Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

parašė Asta 19 Spa ’21
Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Bulves mes mėgstam įvairiausiais pavidalais: kepam prieskoniais pagardintas bulvių skilteles orkaitėje, trinam bulvių košę, pjaustom armonikėlėm, traiškom, gaminam njokius, bulviniečius (virtų bulvių blynelius su sūriu), senovišką kugelį. Tik bulvinius blynus kažkodėl kepam labai retai – o kai jau kepam, tai valgom juos gardžiausiai ir prašmatniausiai, kiek tik įmanoma. Patiekti juos su grietine – žinoma, kad skanu, bet ar bandėt kada vietoj grietinės aptepti ikrų užtepėle ir pagardinti lašišos gabalėliais? Dievulėli, kaip skanu. Aš šiaip jau ilgus metus galvojau, kad ikrų nemėgstu, bet čia kaip ir su avokadais, avinžirniais ir šokoladiniais ledais – viskas su laiku. Šiandien jau tikrai mėgstu, šypt.

Bulves blynams tarkavau burokine tarka, įmaišiau į jas dar vieną batatą ir vieną morką. Labai svarbus žingsnis, kepant šitaip tarkuotų bulvių blynus, labai gerai nusunkti tarkius. Sukrėskite juos į rankšluostėlį, susukite ir iš visų jėgų nuspauskite, kad tarkiai liktų kuo sausesni. Beliks sumaišyti su likusiais ingredientais ir iškepti gerai įkaitintame aliejuje. Kol bus traškūs ir gardūs!

Valgome ir akimis, tiesa? Žiūrėjau į savo pietų lėkštę, kurią dabar rodau ir jums, ir galvojau, kad bulviniai blynai gali būti išties labai gražūs. Pažadu, ne tik atrodo skaniai – ir yra labai, labai skanu!

Blyneliai traškiais krašteliais, viduje minkšti, pagardai – tobulai derantys. Prisimenat laikus, kai visus tinklaraščio receptus vertindavau dešimtbalėje skalėje? Šiems blyneliams rašyčiau dešimt, tikrai.

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

4-5 bulvių (apie 650 g)
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
1 morkos
1 svogūno
2 kiaušinių
¼ stiklinės (40 g) džiūvėsėlių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Patiekti:
ikrų užtepėlės
šaltai rūkytos lašišos
ryšelio šviežių petražolių
citrinų skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir saldžiąsias bulves sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkia tarka. Sietelį išklokite lininiu rankšluostėliu, sudėkite tarkuotas daržoves, įsukite į rankšluostį ir kuo geriau nusunkite visą skystį.
2. Suberkite daržoves į dubenį, sumaišykite su smulkiai kapotu svogūnu, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska ir pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (tiek, kad semtų dugną maždaug 4-5 mm). Dėkite po šaukštą paruoštos blynelių masės ir kepkite virš vidutinės ugnies kelias minutes, kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Išėmę iš keptuvės, riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4. Blynelius patiekite su ikrų užtepėle, rūkytos lašišos gabalėliais, šviežiomis petražolėmis ir citrinų skiltelėmis.

batataiblynaibulvėscitrinosikraiikrų užtepėlėlašišamorkospetražolėssaldžiosios bulvės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais
kitas įrašas
Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Trinta brokolių sriuba

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Cukinijų ir ryžių apkepas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Grybų ir kopūstų pyragas

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis tiramisu

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Žemuoginis sūrio tortas

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Trispalvis varškės tortas

Kokosinės bandelės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 3

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų