Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusryčių skrebučiai su agurkais

parašė Asta 2 Vas ’23
Pusryčių skrebučiai su agurkais

Labai mėgstu avokado skrebučius, galėčiau juos valgyt turbūt kasdien, bet juk įvairovė yra tikrasis pusryčių žavesys, tiesa? Tad žvilgtelėjusi į šaldytuve esančius produktus, šįkart sudėliojau truputį kitokį sumuštinį – su agurkais. Jis gaivus, lengvas, pavasariškas. Skonis ir spalvų paletė tikrai nuteikia viltingai – iki saulėtų dienų jau liko visai nedaug, šypt.

  • Į kreminį sūrį būtinai įmaišykite šviežių prieskoninių žolelių ir nutarkuotų citrinų žievelių (geltonosios dalies) – jie suteiks nuostabaus gaivumo. Išsukite kreminį sūrį su priedais, kad taptų purus, ir tuomet jau tepkite ant duonos riekelių.
  • Jei būčiau turėjusi, ant viršaus būčiau uždėjusi saujelę šviežių daigų ir šiek tiek lukštentų kanapių sėklų. Puikiai tiktų!

Pusryčius patiekiau Ramūno Dagio rankų darbo induose. Daugiau keramikos gaminių galite apžiūrėti jo internetiniame puslapyje – štai čia. Esu labai dėkinga už labai gražią ir jaukią dovaną!

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 skrebučiai Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

½ ilgavaisio agurko
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. citrinų sulčių

100 g kreminio sūrio
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių bazilikų
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių mėtų
druskos, pipirų

4 riekelių mėgstamos duonos

GAMINIMO EIGA

1. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis (tam puikiai tiks bulvių skustukas). Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.
2. Kreminį sūrį sumaišykite su citrinų žievelėmis, bazilikais, mėtomis, druska ir pipirais.
3. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Aptepkite kreminiu sūriu, ant viršaus išdėliokite agurkų juosteles.
4. Viršų apiberkite žiupsneliu grūstų pipirų ir tarkuotomis citrinų žievelėmis.

Recepto idėja: Side Chef

agurkaibazilikaicitrinosduonakreminis sūrismėtospusryčiaiskrebutissumuštinistepamasis sūris
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis
kitas įrašas
„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Pusryčių sumuštiniai

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

Belgiški pusryčių vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

Varškės skarelės

Itališka mielinė Velykų pynė

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Marinatas šašlykams

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Špinatų ir rikotos pyragas

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų