Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Braškinė-kokosinė panakota

parašė Asta 21 Bal ’22
Braškinė-kokosinė panakota

Braškės, kokosai, žaliosios citrinos ir pistacijos – man rodos, daug žodžių čia nereikia. Desertas nuostabiai gardus, gaivus, švelnus, lengvas, sutirpstantis burnoje. Lyg vasaros skoniai stiklinėje, kviečiantys ragauti ir sulig kiekvienu kąsneliu keliauti į saulėtas dienas.

Pirmasis deserto sluoksnis – kokosinė panakota. Ne per saldi, švelnios tekstūros, su aiškiai jaučiamu kokosų poskoniu ir žaliosios citrinos gaivumu. Panakotą galite ruošti iš kokosų pieno, grietinėlės, jogurto, pieno, net kreminio sūrio – visus šiuos produktus receptuose galite naudoti įvairiomis proporcijomis; tai nulems, kokios tekstūros ir riebumo desertą paruošite. Produktų derinys ir proporcijos, siūlomos šiame recepte, leidžia paruošti itin subalansuoto riebumo desertą. Nors grietinėlė ir kokosų pienas yra ganėtinai riebūs, pienas juos puikiai subalansuoja, tad galutinis rezultatas yra švelnus ir kremiškas, tačiau neapsunkinantis ir pakankamai gaivus.

Antrasis sluoksnis – braškės! Sunokusios ir saldžios, pagardintos cukrumi ir žaliųjų citrinų sultimis, jos yra nuostabiai gaivios ir sudaro atsvarą švelniam panakotos sluoksniui.

Gražiausi desertų papuošimai yra tie, kurie yra skaniausi, tad ir čia: smulkinti pistacijų riešutai gardžiai dera su kokosais ir braškėmis, o ant deserto viršaus nugulusios saldžios šviežios braškės suteikia papildomo gaivumo.

Braškinė-kokosinė panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Gaminimo laikas: 40 min. + 4 val. stingdinsite

INGREDIENTAI

Kokosiniam sluoksniui:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
¾ stiklinės (190 ml) pieno
4 valg. š. agavų ar klevų sirupo (ar skysto medaus)
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Braškių sluoksniui:
2 valg. š. (20 ml) vandens
1 ¼ arb. š. (5 g) želatinos
400 g braškių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:
braškių
pistacijų riešutų
mėtų šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kokosinės panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite kokosų pieną, grietinėlę, pieną, agavų ar klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis, vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
3. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.

4. Paruoškite braškių sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
5. Braškes sutrinkite iki vientisos tekstūros. Supilkite į puodą, ten pat suberkite cukrų ir išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kaitinkite, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
6. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant jau sustingusio kokosinės panakotos sluoksnio. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas, ar per naktį, kol sustings.

7. Prieš patiekiant papuoškite šviežiomis braškėmis, smulkintais pistacijų riešutais ir šviežių mėtų šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

braškėscitrinagrietinėlėklevų sirupaskokosų pienasmėtospanakotapienaspistacijosuogosželatina
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai
kitas įrašas
Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas želė desertas

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Minkštas obuolių pyragas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lašišos paštetas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Cukriniai suktinukai

Tortas „Mėnulis”

Moliūginis sūrio tortas

Riešutų ir datulių batonėliai

Šokoladiniai putėsiai

1 komentaras

Aušra 2 Geg ’22 - 7:12 pm

Savaitgalį gaminau šį skanėstą – labai skanu, ne per saldu, puikus kokosų ir braškių derinys. Tik mums visiems ragavusiems norėjosi labiau standesnės kokoso masės (man gavosi toks kaip tirštesnis jogurtas konsistencija), tai receptą vėl neužilgo kartosiu ir dėsiu daugiau želatinos (tikiuosi pavyks). Dar šiek tiek dėl paruoštos kokoso masės stingdymo – kokoso pienas kažkaip dugne norėjo skystesnis palikti, toks plonas balkšvas skystis pačioj apačioj – tai aš kai pamačiau, kad taip stingdosi pamaišiau atsargiai masę tuose indeliuose ir tada jau gavosi vientisa graži balta masė 🙂 Man pirmas kartas su kokosu pienu, gal kažkam mano pastebėjimai pravers. Receptas tikrai vertas dėmesio, išbandykite 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų