Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsDuonaKALĖDŲ RECEPTAILENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

parašė Asta 9 Gru ’24
Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Valgome ir akimis, tad visai nenuostabu, kad ant švenčių stalo norime patiekti pačius gražiausius užkandžius. Ši mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu yra ir labai graži, ir pasakiškai skani. Minkšta, puri, charakteringo skonio – ji tikrai galėtų būti užkandžių stalo žvaigždė!

Pynę galite gaminti su įvairiais įdarais – tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Jei gaminsite saldžią, į tešlą taip pat galite įberti porą papildomų šaukštų cukraus, galbūt ir žiupsnelį cinamono.

Norėdami sutaupyti laiko, tešlą galite užminkyti iš vakaro, o kepti rytojaus dieną. Jei pasirinksite tokį būdą, išminkę tešlą leiskite jai pakilti, tuomet lengvai paminkykite, uždenkite maistine plėvele ir iki rytojaus laikykite šaldytuve. Išėmę iš šaldytuvo, plėvelę nuimkite ir pusvalandį leiskite pabūti kambario temperatūroje. Lengvai paminkę, formuokite ir kepkite duoną.

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 40 min. + 1 val. 30 min. kildinsite Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
¾ stiklinės (190 ml) pieno
7 g sausų mielių
1 valg. š. cukraus
2 ½ stiklinės (350 g ) kvietinių miltų
½ arb. š. druskos
75 g minkšto sviesto
1 didelio kiaušinio

Įdarui:
200 g bazilikų pesto
50 g tarkuoto kietojo sūrio

Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad būtų šiltas, bet ne karštas. Sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti 10 minučių, kol mielės taps aktyvios. Mielių mišinio paviršius turi suputoti.
2. Į dubenį, kuriame minkysite tešlą, suberkite miltus ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir supilkite aktyvų mielių mišinį.
3. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Minkyti galite tiek rankomis, tiek elektrine tešlos maišykle. Kuo ilgiau minkysite, tuo glotnesnė, paklusnesnė ir lengviau formuojama taps tešla.
4. Išminkytą tešlą dėkite į plonai aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje valandą, kol tešlos tūris padvigubės.

5. Suformuokite mielinę duoną. Pakilusią tešlą lengvai paminkykite ir padalinkite į keturias lygias dalis.
6. Pirmąjį tešlos gabalėlį dėkite ant kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite apie 22-24 cm skersmens apskritimą. Stenkitės, kad apskritimas būtų kuo taisyklingesnės formos.
7. Aptepkite tešlą trečdaliu pesto padažo ir apibarstykite trečdaliu tarkuoto kietojo sūrio.
8. Iškočiokite antrąjį gabalėlį tešlos ir užklokite ant pirmojo. Vėl aptepkite pesto padažu ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
9. Tą patį padarykite su trečiuoju gabalėliu tešlos – iškočiokite, užklokite ant pirmųjų dviejų ir aptepkite likusiu pesto padažu bei užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
10. Ant viršaus užklokite paskutinį – ketvirtąjį – iškočiotą tešlos gabalėlį.
11. Viską susluoksniavę, švelniai pakočiokite. Uždėkite ant viršaus lėkštę, puodo dangtį ar kitą 22-24 cm skersmens apskritą daiktą. Apipjaukite kraštus, kad gautumėte taisyklingos formos apskritimą.
12. Susluoksniuotos tešlos apskritimo centre švelniai įspauskite stiklinę – tai bus pynės centras.
13. Naudodami aštrų peilį, padarykite lygias įpjovas nuo apskritimo kraštų ligi įspaustos stiklinės – turite padalinti apskritimą į šešiolika vienodo pločio tešlos juostų.
14. Vienu metu imkite dvi gretimas tešlos juostas ir dukart pasukite jas vieną nuo kitos. Galus suglauskite, suspauskite. Taip susukite visas tešlos juostas, kol gausite snaigės formos apskritimą.
15. Nuimkite stiklinę nuo centro, uždenkite pynę rankšluostėliu ir palikite pakilti kambario temperatūroje 20-30 minučių.
16. Aptepkite viršų kiaušiniu, išplaktu su šaukštu pieno.

17. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
18. Kepkite pynę įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol pakils ir gražiai pagels. Atvėsinkite ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

bandelėsbazilikaiKalėdoskietasis sūrismielėspestosūrisužkandis
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdoliniai pyragėliai „Financier“
kitas įrašas
Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kitokia balta mišrainė

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Aguoninis obuolių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Makaronai su padažu „Bolognese”

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės ir obuolių plokštainis

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Varškės desertas

Vyšnių „cobbler“

Kokosiniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Saldžios dovanos Mamai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (356)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (682)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų