Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

parašė Asta 10 Bal ’11
Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Visiems seniai yra žinoma tiesa, kad virtuvę aš labai myliu. Gaminti, kepti, maišyti, plakti, pasislėpti miltų debesyje, paskęsti cinamono bei vanilės kvapuose… Virš viryklės mojuoti šaukštu lyg burtų lazdele ir atsiduoti skimbčiojančių virtuvės įrankių melodijai…

Dar labai mėgstu per pietų pertrauką atsidaryti tastespotting‘ą ar foodgaker‘į, ar puikiuosius lietuviškus foodblog‘us ir svajoti… Mintyse (ir ne tik!) sudarinėti ilgiausius „must bake“ sąrašus ir naiviai viltis, kad aš turiu (turėsiu) pakankamai laiko išbandyti juos visus. Ar bent pusę. Dievaži, gerai, užteks ir dešimtadalio, pasiduodu.

O bet tačiau būna tokių dienų lyg tyčia, kai viskas krenta iš rankų. Arba kai norisi tik gulėti ir bukai spoksoti į lubas. Arba perskaityti ne-re-a-lią knygą kuo greičiau. O gal tokių, kai reikia parašyti darbą per vieną parą. Ar dienų, kai po ilgos darbo dienos norisi tik… nieko.
Ir… virtuvė? Įmantrūs, nauji, neišbandyti ir fantastiškai viliojantys patiekalai? Na, gal rytoj… O šiandien pabūkim žmonės paprasti ir kasdieniški. Viens-du-trys, išsikepkim paprastučių blynų ir pavakarieniaukim čepsėdami iš nuostabos, koks skanus gali būti toks paprastas ir greitas maistas.

(Likusius blynus sudėkim į indelį, uždenkim ir – voila! – lauknešėlis rytojui į darbą paruoštas. Ir pašildyti jie tikrai skanūs. O ką jūs nešatės į darbą pietums, jei vakare tingisi ir nesinori nieko gaminti?)


Skonis: 9,5/10. Blynai tikrai paprasti, reikalaujantys maksimaliai mažai pastangų ir atimantys labai nedaug laiko. Ir – geriausia dalis! – jie labai skanūs. Neįmantrūs, paprasti, bet skanūs. Ar vieni, ar su daržovėmis, ar su padažu – kaip mėgstate labiausiai. Gaminsiu dar tikrai, todėl rekomenduoju ir Jums!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + 2 val. tešlos brandinimas

INGREDIENTAI

300 g vištos krūtinėlės
300 g pievagrybių
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
4 valg.š. (100 g) bulvių krakmolo
3 valg.š. (90 g) majonezo
sauja krapų
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krutinėlę supjaustyti labai mažais gabalėliais, pievagrybius – griežinėliais.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3. Vištieną, pievagrybius, svogūnus, česnakus sudėti į dubenį.
4. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą, sudėti majonezą. Išmaišyti.
5. Pagardinti krapais, druska ir pipirais. Išmaišyti.
6. Palaikyti bent porą valandų šaldytuve (arba ilgiau – šaldytuve paruoštą blyneliams masę galima laikyti iki trijų dienų).
7. Įkaitintame aliejuje blynus apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
8. Skanaus!

blynaičesnakaikrakmolasmajonezaspievagrybiaisvogūnaivištiena
10 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Špinatų sriuba su virtinukais
kitas įrašas
Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tešloje keptas vištienos pyragas

Tarta su varške ir pomidorais

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Vištiena su pievagrybiais

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Pievagrybių pyragas

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Šokoladinis pyragas

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Apelsininis aguonų keksas

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

10 komentarai

Agne 10 Bal ’11 - 3:24 pm

Koks sutapimas 🙂 ką tik pietums valgiau vištienos blynelius, tik kiek paprastesnius, vien tik iš vištienos. Labai pritariu, kad labai skanu ir super paprasta, o su grybais turėtų būti dar skaniau, būtinai sekantį kartą išbandysiu 🙂
tik vat, nei vakaro, nei tuo labiau antros dienos jie pas mus šeimynoj nesulaukia :DDD nespėji sužiūrėt, o lėkštė jau būna tuščia, o visi pasižadėjimai iki vakarienės nieko neimti burnon, pamiršti 😀

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 10:56 pm

O, Agne, tik su vištiena mes irgi kepame, taip pat labai skanūs 🙂 Šie – kiek įdomesni galbūt, paįvairinimui 🙂
Dėl antros dienos – na, jei aš noriu rytoj neštis darbelin, tai nerizikuoju palikti lėkštės ant stalo 😀 Iškart porcija indelin keliauja ir suprasti lengva – nelieskit, čia mano! 😀

Reply
Jurga 10 Bal ’11 - 6:31 pm

jaučiu, geruliai 🙂
beje, man laaabai patinka, kad pastaruoju metu vis dažniau atsiranda kitų (ne saldžių) patiekalų receptų;)

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 10:57 pm

Jurga, tikrai taip, pabandyk 😉
Ir džiugu, kad patinka cukraus kiekio sumažėjimas saulėtoje virtuvėje – stengsiuosi ir toliau išlaikyti šį balansą :))

Reply
Viktorija (Italians wife) 11 Bal ’11 - 12:52 am

Mmmm, skanumelis, bet as jauciu sia savaite jau nebegaminsiu nieko…. tik dukrai, nes irgi turiu kazkoki out, gal cia visoms pavasari ateina? norisi uzsiimti kitais dalykais, nors virtuve tai mano didele meile.

Reply
Asta 11 Bal ’11 - 9:48 pm

Viktorija, na, nenuostabu, kad pavasaris atneša pasikeitimų į kasdienybę 🙂 Tačiau pas mane situacija kiek kitokia – užsiimti virtuviniais dalykais aš labai noriu, bet.. vis dar sunkiai atrandu laiko 🙂

Reply
Sima 11 Bal ’11 - 9:42 am

Tai blynai, blyneliai kepami atskirai ir visada turi kokį nors įdarą susukimui.

Reply
Asta 11 Bal ’11 - 9:48 pm

Sima, ačiū, pasitaisysiu 🙂

Reply
Jurga 11 Bal ’11 - 10:27 am

Skausmingas klausimas – pietūs darbe 🙂 Dažniausiai tenkinuosi jogurtu ir bandele kokia nors.

Reply
Asta 11 Bal ’11 - 9:50 pm

Jurga, o, ne man vienai tada skausmingas – labai jau retai pavyksta kažką iš vakaro darbiniam lauknešėliui susiruošt.. Ir, dažnas atvejis, užsuku į netoli darbo esančią kepyklėlę. O rytais bandelės dar būna šiltos… Gaila, iki pietų atšąla :))

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (75)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (320)
    • Apkepai (50)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (40)
    • Daržovių patiekalai (128)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (80)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (21)
    • Varškės patiekalai (35)
    • Žuvis (45)
  • KELIONĖS (26)
  • LENGVI KĄSNELIAI (293)
    • Blynai ir vafliai (44)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (22)
    • Pusryčiai (145)
    • Salotos (56)
    • Šaltieji užkandžiai (73)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (618)
    • Bandelės (41)
    • Be orkaitės (113)
    • Desertai indeliuose (81)
    • Keksai, keksiukai (102)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (153)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (77)
    • Tortai (115)
  • SRIUBOS (28)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (18)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų