Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

parašė Asta 15 Lap ’23
Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

O, dievai, kaip aš myliu šokoladą! Ir purius, minkštus, burnoje sutirpstančius saldžius kepinius myliu taip pat. Bananų duona, gausiai pagardinta šokolado gabalėliais? Taip, prašyčiau. Dvi riekeles!

Popietės kava su gabalėliu deserto man yra visiška laimės akimirka. Nežinau, ar galėtų būti kitaip.

Ir nors dažniausiai su šypsena sakau, kad desertas yra desertas, ir nereikia čia jokių kompromisų, kartais susigundau rasti kokių sveikuoliškesnių būdų pasilepinti, šypt.

Čia noriu stabtelėti ir papasakoti apie išskirtinę „MULATE“ šokoladų kolekciją „Light“. Apie lietuvių kuriamus „MULATE“ šokoladus žinote turbūt visi – jie išskirtiniai savo prabanga, skoniais, pakuotėmis. Ypatingai tinkami ne vien sau pasilepinti, bet ir saldžioms dovanoms.

Kolekcija „Light“ unikali tuo, jog visi jos gaminiai – be pridėtinio cukraus. Sudėtyje naudojamas saldiklis neturi miltiško poskonio, todėl šokoladai savo skoniu yra neįtikėtinai artimi įprastam šokoladui su cukrumi. Lepintis tokiais – vienas malonumas be jokios sąžinės graužaties!

„Light“ kolekciją sudaro keturių rūšių šokolado gaminiai: šokolado plytelės, šokolado kremai, šokoladu glaistyti riešutai, šokolado lašeliai. „MULATE“ sako, kad šie saldėsiai skirti visiems, bet dažniausiai juos renkasi žmonės, ieškantys balanso mityboje. Tie, kurie mėgsta saldumynus, bet stengiasi sumažinti pridėtinio cukraus vartojimą. Bendradarbiaujant su mitybos specialistais sukurti gaminiai tinkami ir sergantiems cukriniu diabetu.


Geriausia žinia!

„MULATE“ mūsų draugystės proga visiems saulėtos virtuvės skaitytojams turi dovaną – 20 proc. nuolaidą visoms šokolado kolekcijoms ir VISAM ASORTIMENTUI. Nuolaidą suteiks nuolaidos kodas SAULETAVIRTUVE. Galioja iki lapkričio 26 dienos – tikrai pakaks laiko išsirinkti saldžias dovanas sau ir artimiesiems.


Tuo tarpu aš, įkvėpta šios kolekcijos šokoladų, iškepiau sveikuoliškesnę bananų duonos versiją. Vietoje cukraus į tešlą įmaišiau porą šaukštų medaus. Pridėjau daug kepintų lazdynų riešutų ir daug pieninio „Light“ kolekcijos šokolado su lazdynų riešutais. Pavyko labai skaniai! Raikėm riekelėm, aptepėm pieninio šokolado kremu (taip pat be cukraus!) ir ragavom.

Nesuskaičiuočiau, kiek daug bananų duonų per gyvenimą esu iškepusi, ir visos jos buvo puikios, bet ši – išties verta dešimties balų.

Ar mėgstat jūs bananų duoną? Išbandykite šį jos receptą. Tikiu, kad labai patiks!

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 65-75 min.

INGREDIENTAI

100 g tirpinto sviesto
2 valg. š. medaus
2 kiaušinių
3 didelių labai gerai sunokusių bananų (apie 375 g trintų)
¼ stiklinės (62 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
90 g smulkintų kepintų lazdynų riešutų
90 g „MULATE Light“ pieninio šokolado su lazdynų riešutais

Viršui:
1 banano
saujelės smulkintų kepintų lazdynų riešutų

Patiekti:
„MULATE Light“ pieninio šokolado kremo su lazdynų riešutais
smulkintų kepintų lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite 11×25 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Į plaktuvą sudėkite ir iki vientisos masės išplakite atvėsintą tirpintą sviestą, medų, kiaušinius, labai gerai sunokusius bananus, graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, druska ir maltu cinamonu.
4. Sausus produktus lengvais judesiais įmaišykite į plakinį. Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
5. Įmaišykite smulkintus kepintus lazdynų riešutus ir mažais gabalėliais supjaustytą šokoladą.
6. Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą. Jei norite, ant viršaus uždėkite išilgai perpjautą bananą ir apiberkite dar saujele smulkintų riešutų.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65-75 minutes. Kepimo laikui įpusėjus, uždenkite keksą lakšteliu folijos, kad viršus pernelyg neruduotų, ir kepkite toliau. Ar duona jau iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
8. Bananų duoną šiek tiek atvėsinkite, tuomet pjaustykite riekelėmis. Labai skanu ragauti aptepus šokolado kremu ir apibarsčius saujele kepintų lazdynų riešutų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „MULATE“.
#reklama #mulate

balansasbananaibe cukrauscinamonasdesertasgraikiškas jogurtaskepiniailazdynų riešutairiešutaisaldumynaišokoladassveikiau
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jautienos ir makaronų troškinys
kitas įrašas
Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / ir keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalėdinės meduolinės eglutės

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Tiramisu blynų tortukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Klasikinis medaus tortas

Blynų tortas su šokoladu

Pyragas „Obuolių ruduo”

Šokoladinis žemės riešutų sviesto tortas

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Omletas su daržovėmis ir silke

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Karamelinė granola

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų