Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

parašė Asta 8 Spa ’19
Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Prisimenu tą pavasario dieną, kai pravėrusi orkaitę, delnus sukišusi į storas melsvas pirštines, margintais gėlytėmis, atsargiai ištraukiau kepimo indą su šiuo apkepu. Už lango plieskė tas mūsų pavasariams dabar jau būdingas tropinis karštis, o orkaitė namus prišildė dar labiau. Nežinau, kaip taip nutiko, bet tąkart, karštą pavasario dieną, į namus šiuo patiekalu, rodos, tiesiog šaukiausi rudenį. Žvarbų ir drėgną, pilką ir lietingą, – tokį, koks dabar vis praslenka už lango.

Tąkart išsisaugojau receptą, planuodama jį pakartoti vėl, kai ruduo iš tiesų ateis. Ir jis atėjo! Ta proga dalinuosi ir su jumis – nes o kaip gi kitaip prisijaukinti lietų, jei ne su jaukiais šildančiais apkepais?

Sakot, su pyragais? Palikim juos savaitgalio desertams, bet pažadu – šį rudenį pyragų dar tikrai bus!

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Daržovių įdarui:
3 valg. š. sviesto
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (450-500 g)
1 rūgštesnio obuolio
1 poro (130 g)
1 skardinės (265 g) konservuotų lęšių
2 valg. š. „Kauno grūdų“ a. r. kvietinių miltų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
2/3 stiklinės (170 ml) daržovių sultinio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Trupiniams:
1 stiklinės (90 g) džiūvėsėlių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g šalto sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, obuolį ir griežinėliais supjaustytą porą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, uždengę dangčiu, kartais pamaišydami, apie 12-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol jie ištirps. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Leiskite užvirti ir pavirkite 2 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite konservuotus ruduosius lęšius.
4. Paruoštą daržovių įdarą perdėkite į kepimo formą (23-25 cm skersmens).
5. Paruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, čiobrelius, druską ir pipirus. Suberkite kubeliais supjaustą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausite birius lipnius trupinius.
6. Paruoštus trupinius tolygiai suberkite į kepimo indą ant daržovių įdaro. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol trupiniai taps gražiai auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: TESCO Real Food

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

apkepasbatataičiobreliaidžiūvėsėliaigrietinėlėlęšiaiobuoliaiporaisaldžiosios bulvėssultinyssūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladainis (brownie) su riešutais
kitas įrašas
Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Silke įdarytos bulvės

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Kokosinis varškės apkepas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Makaronai su pesto padažu

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Tiramisu Affogato

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų