Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės padažu

parašė Asta 13 Bal ’23
Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės padažu

Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus.


  • Nors tokie šilkiniai bulvių kukuliukai ruošiami ir vien iš virtų bulvių, varškė jiems suteikia papildomo glotnumo, švelnumo ir minkštumo.
  • Špinatų galite ir nenaudoti (arba juos keisti krapais, petražolėmis, kitais žalėsiais). Žalumynai suteikia kukuliukams ir žaismingumo, ir papildomo gardaus skonio.
  • Kelias saujas pasmulkintų špinatų galite įmaišyti ir į šoninės padažą.
  • Stenkitės visus reikiamus ingredientus pasiruošti iš anksto ir tiek kukuliukus, tiek padažą gaminti lygiagrečiai – kad kukuliukams išvirus, padažas būtų karštas, ir galėtumėte nedelsiant viską patiekti.
  • Kukuliukus galite pasiruošti iš anksto: suformuotus rutuliukus uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir laikykite šaldytuve, kol virsite. Galite ir užšaldyti – tuomet virkite neatšildytus.

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
6 vidutinio dydžio su lupena virtų bulvių
180 g varškės (9 proc. riebumo)
1 didelio kiaušinio
3 valg. š. bulvių krakmolo
2 valg. š. kvietinių miltų
½ arb. š. druskos
30 g špinatų

Padažui:
150 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
3 skiltelių česnako
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kukuliukams reikalingus ingredientus.

2. Bulves sutrinkite bulvių grūstuvu.

3. Sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir miltus. Pagardinkite druska.

4. Visus produktus gerai išmaišykite.

5. Suberkite smulkiai kapotus špinatų lapelius ir dar kartą kruopščiai permaišykite.

6. Semkite po šaukštą masės ir formuokite apvalius kukuliukus.

7. Kukuliukus virkite pasūdytame vandenyje. Dėkite į jau verdantį vandenį, virkite dalimis – vienu kartu puode virkite tiek kukuliukų, kad jie turėtų erdvės ir nesiliestų. Kukuliukams iškilus į vandens paviršių, virkite dar 5 minutes (ar mažiau, jei kukuliukus formuosite visai mažus), tuomet išgriebkite.

8. Paruoškite padažui reikalingus ingredientus.

9. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę, svogūną ir smulkiai kapotus česnakus, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

10. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol užvirs.

11. Virtus kukuliukus patiekite su dar karštu šoninės padažu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvėsčesnakaigrietinėlėkiaušiniaišoninėšpinataivarškė
0 komentaras
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis
kitas įrašas
Takai su kepta kiauliena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lazanija su jautiena

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Lazanija su moliūgais ir vištiena

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Vafliai ant pagaliuko

Sumuštinukai su pievagrybiais

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškinis pieno kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 4

    Rikotos blyneliai su šilauogėmis

    5 Geg ’22
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų