Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

parašė Asta 15 Bir ’22
Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Kartais į saldžius sapnus kristi tiesiog smagiau, kai žinai, kokiais pusryčiais džiaugsiesi iš ryto. Chia pudingas – vienas iš keturių mėgstamiausių kasdienių mano pusryčių scenarijų (šalia skystai keptų kiaušinių, kapotų avižų košės ir granolos). Kartais verdu jį šiltą, kartais valgau šaltą. Vis skirtingi priedai leidžia pudingui keistis kartu su sezonais: jei rudenį su keptais cinamoniniais obuoliais, tai vasarą – su braškėm!

Saulėtiems ir lėtiems vasaros pusryčiams pasiruoškite šio braškinio ispaninių šalavijų sėklų pudingo. Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragaukite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir labai gardžiai.

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + brinkinsite per naktį

INGREDIENTAI

Braškiniam ispaninių šalavijų sėklų sluoksniui:
250 g trintų braškių
1 stiklinės (250 ml) augalinio pieno
6 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Kokosiniam ispaninių šalavijų sėklų sluoksniui:
1 stiklinės (250 ml) augalinio pieno
1 stiklinės (250 g) tiršto kokosų gėrimo
6 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų (chia)
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Braškėms:
1 stiklinės (166 g) braškių
½ žalios citrinos sulčių
1 valg. š. klevų sirupo

Viršui:
½ stiklinės (125 ml) kokosų kremo
trintų braškių
šviežių braškių
smulkintų pistacijų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Paruoškite braškinį ispaninių šalavijų sėklų sluoksnį. Braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite trintas braškes, mėgstamą augalinį pieną, sėklas, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet permaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol ispaninių šalavijų sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.

4. Paruoškite kokosinį ispaninių šalavijų sėklų sluoksnį. Atidarę kokosų gėrimo skardinę, šaukštu nusemkite pusę stiklinės tiršto kokosų kremo nuo skardinės viršaus. Sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą – šio kremo prireiks vėliau, sluoksniuojant desertą.

5. Skardinėje likusį kokosų gėrimą, augalinį pieną, ispaninių šalavijų sėklas ir vanilės ekstraktą sumaišykite dubenyje. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet permaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol ispaninių šalavijų sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.

6. Paruoškite braškių sluoksnį. Braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite su citrinų sultimis ir klevų sirupu. Jei mėgstate, galite tyrėje palikti stambesnių gabalėlių.

7. Susluoksniuokite. Į stiklines paskirstykite po porą šaukštų trintų braškių. Ant viršaus paskirstykite braškinį ispaninių šalavijų sėklų pudingą, ant šio viršaus – kokosinį pudingą.
8. Atidėtą kokosų kremą išplakite šluotele iki purumo. Po vieną-du šaukštus dėkite ant susluoksniuoto pudingo viršaus.
9. Papuoškite trintomis ir šviežiomis braškėmis, smulkintais pistacijų riešutais. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėschiacitrinosispaninių šalavijų sėklosklevų sirupaskokosų gėrimaskokosų kremaspienasuogosvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Braškinis tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Ferrero Rocher“

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Grietiniečiai

Klasikinis medaus tortas

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Tiramisu Affogato

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Belgiški pusryčių vafliai

Moliūginė avižinė košė

Karamelinė granola

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų