išbandysim, nes atrodo super super.

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:28 pm

Monika, ačiū 🙂 Labai tikiuosi, jog nei pyragas, nei jo įdaras jūsų su močiute nenuvils 🙂

Reply
Monika 10 Rgp ’10 - 10:57 am

Ir nenuvylė, tikrai labai labai skanu ((:

Reply
Asta 12 Rgp ’10 - 9:18 pm

Puiku! Labai smagu :))

Reply
kotry 11 Rgp ’10 - 12:58 pm

Mm… Norėčiau laabai šitą gardumėlį dovanų padaryti draugei, gal būtų įmanoma mažus keksiukus iškepti, kaip manote?:)

Ir jei dar per viduriuką aguonų masės ploną sluoksnelį įdėčiau(mėgėjos aguonų:D)..ar nesugadinčiau viso skanumo?
Bet žiinoma, jis ir toks pritrenkiantis… Ta baltuma…

Reply
Asta 12 Rgp ’10 - 9:19 pm

Oi, kotry, labai nenoriu nuvilti, bet keksiukai čia tikrai nepavyktų – nebūtų skanu, būtų sausa ir gal kiek sprangu net. Mat pyragas, kadangi jis didelis, iškepa gan drėgnas, o keksiukai išsausės, kol visi sluoksniai perkeps. Tačiau kepti pyragą (aguonų sluoksnelis – super!) ir supjaustyti kvadratėliais, kodėl gi ne? 🙂

Reply
Gabriela 23 Rgp ’10 - 7:48 pm

Super pyragas!! Jis tapo mano firminiu patiekalu! Tiesa žymiai skanesnis kai ataušta. Tikrai patariu issikepti!!!!! 10 balų!!!! ;DDDDD

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:23 pm

Gabriela, ačiū už tokį puikų ir entuziastingą komentarą :))) Smagu, kad patinka! 🙂

Reply
ruta 24 Rgp ’10 - 3:28 pm

na va katik ydejau kepti taciau su tesla turejau truputy nemalonumu ji nebuvo iki galo susalusi tj teko netarkuoji jos o taip deti na kai iskeps zesim kas gausis;]

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:24 pm

Rūta, nesijaudink, tikrai viskas bus (buvo, tiksliau) puiku, tik gal ne taip gražiai tas viršus atrodo 🙂 Buvo ir man toks atvejis vienas kitas, bet skoniui tikrai nepakenkė :))

Reply
sandra 25 Rgs ’10 - 5:00 pm

Norejau paklaus, ar galima pakeisti krakmola kuom nors? arba nedeti jo, ar gausis pyrgas?

Reply
Asta 26 Rgs ’10 - 10:48 pm

Sandra, rekomenduočiau labai labai krakmolą keisti vaniliniu pudingu – tikiu, kad bus fantastiškai puikus varškės įdaras! 🙂

Reply
Sandra 28 Spa ’10 - 12:19 pm

Super!!!!!!!!! :))

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:33 am

Valio! :))

Reply
Sandra 2 28 Spa ’10 - 1:32 pm

O cia kartais nereiktu daugiau miltu? Nes neimanoma isminkyti teslos..

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:36 am

Pagal šį receptą ir remiantis mano tikrai ne vienkartine patirtimi – ne, miltų tikrai daugiau nereikėtų. Tešla turi būti minkšta, tačiau minkoma. Bet čia patarimas dėl miltų visiems gyvenimo atvejams – jei jų per mažai, užsimerkiam prieš receptą ir įberiam kiek daugiau, kol bus tinkama konsistencija tešlos 🙂 Nes ką gali žinoti – gal jūsiškis kiaušiniais buvo daaaug didesnis nei maniškis? Ar dar kas… 🙂

Reply
Laura* 29 Spa ’10 - 5:30 pm

O kokia varškės konsistencija turi būti? Nes mano tai gavosi skysta, tikrai labai skysta…

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:37 am

Laura, aš nežinau, ką reiškia tas labai skysta, bet varškė ir turi būti ganėtinai skysta. Kepdama ji puikiausiai sutvirtėja 🙂

Reply
Lina 1 Lap ’10 - 6:35 pm

Va ir aš išsikepiau svečių belaukiant štai tokį pirgą :)) Nežinau,kolkas kol karštas tai labai skanus,bet reikia dar palaukti kol atšals. Kvapas nuostabus :))

Reply
Asta 1 Lap ’10 - 7:09 pm

Lina, smagu, kad išmėginai 🙂 Na, nemanau, kad jei patinka dabar, gali nepatikti atvėsęs :)) Tikiuosi, svečiams taip pat patiks ir juos maloniai nustebinsi. Skanaus! 🙂

Reply
Vaiva 17 Lap ’10 - 4:25 pm

Vis parduotuvėje ieškau šokoladinės kakavos ir niekaip nerandu. Koks jos pavadinimas?

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 10:53 pm

Vaiva, šokoladinę kakavą aš perku ne prekybcentriuose, o prekybos miestelyje „Urmas” arba Vilijampolės Turguje – Market. Ten yra prieskonių parduotuvėlės, prekiaujančios „Baivos” produkcija (tokios geltonos etiketės, skaidrios pakuotės) 🙂
Taip pat girdėjau, kad šokoladinės kakavos galima rasti specializuotose kavų bei saldumynų parduotuvėse, tačiau pati neieškojau, todėl patvirtinti šitos informacijos negaliu 🙂

Reply
Kreivos siūlės 11 Sau ’11 - 3:15 pm

Kepiau ir aš šitą pyragą. Proceso eigoje pastebėjau, kad neturiu sviesto, tai naudojau kepinių margariną. Tada pamačiau, kad kepimo milteliai irgi pasibaigę, tad teko improvizuoti su soda. Kiaušinius dėjau 3, nes buvo labai dideli. O gavosi labai skanus, sodraus skonio pyragas. Vienas iš tokių, kuriuos kepti norisi dar, dar ir dar 🙂

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 3:54 pm

Na, labai smagu, kad nepaisant visų iškilusių nesklandumų, pyragas pavyko puikiai 🙂

Reply
Elvina 17 Sau ’11 - 6:33 pm

Išbandžiau ir aš šita varškes pyragą,labai jau skanus.Apsivalgyt galima.

Reply
Asta 17 Sau ’11 - 6:56 pm

Elvina, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Eugenija 19 Sau ’11 - 9:31 pm

Super skanu pyragas. Pati tingiu kepp, bet patikėsiu jumis, kad jis skanus
P.S. prabalsavau neigiamai!

Reply
Asta 21 Sau ’11 - 1:48 am

Eugenija, na, ačiū. O jeigu tiki manimi, kad skanus, tai pasiūlysiu dar ir išbandyti iš tiesų 🙂
P.S.’as kažkaip nedera prie bendro komentaro, bet.. kiekvieno pasirinkimo teisė, kaip, kur ir už ką balsuoti, taigi… 🙂

Reply
Milda 10 Vas ’11 - 12:03 am

dariau plonesnį ir tikrai nesigailėjau, nes mano nuomone kuo po mažiau valgai, tuo patiekalas skanesnis :)) O skonis…tiesiog tobulas.Labai labai ačiū už receptą!!

Reply
Asta 10 Vas ’11 - 9:24 am

Ak, Milda, na, čia iš kurios pusės pažiūrėsi, dėl to patiekalo skanumo.. :))
Labai džiaugiuosi, kad patiko, nėra už ką 😉

Reply
Viktorija 20 Vas ’11 - 4:50 pm

Uuu, vakar išsikepiau šį pyraga ir išėjo labai gerai, tačiau tikejausi, kad visai neišeis, o šendien mama manęs vel paprase, Super

Reply
Asta 23 Vas ’11 - 10:25 pm

Super, Viktorija, tikrai super! 🙂 Džiaugiuosi, kad bloga nuojauta nepasitvirtino :))

Reply
Karolina 22 Vas ’11 - 2:51 pm

tiesiog pasakiskas :)) burnoj tirpsta 🙂 10/10

Reply
Asta 23 Vas ’11 - 10:26 pm

Karolina, puiku, labai smagu, kad patiko 🙂

Reply
Rasa 23 Kov ’18 - 7:48 am

Kuo galima pakeisti kiaušinius varškės įdare?Pagrinde gal vienu bananu išeitų pakeisti,bet va ką daryti su įdaru..

Reply
Asta 26 Kov ’18 - 10:43 am

Rasa, deja, niekada nesu kepusi varškės pyrago ar panašaus kepinio, bandydama išvengti kiaušinių, todėl patirtimi pasidalyti negaliu 🙁

Reply
Kreiduota 3 Kov ’11 - 10:45 pm

labai gardus pyragas! 🙂 tik neturejau kakavos,tai istirpinau gabaliuka juodojo sokolado,bet vistiek skanus labai gavosi 🙂

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:41 pm

Kreiduota, džiaugiuosi, kad patiko :))

Reply
Greta* 10 Kov ’11 - 3:11 pm

Kepiau šį pyragą jau ne kartą, nerealus skonis! Visiems artimiesiems ir draugams jis labai patinka 🙂
P.S. Vienas pasiūlymas, į varškės masę galima dar įberti kokoso drožlių, tada skonis tampa dar puikesnis ;))

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:38 pm

Greta, net neabejoju, kad su kokoso drožlėm man patiktų be proto.. 🙂 Nors pas mus ne visi dėl jų šitaip pamišę, bet būtiniausiai reikės kada išbandyti šitą mintį 🙂 Ačiū 🙂

Reply
Rasa 11 Kov ’11 - 11:49 am

Labai skanus pyragas, as irgi gyvenu toje salyje kur nera juodos duonos ir varskes, bet pabandziau iskepti is grudetos varskes, nuostabiai pavyko. Tik vietoj grietines, nes jos irgi nera, dejau vanilinio jogurto. Super

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:38 pm

Rasa, džiaugiuosi, kad patiko ir visi redagavimai pyragui nepakenkė 🙂 O gal net dar labiau patobulino, tikiu! 🙂

Reply
Ieva 15 Kov ’11 - 6:58 pm

Patiko :} tiesa, sekančią dieną man kažkaip dar paskanėjo, kas yra labai gerai :>
Ilgai šitas receptas bookmark’uose išstovėjo. Dabar nusirašiau į savo receptų sąsiuvinį (visus gaminamus receptus nurašau), iškepiau pyragą ir galiu ramia širdim apvalyt bookmark’us.
Geras jausmas :}

Dėkui už receptą!

Reply
Asta 17 Kov ’11 - 7:51 pm

Ieva, aš žinau tą jausmą, labai gerai žinau.. :))
Už receptą dėkoti nereikia, nėra už ką – džiaugiuosi, jog išbandei ir patiko :))

Reply
Viktorija 8 Bal ’11 - 11:55 am

10 balų dešimtbalėje sistemoje. Super skanus varškės pyragas. Kai pamėinau vieną kartą, teko vyrui kas trečią dieną kepti mėnesį laiko kol neatsivalgė, o draugai prieš visas šventes prašo,ka diškepčiau šio pyrago. LIUX

Reply
Viktorija 8 Bal ’11 - 11:56 am

Beje, nuodėmė jį valgyti šiltą, butinai šaldytuve palaikykite prieš valgant

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:31 pm

Oho, kokie puikūs atsiliepimai 🙂 Labai gera ir džiugu skaityti – valio valio už tuos 10 balų! :))

Reply
simplyquess 18 Bal ’11 - 1:16 am

Labai skanus pyragas. Dėkoju už receptą. Tik aš truputėlį „sugriešijau” ir į varškės masę įtarkavau citrinos žievelės…man šitaip dar skaniau.
Super! Ryt darbe vaišinsiu koleges 🙂

Reply
Asta 18 Bal ’11 - 7:32 am

Nėra už ką, džiugu, kad patiko 🙂 O „sugriešijimu” citrinos žievelės tikrai nepavadinčiau, neabejoju, kad ji čia puikiausiai tinka 🙂
Laimingos tavo kolegės! Skanaus ;))

Reply
eglute 27 Bal ’11 - 3:40 pm

Oi labai mėgstu varškės pyragus, ne ne nemėgstu o DIEVINU juos. Pas tave jų gan nemažai vis neišsirenku kurį pirma išbandyti?gal galėtum patarti:)?

Reply
Asta 27 Bal ’11 - 11:42 pm

Eglute, aš irgi laaabai mėgstu varškės pyragus! 🙂 Bet kurį pirmą išbandyti, per sudėtingas klausimas čia – gal reiktų traukti burtus, jei nei aprašymai, nei nuotraukos nepadeda išsirinkti labiausiai viliojančio? :))

Reply
eglute 20 Geg ’11 - 4:28 pm

Kad visi baisiai vulioja :)))
Tik kažkaip pirmenybę galvoju suteikti be kakavos darytam 😉

Reply
Asta 28 Geg ’11 - 11:38 pm

Suprantu, kartais išsirinkti būna tikrai labai sudėtinga 🙂 Bet reikia kartais, reikia :))

Reply
Beata 1 Geg ’11 - 1:16 pm

Orkaiteje. Labai aciu uz recepta. Kepa sirdeles formoje, mamai. Oi jauciu bus skanu 🙂

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:15 am

Beata, kaip miela 🙂 Ar buvo skanu? 🙂

Reply
Aurelija 2 Geg ’11 - 2:47 am

o kakava naudot galima ta nesquik ar kaip ji ten? ar reikia ta naturalia, tos kur karcios buna?

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:16 am

Aurelija, aš naudoju šokoladinę – ne Nesquik, o tokią tamsią, sodraus skonio. Su Nesquik skonis bus kitoks, tačiau naudoti galima ir ją 🙂

Reply
Neringa 29 Geg ’11 - 12:57 pm

Isbandytas 🙂 pavyko, labai labai skanus 🙂 dekojus uz recepta ir dziaugiuosi, kad ji radau 🙂

Reply
Asta 29 Geg ’11 - 10:27 pm

Neringa, ačiū tau, kad išbandei 🙂 Ir labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Erna 7 Spa ’11 - 4:28 pm

Nuostabus pyragas, jau tapo mano „firminiu”, niekada nepaveda, visada skanus ir nerealus. Visi lieka sužavėti 🙂 Dėkui už receptą, nes ir aš pirmą kartą jo paragavus, neišpešiau receptūros. O pasiknaisiojus internete, VALIO, atradau šį puikų ir tikrai saulėtą puslapiuką :))) Dar kartelį didelis AČIŪ ir kuo didžiausios sėkmės TAU, ASTA 🙂

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:59 pm

Erna, labai dėkui už tokį džiugų ir teigiamą komentarą bei gražų žodį saulėtai virtuvei 🙂 Labai smagu girdėti, kad pyragas atrado vietą tavojoje virtuvėje 🙂

Reply
Živilė 16 Spa ’11 - 2:14 pm

Pakomentuosiu vyro žodžiais po pirmo kąsnio: „mmmm, iš kur gavai tokį dievišką receptą?”. Super duper pyragas. AČIŪ.

Reply
Asta 16 Spa ’11 - 5:40 pm

Živile, vyrai, sako, be reikalo pagyrom nesišvaisto 🙂 Nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko! :))

Reply
hamis 6 Bal ’12 - 5:29 pm

Na, neseniai iskepiau, visa seima laukiam kol atves, jau spejau paragaut, tai tikrai jis tobulas man! labai labai patiko, tikriausiai kepsiu dar ne karta:) aciu uz puiku recepta

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:48 pm

Nėra už ką. Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
ILONA 14 Bal ’12 - 4:03 am

Sveiki .Ragavau as sio pyrago jis nuostabus..,bet dar i varskyte buvo ideta razinu….super skonis .Pabandysiu sendiena ir as issikept.veliau parasysiu kaip sekesi.

Reply
Asta 16 Bal ’12 - 9:08 pm

Ilona, labai laukiu atsiliepimų ir tikiuosi, kad jie tik patys geriausi! 🙂

Reply
eglė 26 Bal ’12 - 4:49 pm

Tikrai labai skanus pyragas, išvaizdus kaip tortas. Svarbiausia, kad ne per saldus, visi gali valgyti. Kepiau du kartus, rytoj kepsiu dar kartą. Labi ačiū už receptą 🙂

Reply
Asta 2 Geg ’12 - 5:18 pm

Egle, nėra už ką 🙂 Džiugu, kad pyragas atrado savo vietą jūsų virtuvėje 🙂

Reply
Paulina 14 Rgp ’12 - 4:44 pm

O dieve koks skanus!!! Apsivalgem…;))

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:55 pm

Paulina, super! 😀

Reply
djurdjevak 16 Sau ’13 - 2:11 pm

O jei krakmolą keisti miltais? Taip maga išsikepti, o namuose kaip tyčia krakmolo nėra.

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:35 pm

Žinoma, manau, kad viskas bus puiku ir su miltais 😉

Reply
kakavinis varskes pyragas 15 Vas ’13 - 5:53 pm

Sis pyragelis musu seimoje tapo favoritas..Nuostabu pyragas..

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:33 pm

Smagu girdėti! 🙂

Reply
Chalva 16 Vas ’13 - 4:46 pm

atrodo beproto gerai šitas pyragas, būtinai ryt kepsiu! Tik va svarsčiau ar būtų galima grietinę keisti natūraliu jogurtu, kaip manai? ar nekeistų labai skonio?

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:34 pm

Nepabandžius nesužinosim, bet, manau, kad turėtų pavykti ir su natūraliu jogurtu 🙂

Reply
Vilma 22 Lie ’13 - 10:36 am

kepiau ir aš šį gėrį ir turiu pasakyti, kad jis tikrai puikus ir nuostabus, net kai neisgauna – o man jis nesigavo. Receptas niekuo dėtas – tikrai geras, spėju kalta kepėja 🙂
Pirmiausia tai dėl kakavos – panaudojau lietuvišką. Įtariau, kad bus nekas, įdėjau jos visu šaukštu daugiau, bet kakavinė masė iškepusi buvo šviesiai rudos spalvos. Tai su šita dalimi viskas aišku – naudoti kitą kakavą.
O štai įdaras mistika, ir noriu Tavęs paklausti, nes iki tobulo recepto pati ėjai bandymu keliu. Įdarui naudojau President varškę. Rezultate įdaras beveik prapuolė, spėju susigėrė į tešlą – liko gana plonas sluoksnelis, o ir tas likęs labiau panėšėjo į saldų omletą, nei į varškę. Mano variantai problemos sprendimui:
Per daug kiaušinių – manieji kaimiški, gal buvo per dideli?..
Kai naudojama President ar analogiška varškė – sumažinti grietinės kiekį.
Ką mano specialistai? 🙂

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:38 pm

Vilma, dievaži, nevadinčiau savęs specialiste jokiais būdais 😀 Bet pabandysiu garsiai pamąstyti apie šį kilusį klausimą 🙂 Iš tiesų šitam pyragui, kiek kepiau, visad naudojau paprastutę varškę (tą, kur po 500 g supakuota maišeliuose būna). Ji paprastai yra gerokai sausesnė už kreminę President varškę, taigi, labai logiška mintis, kad pastarajai reiktų gerokai mažinti grietinės kiekį. Manau, to ir užtektų, kad bėda išsispręstų. Kiaušinius ir pati visada naudoju didelius ir nemanau, kad čia jie galėtų būti kaltininkai; gi jie, kaip ir krakmolas, „suriša” masę. Žodžiu, versčiau kaltę grietinei 😉

Reply
Vilma 23 Lie ’13 - 6:47 am

Ačiū 🙂 aš irgi grietinei kaltę suverčiau. Nors pyragas ir tokiam variante buvo skanus ir net susilaukiau prašymų pasidalinti receptu 🙂 Bet man norisi teisngo rezultato, tad kepsiu dar! 🙂

Reply
Asta 23 Lie ’13 - 9:59 am

Vilma, aš irgi visada linkusi arba siekti maksimumo, arba geriau jau išvis nieko nereikia 😀 Taigi – sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply
Liveta 11 Rgp ’13 - 4:52 pm

Na, komplimentų ir gražių žodžių niekada nebūna per daug, taigi, prisidėsiu prie jų ir aš. 🙂 Šiandien sesė kepė šį pyragą ir juo vaišino mūsų giminę. Visi buvome sužavėti nuo pat pirmo kąsnio, skonis – nerealus! Toks lengvas, purus, tiesiog tirpte tirpo burnoje!

Reply
Liveta 11 Rgp ’13 - 5:06 pm

Dar pridėsiu: daug varškės pyragų teko kepti ir ragauti, bet šis pranoko visus! Che che ;))

Reply
Asta 11 Rgp ’13 - 8:07 pm

Ačiū už komentarą, Liveta 🙂 Labai labai džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! 🙂

Reply
Lina 16 Rgs ’13 - 12:37 pm

Bandysiu ir as rytoj sita stebukla kept, tikiuosi pavyks viskas :)))

Reply
Asta 19 Rgs ’13 - 3:47 pm

Lina, nekantrauju išgirsti, kaip pavyko? 🙂

Reply
kakavinis varskes pyragas 17 Lap ’13 - 6:37 am

Laba.Kepiau si pyraga.Pasirinkau varske kepiniams ir manau cia padariau klaida,kad i ja (ji buvo 6 proc.)idejau grietines.Mase labai suskystejo,dar juk dejau kiausiniu..Sukausi is padeties,dejau pora saukstu miltu.bet mase buvo skystoka..Pyragas gavosi skanus,bet varskes idaras truputuka isiliejo i „pirmaji”teslos sluokni.Zodziu gavosi ne toks koks turi but..Turbut reikejo visgi imti man „kietaja „varske ir rezultatas butu kitoks..kaip jus manot?,beje ir krakmolo dejau truputuka daugiau negu recepte..aciu!

Reply
Asta 17 Lap ’13 - 4:18 pm

Tikra tiesa, varškė čia ir buvo „kalta”. Paprasta varškė, kurią šiam pyragui naudoju aš, yra pakankamai sausa, net pertrinta ji būna vis dar sausa; kremine pavirsta tik įmaišius grietinę. Jeigu naudojama jau kreminė varškė, grietinės, matyt, visai nereikėtų dėti arba dėti kur kas mažiau 🙂

Reply
Irma 18 Vas ’14 - 1:21 pm

Bandau ir aš šį pyragą šiandien. Dar kepa, bet va man jau paranoja, kad nepavyks… Ar tikrai tik 300 gr miltų reikia? O gal 200 gr sviesto yra per daug? Tešla gavosi tokia ne skysta, bet su viena ranka visą išlaikyti būtų sunkoka. Tiesiog labai minkšta ir netvari. Aišku iš šaldiklio išėmus jau buvo tinkama torkavimui. Bet va kepant kiek matau, tai ji pasileido 🙁 Gal visgi miltų reikia daugiau?

Reply
Asta 19 Vas ’14 - 6:40 am

Irma, viskas bus gerai! 🙂 Miltų tikrai reikia 300 gramų, o sviesto – 200 gramų. Tešla ir turi būti minkšta, o išėmus iš šaldiklio – tarkuojama. Ir pasileisti kepant tie tarkuoti gabalėliai šiek tiek turi; svarbiausia dėti iš karto į pilnai įkaitintą orkaitę 🙂 Kaip suprantu, pyragas jau iškeptas. Tikiuosi, kad nepaisant visų abejonių pavyko gerai ir skaniai? 🙂

Reply
Irma 19 Vas ’14 - 9:42 am

Skonis labai geras, bet aš vakar jau ir pati pasigalvojau, kad reikėjo į pilnai įkaitintą orkaitė dėti 🙁 Nu biski varna, bet jau nieko nebepakeisiu 🙂 Kitą kartą kepsiu iš dvigubos normos, nes manoji forma didelesnė, tai jis gavosi plonesnis, o norisi, kad varskes butu daug gabalėlyje 🙂 Ačiū už receptą 🙂

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 5:53 am

Irma, na va, ir išsiaiškinom, kur čia visa bėda 🙂 Tikiu, kad antras kartais bus daug sėkmingesnis 🙂 Beje, jei norisi daugiau varškės, galima didinti tik įdaro kiekį, o tešlos palikti tiek pat 🙂 Kartais ir aš taip darau 😉

Reply
Irma 24 Kov ’14 - 5:33 pm

Opaaa, o aš maniau, kad tešlos irgi trūks. Hmmm…. gerai, kad nors varškės galima didinti 🙂 Jau yra norinčių kartoti pyragą – įspūdžiai neišdilo, nors laiko jau praėjo…. 🙂 Dar kartą ačiū už receptą 🙂

Inga 16 Kov ’14 - 5:21 pm

Ačiū už receptą, namiškiams labai patiko pyragas! Reikalavo net neatvėsusio… :)))

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:46 am

Inga, nėra už ką, labai smagu, kad patiko 🙂

Reply
Greta 20 Kov ’14 - 1:22 am

Sveiki! 🙂
Pyragas atrodo dieviškai… Bandysiu kepti savajam gimtadienio proga 🙂 Tik norėjau paklausti, ar nepagadinčiau, jei iškepus ant viršaus užpilčiau šiek tiek tirpinto šokolado? Ir ar tinka paprasta, ne šokoladinė, kakava?
Ačiū! 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:47 am

Greta, ačiū už komplimentus pyragui 🙂 kepti jį galite ir su paprasta kakava, tačiau būtinai rinkitės kokybišką, gerą – juk ji čia ir duoda šokoladinį sodrų skonį tešlai 🙂 Na, o tirpintu šokoladu, jei norite, taip pat galite aplieti, bus dar šokoladiškesnis desertas 😉 Skanaus!

Reply
Akvile 27 Kov ’14 - 3:03 pm

PASAKA! Kepiau, ir kepsiu dar šiandien, skonis tobulas.. Ačiū už receptą :))

Reply
Asta 30 Kov ’14 - 7:49 am

Akvile, labai džiaugiuosi! Nėra už ką, ačiū Tau, kad atėjai pasidalinti įspūdžiais 🙂

Reply
bernadeta 9 Lap ’14 - 3:45 pm

Šis pyragas mano mėgstamiausias. Pagaliau radau receptą:)))

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:09 pm

Džiaugiuosi, Bernadeta! Skanaus pyrago ir gardžiai kvepiančių namų! 😉

Reply
Sima 3 Gru ’14 - 6:55 pm

Pirmi maniškio žodžiai: „koks nesveikas pyragas (su tokiu nerealia išraiška), o dar daug jo yra?” 😀
Turint galvoje, kad jis nelabai mėgsta varškę ir, apskritai, pyragais lepintis nėra mėgėjas, tai, manau, galit įsivaizduoti šio pyrago skonį… Daugiau nėra ką ir pridurti 😀

Reply
Asta 4 Gru ’14 - 5:12 pm

Oho, Sima, oho! Nuostabu, aš labai labai džiaugiuosi, sėdžiu išsišiepus nuo ausies ligi ausies! 🙂

Reply
regina 22 Sau ’15 - 9:48 am

Ačiū labai už puiku receptą! Jau antrą kartą kepsiu šį pyragą. Labai skanus ir lengva pagaminti. Ačiū!:-)

Reply
Asta 24 Sau ’15 - 4:16 pm

Nėra už ką, Regina, smagu girdėti! 🙂

Reply
regina 2 Bal ’15 - 9:38 am

Ar galiu varškę pakeisti kremine varške? 🙂

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 11:50 am

Regina, drąsiai! 🙂

Reply
Reja 21 Geg ’15 - 11:11 am

Laba diena, Asta,

Nežinau ką blogai dariau,bet man varškės kremas gavo perskystas:(( ir vidurinins sluoksnis susimaišė su pagrindu. Gal reikėjo sutarkuotą pagrindą paploti,kad neliktų „plyšeių?

Patarkit, ką blogai dariau??

Reply
Asta 21 Geg ’15 - 6:10 pm

Tik spėju, bet galbūt varškės kremas galėjo gautis labai skystas todėl, kad naudojote ne varškę, o jau paruoštą trintą varškės kremą? Žinoma, tai tik spėjimas, bet jis paaiškintų tokį rezultatą, mat neretai tokios varškės būna daug skystesnės konsistencijos nei paprasta varškė, jų sudėtyje jau būna grietinėlės. Antras spėjimas – gal paruoštą pyragą ne iš karto dėjote į orkaitę arba dėjote į neįkaitintą orkaitę? Jeigu ne, tiesiog neįsivaizduoju. Kepiau šį pyragą daug daug kartų ir tokios problemos niekada neturėjau 🙁

Reply
Reja 22 Geg ’15 - 5:59 am

Rinkausi varškę 0,5 riebubumo, gal tai turėjo įtakos? Niekis, savaitgali reikės pasitreniruoti:)

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:07 pm

Na, jei rinkotės varškę, o ne varškės kremą, nemanau, kad ji čia galėtų būti kalta. Labai tikiuosi, kad antras kartas bus sėkmingesnis 🙂

Reply
Brigita 18 Spa ’15 - 9:56 am

Bandžiau ir aš šitą pyragą. Tik naudojau farm milk varškę pyragui kepti, ji jau buvo smulkiai sutrinta. Idėjus grietinės, daug nesuskystėjo, tačiau supylus puse 3 kiaušinių masės iš kart įdaro tešla pasidarė labai skysta, supyliau likusią dalį, nes galvojau velniai nematė , darau pagal receptą, ir gavosi vos ne kaip lietiniams blynas kepti, beveik kaip vandenukas…. žodžiu, bandžiau gelbėti padėtį įdėdama miltų ir krakmolo (tai buvo dar didesnė klaida)., ir gavosi ne pyragas o kažkoks guminukas… :((((

Reply
Agne 27 Spa ’15 - 10:01 pm

Sveiki! Noreciau paklausti, at tiktu paprasta kakava? Sokoladines kakavos niekur nerandu.

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:16 pm

Agne, tikrai tiktų 🙂

Reply
KARALIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS | 5 Lap ’15 - 7:46 pm

[…] Receptas iš -> https://www.sauletavirtuve.lt/?p=768 […]

Reply
Vaida 21 Lap ’15 - 5:44 pm

Sveiki,

O jei baudosiu paprastą karčiąją kakavą, kurią naudoju visiems pyragams, ar sugadins skonį?

Reply
Vaida 21 Lap ’15 - 5:45 pm

naudosiu*

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:16 pm

Vaida, drąsiai naudokite, nesugadins 🙂

Reply
Tobulas receptas 21 Vas ’16 - 1:00 am

tobulas receptas! Ačiū labai labai už puikų receptą, nors ir teko improvizuoti šalyje, kur nėra varškės, švediškai kvarg labai tiko!

Reply
Sandra 27 Rgs ’16 - 6:45 am

O sakykit kaip elgtis su varške, nes aš turiu prezidentinės su vanile, ar man dar dėt grietinės, kiaušinių?

Reply
Jurgita 24 Lie ’17 - 3:46 pm

Nuostabus ir labai aiškiai pateiktas receptas!

Reply
Asta 27 Lie ’17 - 5:06 pm

Jurgita, ačiū, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Lina 31 Gru ’17 - 10:11 am

Išbandyta! Ačiū! Pirmas kartas ir toks tobulas gavosi! Paprasta ir lengva pagaminti.

Reply
Asta 4 Sau ’18 - 2:48 pm

Lina, ačiū Jums, labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂

Reply
Justina 30 Kov ’18 - 7:02 pm

Nu ir nepavyko man :/ netyčia sumaišiau ir įdėjau 100 g krakmolo.. pamėginau praskiesti su pienu. Laukiu dabar kas gausis :/

Reply
Asta 31 Kov ’18 - 1:37 pm

Justina, tikiuosi, kad vis tik viskas pavyko puikiai? 🙂

Reply
Lina 31 Kov ’18 - 1:33 pm

Kiek reiktų dėti paprastų karčių kakavos miltelių vietoje 2 šaukštų šokoladinės kakavos?
Ačiū

Reply
Asta 31 Kov ’18 - 1:38 pm

Lina, aš dedu lygiai tiek pat – 2 valgomus šaukštus, bet jei norite mažiau intensyvaus skonio, galite ir šiek tiek sumažinti – pagal savo skonį 🙂

Reply
Remigija 8 Bal ’18 - 2:03 pm

Pyragas orkaitėje jau kepa.K apas puikus,lauksim paragavimo?

Reply
Asta 9 Bal ’18 - 10:12 am

Remigija, labai tikiuosi, kad patiks, lauksiu įspūdžių! 🙂

Reply
Rūta 9 Bal ’18 - 7:11 am

Miela Asta, turiu įvairos varškės ir ketinu kepti šį pyragą, klausimas: ar galima rinktis pusriebę birią varškę? ar galima rinktis liesą, bet pertrintą (kvardatiniuose pakeliuose)? ar vis dėlto geriausia rinktis liesą birią varškę? Ačiū

Reply
Asta 9 Bal ’18 - 10:12 am

Rūta, aš esu išbandžiusi tikriausiai visus Jūsų paminėtus variantus 🙂 Ir su visais pavyksta puikiai! Vienintelė sąlyga – kad ir kokią varškę naudotumėte labai gerai ją pertrinkite, kol neliks nė menkiausių gumuliukų 🙂

Reply
Rūta 9 Bal ’18 - 10:18 am

Ačiū, bandysiu. Sėkmės 🙂

Reply
Rūta 9 Bal ’18 - 10:54 am

Tiesa, o naudojant pusriebę, ar nereikia pamažinti grietinės kiekio? bijau, kad įdaras „nepabėgtų”.

Reply
Asta 9 Bal ’18 - 10:15 pm

Rūta, įdėčiau papildomą kupiną šaukštą kukurūzų krakmolo vardan ramybės 🙂 Labai lauksiu įspūdžių, tikiu ir tikiuosi, kad pavyks puikiai! 🙂

Reply
Rūta 13 Bal ’18 - 10:31 am

Sveiki, na tai kaip ir sakiau, naudojau pusriebę birią varškę ir pasinaudojau Jūsų patarimu įdėti papildomą šaukštą krakmolo. Pyragas išėjo tvirtas, gražus ir nepaprastai skanus. Apkritai, Asta, noriu padėkoti už Jūsų receptus. Tikrai dažnai jais vadovaujuosi ar bent idėjų pasisemiu. Matyt mūsų skoniai „sutampa”, nes viskas visada labai patinka 🙂 na, išskyrus cukrų :)) jo visada naudoju gerokai mažiau :)) bet čia jau kiekvienam savo. Darkart ačiū ir sėkmės Jums ir Jūsų šeimai!

Reply
Asta 16 Bal ’18 - 5:27 am

Rūta, labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂 Ačiū Jums ir už visus gražius žodžius! O cukrus – taip, tikra tiesa – labai subjektyvus jo klausimas, tačiau laimė, kad nesunku jo kiekį pasikoreguoti pagal savo skonį 🙂 Ačiū dar kartą; tokie komentarai labai džiugina ir įkvepia!

Reply
Angelė 17 Rgp ’18 - 7:53 am

Ar kukurūzų krakmolą galima keisti bulvių krakmolu? Ačiū!

Reply
Asta 19 Rgp ’18 - 7:35 am

Angele, kepiniuose tikrai nerekomenduoju kukurūzų krakmolo keisti bulvių krakmolu. Kukurūzų krakmolo galima rasti beveik visuose prekybos centruose, net ir nedideliuose 😉 Skanaus pyrago!

Reply
Vitalija 15 Rgs ’18 - 1:00 pm

Maniškis jau orkaitėje, laukiu nesulaukiu kada iškeps, visi namai nuostabiai kvepia? net vyras sukiojas aplink orkaite ir nesulaukia?

Reply
Asta 17 Rgs ’18 - 7:20 am

Vitalija, tikiuosi, kad pyragas nenuvylė, o gal net pranoko lūkesčius! 🙂 Labai lauksiu įspūdžių 😉

Reply
Ingrida 4 Spa ’18 - 10:58 am

Aš dariau su bulvių krakmolu. Į varškės įdarą įdėjau šaldytų vyšnių. Kakava naudojau paprasta ir viskas labai šauniai gavosi. Vyras,kuris nelabai valgo varškės, suvalgė pusę pyrago vienu prisėdimu. 😀

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:42 am

Ingrida, labai džiaugiuosi! 🙂 O vyrai, taip, jie kartais moka nustebinti 😀

Reply
Sandra 1 Lap ’18 - 5:47 pm

Sveiki, turiu tik 22cm apvalią tortine, kiek reiktų pamazinti produktų , kad iškepti pyragas??

Reply
Asta 4 Lap ’18 - 5:44 am

Sveiki, Sandra, proporcijas mažinčiau maždaug penktadaliu 🙂 Skanaus!

Reply
Gabija 1 Vas ’19 - 4:06 pm

Man varškės sluoksnis buvo šiek tiek per daug guminis, kitąsyk rinksiuos kitą receptą.

Reply
Asta 2 Vas ’19 - 7:46 pm

Gabija, gaila, kad nepavyko taip gerai, kaip norėtųsi, nors tuo pačiu keista, kad varškės sluoksnis gavosi guminis. Sakykit, ar naudojot kukurūzų krakmolą (kai kurie mėgsta jį pakeisti bulvių krakmolu)? Ir ar tikrai pavyko gerai išplakti kiaušinius, kol cukrus visiškai ištirps? Mąstau, kur galėtų būti nesėkmės priežastis.

Reply
Aurelija 15 Bir ’20 - 6:20 am

Ačiū uz skanu kakavinio varškes pyrago recepta ir išsamu apršym,a daraiu viska pagal instrukcija pirm akarta ir gavosi liuks.Ačiū

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:43 pm

Aurelija, labai džiaugiuosi, ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply
Simona 15 Bal ’21 - 11:04 am

Šitą pyragą kepu ypatingomis progomis-juo per pirmą pasimatymą vaišinau (dabar jau) savo vyrą, kepu per gimtadienius ar vežuosi į svečius. Nieko nuostabesnio šitam pasauly dar neradau, pavyksta visada ir slepiu receptą nuo kitų kad neatrastų, nes vadinu “savo firminiu” pyragu. Ačiū kad pasidalinote šituo receptu!

Reply
Asta 15 Bal ’21 - 12:25 pm

Simona, gera girdėti, labai jums ačiū! 🙂 Drąsiai vadinkit šį pyragą savo firminiu ir kepkite bei džiuginkite ragaujančius toliau! 😀

Reply
Marija 8 Geg ’21 - 9:21 am

Man tešla taip pat išėjo skysta skysta. Laimė, laiku pamačiau komentarus po šiuo pyragu, tai greitai ,,suremontavau” tešlą ir tapo tokia, kokios reikėjo. Dabar laukiu, kol iškeps. Neabejoju, bus labai skanus! Dėkoju Jums!

Reply
Marija 8 Geg ’21 - 1:07 pm

Nors iš pradžių tešla atrodė nekepa ir rodos niekad nesutvirtės, galutinis rezultatas nustebino – pats nuostabiausiais, puriausias ir skaniausias kada nors valgytas varškės pyragas! Ačiū už Jūsų pačius geriausius ir nuostabiausius receptus!

Reply
Asta 9 Geg ’21 - 4:07 pm

Marija, labai džiaugiuosi, kad pyragas pavyko ir nustebino gerąja prasme, ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply

Komentuoti: Sandra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų