Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPIETŪS DĖŽUTĖJEVarškės patiekalai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

parašė Asta 3 Gru ’18
Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Kai namuose nuo ryto lig vakaro žybsi šventinės lemputės. Kai viena po kitos skamba užliūliuojančios Kalėdų melodijos. Kai mintyse nepaliaujamai sukasi mintys apie artėjančias šventes, dovanas ir jų pakavimo popierių, traškius kūčiukus ir rozmarinais įdarytas vištas, šokoladinius tortus ir imbierinius namelius…

Paprastas maistas leidžia kojomis siekti žemę, kai taip lengva tampa pakilti į orą kartu su jame sklandančia Kalėdų nuotaika.

Visą laiką buvau įvairiausių nesaldžių pyragų ir nesaldžių blynelių gerbėja. Su mama savo išeksperimentuotus receptus vadindavome „šakar makar“. Dažniausiai nesitikėjome, kad juos valgytų tėtis (nes jam visad reikėdavo mėsos, bulvių ir duonos), bet vildavomės, kad galbūt valgys mano brolis. Tuo tarpu mudvi ragaudavome pasigardžiuodamos!

Tuos mažus eksperimentus, padiktuotus šaldytuvo turinio, aš tęsiu ir dabar. Jau kituos namuos, kitoje virtuvėje, bet kai kurie dalykai nesikeičia. Dažniausiai nesitikiu, kad juos valgys mano vyras, bet visada be galo džiaugiuosi, kai pasičepsėdamas valgo sūnus.

Iš šio produktų kiekio pavyksta iškepti 3-4 normalaus dydžio blynelių porcijas; gali būti, kad labai alkaniems valgytojams tų porcijų bus tik dvi. Mes su Joriu abu papietavom, o rytojui dar ir į pietų dėžutes įsidėjom. Kai viskas taip pavyksta, aš sau sakau, kad recepto porcijų skaičius yra tobulas!

Blyneliai švelnaus skonio, labai minkšti (palaukite, kol kepdami jie apskrus, tuomet apversite tikrai nesudėtingai). Jei mėgstate valgyti aštriau ar ryškiau, galite pažaisti su prieskoniais ir įberti žiupsnį savo mėgstamiausių.

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio cukinijos (apie 400 g be odelės ir sėklų)
3 vidutinio dydžio morkų
180 g varškės
2 kiaušinių
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Cukinijos odelę nupjaukite, sėklas išimkite. Sutarkuokite burokine tarka.
2. Morkas taip pat nuskuskite. Sutarkuokite smulkia morkine tarka.
3. Daržoves sumaišykite su puse šaukštelio druskos, sudėkite į sietelį virš dubens ir palikite pastovėti 20-30 minučių, kad perteklinės sultys nuvarvėtų.
4. Gerai nuspauskite daržoves tarp delnų ir perdėkite į vidutinio dydžio dubenį. Suberkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
5. Į įkaitintą keptuvę dėkite šaukštą kokosų aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol apskrus, tuomet apverskite, ir kepkite dar 2-3 minutes, kol kita blynelių pusė taip pat apskrus.
6. Išimkite iš keptuvės į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę. Tuomet sudėkite į pietų dėžutę arba perdėkite į lėkšteles ir patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

blynaicukinijosdaržovėsm daržovių blynaimorkosnesaldūs blynaipietų dėžutėspietūs dėžutėjesveikesni pasirinkimaivarškė
0 komentaras
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakaviniai keksiukai su rikota
kitas įrašas
Imbierinis pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Aštrus vištienos karis

Virtų bulvių cepelinai su varške

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai sausainiai

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Medaus keksas

Tortas „Mėnulis”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Moliūgų tyrė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų