Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Braškinė-kokosinė panakota

parašė Asta 21 Bal ’22
Braškinė-kokosinė panakota

Braškės, kokosai, žaliosios citrinos ir pistacijos – man rodos, daug žodžių čia nereikia. Desertas nuostabiai gardus, gaivus, švelnus, lengvas, sutirpstantis burnoje. Lyg vasaros skoniai stiklinėje, kviečiantys ragauti ir sulig kiekvienu kąsneliu keliauti į saulėtas dienas.

Pirmasis deserto sluoksnis – kokosinė panakota. Ne per saldi, švelnios tekstūros, su aiškiai jaučiamu kokosų poskoniu ir žaliosios citrinos gaivumu. Panakotą galite ruošti iš kokosų pieno, grietinėlės, jogurto, pieno, net kreminio sūrio – visus šiuos produktus receptuose galite naudoti įvairiomis proporcijomis; tai nulems, kokios tekstūros ir riebumo desertą paruošite. Produktų derinys ir proporcijos, siūlomos šiame recepte, leidžia paruošti itin subalansuoto riebumo desertą. Nors grietinėlė ir kokosų pienas yra ganėtinai riebūs, pienas juos puikiai subalansuoja, tad galutinis rezultatas yra švelnus ir kremiškas, tačiau neapsunkinantis ir pakankamai gaivus.

Antrasis sluoksnis – braškės! Sunokusios ir saldžios, pagardintos cukrumi ir žaliųjų citrinų sultimis, jos yra nuostabiai gaivios ir sudaro atsvarą švelniam panakotos sluoksniui.

Gražiausi desertų papuošimai yra tie, kurie yra skaniausi, tad ir čia: smulkinti pistacijų riešutai gardžiai dera su kokosais ir braškėmis, o ant deserto viršaus nugulusios saldžios šviežios braškės suteikia papildomo gaivumo.

Braškinė-kokosinė panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Gaminimo laikas: 40 min. + 4 val. stingdinsite

INGREDIENTAI

Kokosiniam sluoksniui:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
¾ stiklinės (190 ml) pieno
4 valg. š. agavų ar klevų sirupo (ar skysto medaus)
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Braškių sluoksniui:
2 valg. š. (20 ml) vandens
1 ¼ arb. š. (5 g) želatinos
400 g braškių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:
braškių
pistacijų riešutų
mėtų šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kokosinės panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite kokosų pieną, grietinėlę, pieną, agavų ar klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis, vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
3. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.

4. Paruoškite braškių sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
5. Braškes sutrinkite iki vientisos tekstūros. Supilkite į puodą, ten pat suberkite cukrų ir išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kaitinkite, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
6. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant jau sustingusio kokosinės panakotos sluoksnio. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas, ar per naktį, kol sustings.

7. Prieš patiekiant papuoškite šviežiomis braškėmis, smulkintais pistacijų riešutais ir šviežių mėtų šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

braškėscitrinagrietinėlėklevų sirupaskokosų pienasmėtospanakotapienaspistacijosuogosželatina
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai
kitas įrašas
Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai keksiukai

Pyragaičiai su obuoliais

Minkšti meduoliukai

Apelsinų keksas

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Braškinis pieno kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Obuolių pyragas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Tortas „Juodasis miškas“

1 komentaras

Aušra 2 Geg ’22 - 7:12 pm

Savaitgalį gaminau šį skanėstą – labai skanu, ne per saldu, puikus kokosų ir braškių derinys. Tik mums visiems ragavusiems norėjosi labiau standesnės kokoso masės (man gavosi toks kaip tirštesnis jogurtas konsistencija), tai receptą vėl neužilgo kartosiu ir dėsiu daugiau želatinos (tikiuosi pavyks). Dar šiek tiek dėl paruoštos kokoso masės stingdymo – kokoso pienas kažkaip dugne norėjo skystesnis palikti, toks plonas balkšvas skystis pačioj apačioj – tai aš kai pamačiau, kad taip stingdosi pamaišiau atsargiai masę tuose indeliuose ir tada jau gavosi vientisa graži balta masė 🙂 Man pirmas kartas su kokosu pienu, gal kažkam mano pastebėjimai pravers. Receptas tikrai vertas dėmesio, išbandykite 🙂

Reply

Komentuoti: Aušra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22
  • Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (547)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (96)
    • Desertai indeliuose (70)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų