Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

parašė Asta 13 Gru ’20
Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

Anądien sulaukiau pusiau rimtai, pusiau juokais išsakyto pastebėjimo, kad bepigu man tiek desertų paskutiniu metu transliuoti ir savo auditoriją erzinti, – juk yra žmonių, kurie tikrai neturi nei laiko, nei įgūdžių tiems tortams ir pyragams kepti; todėl tik į nuotraukas jiems belieka žiūrėti ir ant pasaulio truputį pykti.

Ta proga šiandien atkeliauju su dviem receptais!

• Pirmasis receptas, tai Banoffee pyrago receptas. Žingsnis po žingsnio, kaip įprastai, čia, tinklaraštyje, papasakojau, kaip ir iš ko pagaminti tą labai (laaabai!) saldų karamelės, bananų ir grietinėlės desertą namuose. Gaminimui reikės kokios valandos, o tada dar šiek tiek kantrybės prieš ragaujant. 

• Antrasis receptas, tai taip pat Banoffee desertas, tik jo gaminti nereikės – gražiai supakuotą, skanų, saldų ir pažymėtą „Deluxe“ prekės ženklu, jau nuo šiandien galite rasti „Lidl Lietuva“ lentynose. Jokiais būdais neskatinu bėgti į parduotuvę dabar pat (!!) – skatinu būti atsakingiems ir, jei norite įsigyti, įsirašyti į artimiausio planuojamo būtino apsipirkimo sąrašą.

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Man atrodo, kad kartais šventės, kad ir kokios laukiamos, ima sprausti mus į kampą. Jei kasdien stengiamės būti geriausia savo versija, švenčių metu imame kelti sau visiškai nerealus lūkesčius. Dievaži, jei tik nespėsim išvalyti dulkių! Nejaugi ir vėl nesupakuosim dovanų kaip iš Pinterest’o paveikslėlių! Kas dabar bus, jei nespėsim iškepti naminio torto!

Tai tik mažas priminimas mums visiems, kartais pritrūkstantiems paroje valandų: naminis desertas Kalėdoms yra nuostabu, bet daug svarbiau už jį, už išblizgintus namus ir už visą likusį „TO-DO“ list‘ą yra… ramybė. Už ją tikrai bus dėkingi namiškiai, o jau tas tortas – kad ir koks jis bebus, svarbiausia, kad skanus! Net jei išvis nebus, nieko tokio!

Dar 11 dienų iki Kalėdų. Jau ir taip nelengvais laikais gyvenam. Būkim sau (ir šalia esantiems) truputį švelnesni.

 Banoffee

Jei pyragą nuspręsit gaminti, turėtumėte žinoti keletą paprastų dalykų.

Banoffee pyragas yra labai, labai, labai saldus pyragas. Sausainių pagrindas yra saldus, karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas dar saldesnis, bananai – taip pat saldūs, plakta grietinėlė – irgi šiek tiek saldi! Skanu, bet, patikėkite, užteks mažiausio gabalėlio, kad apsaltų širdis.

Kuo aukštesnėmis grietinėlės „pusnimis“ apklosite pyragą, tuo dailiau jis atrodys, bet – būkite atsargūs pyragą pjaustydami ir perkeldami į lėkšteles. Jis labai trapus!

Kadangi pyragas sluoksniuojamas su šviežiais bananais ir puria šviežiai plakta grietinėle, geriausia jį gaminti tą dieną, kai patieksite, ar bent jau ne anksčiau nei naktį prieš patiekiant. Gaminant dar anksčiau, bananai per laiką gali patamsėti, o grietinėlė – prarasti tūrį ir sukristi.

 Banoffee

 Banoffee

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 35 min. + vėsinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
225 g kvadratinių sausainių
100 g sviesto, tirpinto

Pyragui:
1 skardinės (397 g) karamelizuoto sutirštinto pieno
2 bananų
¼ citrinos sulčių

Grietinėlei:
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros.
2. Sausainius sumulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Turite gauti lipnią masę.
3. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Paruošta sausainių mase išklokite kepimo formos dugną ir kelių centimetrų aukščio sieneles.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
5. Atvėsusį pagrindą tolygiai aptepkite karamelizuotu sutirštintu pienu. Kad būtų minkštesnis ir tepti būtų lengviau, galite paplakti jį elektriniu plaktuvu.
6. Bananus supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Tolygiai vienas šalia kito vienu sluoksniu išdėliokite ant karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno.
7. Šaltą grietinėlę ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, bet tvirtų butų. Neperplakite! Išplaktą grietinėlę šaukštu paskirstykite ant bananų, formuodami „pusnis“.
8. Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą (neuždengtą) ir palaikykite apie 1-2 valandas.
9. Perkelkite atvėsintą pyragą ant lėkštės, apiberkite smulkintu juoduoju šokoladu, pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Lidl

 Banoffee

 Banoffee

 Banoffee

bananaidesertasgrietinėlėkaramelėpyragassaldumynaišokoladas
8 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais
kitas įrašas
Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškių Tiramisu

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Citrininės tartaletės

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Bulvių ir varškės blynai

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Duonos lazdelės

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

REKLAMA

SALDUMYNAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pyragas su varške „Draugystė“

Kokosinis obuolių pyragas

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Karamelinis tiramisu

Citrininis tiramisu su braškėmis

8 komentarai

Deimantė 10 Kov ’21 - 7:51 pm

Kuo būtų galima pakeisti Rududu? 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:27 am

Deimante, galite gaminti naminę tirštą karamelę 🙂

Reply
Milda 21 Kov ’21 - 4:02 pm

Saldus pyragas, vertas nuodėmės. Visi kas ragavo buvo be galo patenkinti

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:28 am

Milda, labai smagu girdėti, džiaugiuosi, kad išbandėte! 🙂

Reply
Marija 26 Bal ’21 - 8:00 am

Puikus tortas. Pavyko iš pirmo karto ir buvo suvalgytas per vieną dieną:) Ačiū Jums!

Reply
Asta 26 Bal ’21 - 11:42 am

Marija, labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Deimantė 29 Gru ’22 - 9:24 pm

Ar bandėte šio pyrago dugną nekepti, o stingdinti šaldytuve? Skaitau receptus ir dažname matau, kad nekepa 🤔

Reply
Asta 30 Gru ’22 - 1:41 pm

Deimante, nekepti nebandžiau, bet manau, kad turėtų puikiai pavykti 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų