Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

parašė Asta 15 Bal ’22
Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Ką veikiate, likus vos dienai iki Velykų? Bandau įsivaizduoti, kaip kunkuliuoja gyvenimas daugelio namuose: marginant kiaušinius, kepant pyragus, vaikant dulkeles ar lyginant staltieses. Kažkas skuba, kažkur bėga – man rodos, visi mes apie lėtą gyvenimą kalbame dažniau nei iš tiesų jį gyvename. Kartais prireikia skaudžių patirčių, kad išmoktume savo pamokas ar pasitikrintume vertybes. Aš nežinau, ar kada anksčiau šitaip branginau ramybę: ramias mintis, ramią sąžinę, ramų buvimą su šeima.

„Visur gerai, namie geriausia“, – esu tą kartojus begalę kartų. Mokausi suprasti, kad namai nėra sienos ar stogas, namai – tai žmonės, esantys šalia, ir jausmas, kurį jų buvimas dovanoja. Norėčiau, kad visi šiandien jaustųsi esantys namuose, kad ir kur nublokšti bebūtų.

Mintims zvimbiant galvoje, šiandien sukuosi virtuvėje. Kol kepa biskvitai medaus tortui ir kyla mielinė tešla, tikrinu produktų sąrašą: ar viską turiu pasiruošusi rytojaus pusryčiams? Apie juos noriu papasakoti ir jums, galbūt sumanysit pasigaminti taip pat?

Tai – pikantiški varškės ir žalumynų vafliai, patiekiami su rūkyta lašiša, minkštai virtais kiaušiniais, sultingais pomidoriukais, ridikėliais ir lukštentomis kanapių sėklomis. Lyg sumuštiniai, tačiau kai riekę duonos pakeičia minkšti belgiški vafliai, sakykit ką norit, tai trupučiuką daugiau nei tiesiog sumuštiniai, šypt.

Pagal šį receptą užmaišyti vafliai iškepa minkšti viduje, o išorėje – gardžiai traškūs. Skaniausi jie šilti, o atvėsusius visada galite pašildyti orkaitėje, ir jie atgaus savo gardų traškumą! Žalumynai vafliams suteikia pikantiškumo ir saulėto pavasario jausmo, o varškė ir riebi grietinė – minkštumo, purumo. Pastaruosius renkuosi „DVARO“ – ilgus metus skaičiuojanti patirtis ir kokybė eina koja kojon, ir kepiniuose atsiskleidžia gardžiausiais skoniais.

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 10 vaflių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 kiaušinių
200 g „DVARO“ varškės (9 proc.)
1 ½ stiklinės (375 g) „DVARO“ grietinės (30 proc.)
80 g tirpinto „DVARO“ sviesto
50 g kietojo sūrio
5-7 svogūnų laiškų
ryšelio krapų
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos

Patiekti:
tepamojo (ar lydyto) sūrio
rūkytos lašišos
minkštai virtų kiaušinių
mažų spalvotų pomidoriukų
ridikėlių
lukštentų kanapių sėklų
šviežių krapų

GAMINIMO EIGA

1. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite mažu gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
2. Paruoškite tešlą. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir varškę iki tolygios masės. Sudėkite grietinę, supilkite tirpintą sviestą, suberkite tarkuotą sūrį, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Viską gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite tirštą tešlą.
4. Kepkite. Semkite po samtelį tešlos, dėkite į vaflinę ir kepkite kelias minutes, kol apskrus iš išorės, o viduje vis dar bus purūs ir minkšti.
5. Patiekite vaflius su tepamuoju (ar lydytu) sūriu, rūkyta lašiša, minkštai virtais kiaušiniais, ridikėliais ir pomidorais, apiberkite saujele lukštentų kanapių sėklų ir papuoškite šviežių krapų šakele.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO @pienozvaigzdesab #svenciuskonis

daržovėsgrietinėkiaušiniaikrapailašišasūrissviestassvogūnų laiškaitepamasis sūrisvafliaivarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ukrainietiška Velykų duona „Paska“
kitas įrašas
Braškinė-kokosinė panakota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Bananiniai – kokosiniai blynai

Kepta avižinė košė su obuoliais

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Karšti skrebučiai su lašiša

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Tiramisu II

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Imbierinės spurgos

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų