Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta šonine

parašė Asta 20 Bal ’17
TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta šonine

Tai turėjo būti itališki bulvių virtinukai gnocchi, bet tą dieną itališka dvasia mūsų namus lyg tyčia aplenkė.

Viskas prasidėjo nuo to, kad susivėlinau ir apie pietus pradėjau galvoti tada, kai pilvas ruošėsi pradėti groti maršus iš alkio. Paskubomis nuskutau bulves, užstačiau puodą virti ir čiupau telefoną, kad sužinočiau, kokie gi kiti gnocchi ruošimo žingsniai. Tai, kad bulves reikės išvirti, atrodė taip savaime suprantama, kad nė nepagalvojau, jog jau tada padariau esminę klaidą. Bulves šiam puikiam itališkam patiekalui, pasirodo, reikia virti su lupenomis ir ne kitaip. Gūžtelėjau pečiais, gal nieko baisaus.

Tada atėjo antroji lemtinga akimirka, kai atsidariau šaldytuvą, ieškodama produktų padažui. Išsiblaškymas ir užmaršumas mane lydi vis dažniau, todėl net nenustebau, kad špinatų šaldytuve nėra. Nėra ir jokių šviežių žolelių. Ar sviesto. Gūžtelėjau pečiais antrąkart: tebūnie šįkart ne gnocchi, o tiesiog lietuviški bulvių virtinukai. Nes šaldytuve, štai, labai dailus gabalėlis rūkytos kiaulienos šoninės.

Telefoną su receptais padėjau į šalį. Iš šaldytuvo ir spintelių išsitraukiau tą, ką radau (o radau, beje, ne kažką, nes turiu keistą įprotį laikyti pustuštį šaldytuvą – jaučiu malonumą ir azartą ištuštinti jį visiškai (turiu omeny, tikrai visiškai) ir tik tada keliauti į parduotuvę).

Po pusvalandžio tarp puodų ir keptuvių, čepsėjau tiesiogine to žodžio prasme ir be menkiausio gėdos jausmo, nes pavyko tiesiog tobulai. Galbūt nuo Italijos šis patiekalas tiek pat toli kiek ir pati Lietuva, bet tai visiškai nė motais – minkšti, švelnūs, burnoje sutirpstantys bulvių virtinukai nuostabiai suderėjo su paprastu kaip dukart du šoninės padažu. Jei bulves mėgstate bent perpus tiek, kiek jas pastaruoju metu mėgstu aš, turėtumėte išmėginti!

 Bulviu virtinukai su rukyta sonine

 Bulviu virtinukai su rukyta sonine

 Bulviu virtinukai su rukyta sonine

Bulvių virtinukai su rūkyta šonine

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Virtinukams:
600 g bulvių (nuskustų)
1 kiaušinio
100 g miltų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
1 valg. š. aliejaus
1 svogūno
1 morkos
3 skiltelių česnako
150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės

kietojo sūrio serviravimui

GAMINIMO EIGA

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Kol bulvės verda, paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, plonomis riekelėmis supjaustytą morką ir smulkiai sukapotą česnaką. Pakepinkite, kol svogūnas pradės gelsti, o morkos – minkštėti. Suberkite juostelėmis supjaustytą kiaulienos šoninę ir pakepkite dar porą minučių. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
3. Bulvėms išvirus, nupilkite vandenį ir statykite puodą atgal virš ugnies. Pakaitinkite minutę, vis sukratydami puode esančias bulves, ir taip nugarinkite iš bulvių drėgmę.
4. Bulves sutrinkite, šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską, grūstus juoduosius pipirus ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Semkite po didelį šaukštą bulvių masės, tarp delnų formuokite volelius. Supjaustykite juos gabalėliais ir virtinukus išdėliokite ant miltais pabarstytos lentelės, kepimo popieriaus lakšto ar kito paviršiaus.
6. Puode užvirkite didelį kiekį pasūdyto vandens. Į verdantį vandenį berkite virtinukus (galite juos išvirti per porą kartų, jei puodas nėra labai didelis). Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, kol iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar 2-3 minutes ir nedelsdami kiaurasamčiu išgriebkite.
7. Išvirtus bulvių virtinukus sudėkite į keptuvę su padažu, statykite atgal ant ugnies ir šiek tiek pakaitinkite, lengvai pamaišydami. Maišykite labai atsargiai, kad nesutrintumėte minkštų virtinukų.
8. Dėkite į lėkštes, užtarkuokite truputį kietojo sūrio ir nedelsiant patiekite.

 Bulviu virtinukai su rukyta sonine

bulvėsčesnakaikarštieji patiekalaikiaulienakietasis sūrismorkosšoninėsvogūnai
6 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis
kitas įrašas
SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Tarta su varške ir pomidorais

Paprastas tuno pyragas

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Sausainiai „Sveikata”

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

6 komentarai

WildBerry 22 Bal ’17 - 2:34 pm

Atrodo skaniai, isbandysim 😉 dziugu, kad grizai! 🙂

Reply
Asta 25 Bal ’17 - 9:01 am

Ačiū! Tikrai nuostabiai gardus patiekalas, labai rekomenduoju, skanaus!

Reply
Jovita 23 Bal ’17 - 12:02 pm

Kaip apsidziaugiau vėl čia jus radus.

Reply
Asta 25 Bal ’17 - 9:01 am

Jovita, ačiū, o aš labai džiaugiuosi sugrįžusi! 🙂

Reply
A 30 Bal ’17 - 1:39 pm

Mano virtinukai visiškai suiro ir gavosi ta pati bulvių košė.. 🙁 ką galėjau padaryti ne taip?

Reply
Asta 3 Geg ’17 - 7:28 am

Kaip gaila 🙁 Įtariu, kad priežastis čia gali būti tik viena – šie virtinukai tikslai labai minkštučiai ir bent šiek tiek per ilgas virimo laikas jiems gali būti lemiama priežastis iširti ir virsti bulvių koše. Virti juos reikia tik porą minučių (2-3 minutes, ne ilgiau) ir tada nedelsiant kiaurasamčiu griebti į lėkštę. Gal netyčia pavirėte šiek tiek ilgiau?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų