Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

parašė Asta 23 Vas ’15
Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Jau sakiau: pažadėjau sau šiais metais, kad kiekvieną mėnesį nuveiksiu kažką, ko dar niekad gyvenime nedariau. Pažadėjau sau kiekvieną mėnesį po pirmą kartą, šypt. Ir, ką gi, šį savaitgalį dalyvavau Knygų mugėje. Nepatikėsite, bet, taip, – pirmą kartą gyvenime! Visada norėjau ten apsilankyti, juk knygas tikrai mėgstu, bet vis atsirasdavo priežastis nukelti tą apsilankymą kitiems metams ar tiesiog nesulaukdavau to spyrio, kuris mane iš Kauno nuspirtų tiesiai į Vilnių. Nes, žinot, kad ir kokia bebūtų maža ta Lietuva, kartais pasirodo visai didelė… O kartais – atvirkščiai.

Bet šiais metais viskas buvo kitaip. Nes… na, ar gali būti didesnis spyris nei tai, kad Knygų mugėje stovėjau prie dviejų savo knygų, prie stendo su savo vardu? Šypsojausi žmonėms, dalinau jiems skanius palinkėjimus, rašiau juos ant knygų ir vėl negalėjau patikėti tuo, kas vyksta. Buvo akimirkų, kai pasijaučiau lyg stebinti save iš šalies. Koks keistas, koks netikėtas jausmas! Koks geras jausmas!

1

Prieš porą metų, jei kažkas būtų man piešęs tokią ateitį, aš nebūčiau patikėjusi. Būčiau sakiusi, kad visa tai – rožinės svajonės, kurios pildosi tik sapnuose, bet tikrai ne realiame gyvenime. Knyga? Knygos? Knygų mugė? Vaje, tikrai – beprotybė!

O laikas vis parodo, kad net didžiausios beprotybės kartais ateina į gyvenimą. Apverčia jį aukštyn kojom, o jeigu ir ne – bent jau įneša visą glėbį naujų spalvų ir skonių. Beprotiškų. Laimingų. Išsvajotų.

Šiandien, vis dar gyvendama tomis praėjusio savaitgalio emocijomis, vartydama naujas knygas, papildžiusias pamažu vis gausėjančią kolekciją, ir valgydama paskutinius savaitgalio sausainius, aš jaučiuosi labai laiminga. Žinau, kad jeigu ne „Saulėta virtuvė“; jeigu ne Jūs, tinklaraščio skaitytojai; jeigu ne brangiausi ir artimiausi žmonės, visada mane palaikantys ir įkvepiantys… šį vakarą tikriausiai leisčiau kitaip. Nežinau, kas būtų, jeigu būtų, bet žinau štai ką – šiandien mano širdyje šviečia saulė. Ačiū Jums už tai!

Medaus ir žemės riešutų sviesto sausainiai (5)

Skonis: 10/10. Labai saldūs, viduje minkšti, o išorėje – traškūs sausainiai. Labai patiks visiems smaližiams, mėgstantiems tikrai saldžius kepinius.  Na, o jaučiamas žemės riešutų sviesto poskonis – kaip visada nuostabus!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Brown Eyed Baker

Medaus ir žemės riešutų sviesto sausainiai (1)

Medaus - žemės riešutų sviesto sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 25 sausainiai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

1 1/2 puodelio (210 g) miltų
1/2 puodelio (100 g) cukraus
3/4 arb. š. sodos
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1/2 puodelio (125 g) žemės riešutų sviesto
1/2 puodelio (170 g) medaus
60 g sviesto
1 kiaušinis
1 arb. š. vanilės ekstrakto

1/4 puodelio (50 g) cukraus apvoliojimui

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite riešutų sviestą, minkštą medų, minkštą kambario temperatūros sviestą, kiaušinį ir vanilės ekstraktą.
4. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite pakankamai minkštą masę.
5. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite cukruje ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami 5 cm tarpus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus, o jų paviršius suskilinės. Išimkite iš orkaitės. Iš pradžių iškepę sausainiai bus labai minkšti, todėl palikite juos kelias minutes atvėsti ir tik tuomet perkelkite ant grotelių. Visiškai atvėsinkite.

Medaus ir žemės riešutų sviesto sausainiai (3)

medusriešutų sviestassaldumynaisausainiaivanilėžemės riešutų sviestas
13 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saulėtos virtuvės pusryčių knyga | Saulėtiems rytams!
kitas įrašas
Sumuštiniai su žuvimi

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragėliai su mėlynėmis

Nekeptas mangų sūrio tortas

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Moliūgų tyrė

Kokosiniai sausainėliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Tešloje keptas vištienos pyragas

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

13 komentarai

Ausra 23 Vas ’15 - 7:58 pm

Sveikinu, Asta! dvi knygos per metus tai tikrai didziulis darbas; gali nesivarzydama patapsnoti sau per peti ir save pagirti! saunuole!

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:37 am

Labai ačiū, Aušra! 🙂 Už sveikinimus ir už palaikymą 🙂

Reply
Gelmina 23 Vas ’15 - 9:11 pm

Šaunuolė Asta! Šilta ir gera skaityti apie tavo pasiekimus, didelius, skanius, gražius ir dosnius! O ir sausainiai taip ir prašosi būti pabandomi! 😉

Apkabinu!

Gelmina

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:39 am

Gelmina, labai ačiū! 🙂 Man labai gera sulaukti nuoširdaus palaikymo iš kolegų-tinklaraštininkų 🙂

Sausainiai, beje, tikrai puikūs, jei tik mėgsti tikrai saldžius kepinius. Nes jie tikrai labai saldūs, tikrai tikrai 🙂

Reply
Marta 24 Vas ’15 - 7:54 am

Sveikinimai! Gaila, jog negalėjau tą dieną atvykti į knygų mugę pasilabinti 🙂 bet tikriausiai jau svajoji drąsiau ir kada nors išvysime ir trečią knygą. super :)!

Reply
Asta 1 Kov ’15 - 5:09 pm

Marta, ačiū! 🙂 Gaila, kad nepavyko, bet tikiuosi, kad netruks progų pasimatyti ir netrukus vėl galėsim pasilabint gyvai 🙂

Reply
Ingrida M. 24 Vas ’15 - 9:59 am

Didžiausi sveikinimai…. Džiugu, kad taip jaučiatės. Jūsų blogas labai pamėgtas ir daug tikrai gaminu iš jo, nes tiesiog labai paprasti ir prieinami patiekalai, ačiū, kas esate 🙂 ir toliau sėkmės 🙂

Reply
Asta 1 Kov ’15 - 5:09 pm

Ingrida, labai ačiū už sveikinimus ir palaikymą! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje” atrandate viliojančių receptų 🙂

Reply
vaida 24 Vas ’15 - 1:14 pm

sveikinimai. Mačiau mugėje besišypsančią 🙂 Norėjau palabinti, bet kažkaip susivokiau, kad aš tai atpažįstu, bet manęs tai ne 🙂 Smagu, kai svajonės (net ir tos, kurių nedrįstame svajoti) pildosi!

Reply
Asta 1 Kov ’15 - 5:10 pm

Vaida, ačiū už sveikinimus 🙂 Ir tikrai būtinai reikėjo prieiti ir pasilabinti! 🙂 Būtų puiki proga susipažinti 😉

Reply
Mikas 4 Gru ’16 - 5:36 pm

Emm… O kaip jūs formuojate sausainius ? Nes masė labai lipni (na šitas pusė bėdos, kai pašlapini rankas) ir minkšta (bene didžiausia bėda), atrodo tikrai sekiau visas instrukcijas…

Reply
Lilija 18 Sau ’18 - 4:58 pm

Labai labai saldu, dideliems smalyziams ?

Reply
Asta 22 Sau ’18 - 6:44 pm

Lilija, tikra tiesa, jie labai saldūs 🙂 Bet mums, smaližiams, prie puodelio nesaldžios arbatos – pats tas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų