Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPIETŪS DĖŽUTĖJESaldainiaiSALDUMYNAI

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

parašė Asta 22 Lap ’17
JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Aplink vis dar siaučiant paranojai dėl cukraus, aš esu tas netobulas žmogus, kuris savo virtuvėje vis dar turi cukraus. Ir baltojo, ir rudojo. Nors kažkas pasakytų, kad tuose mano stiklainiuose yra mirtis, aš ten įžvelgiu visai ką kita. Mažus saldžius pasilepinimus, džiaugsmo akimirkas, paplepėjimus su draugėmis prie kavos puodelio, jaukius vakarus dviese, geriant arbatą ir valgant sausainius, saldžius ir skanius šeimos savaitgalius.

Kad ir kaip būčiau besistengus save įtikinti priešingai, saldumynai man buvo, yra ir tikriausiai visada bus didelis gyvenimo malonumas bei džiaugsmas. Ir tai yra gerai! Kai kasdien turime dešimtis priežasčių pabumbėti, labai gerai turėti kuo daugiau priežasčių nusišypsoti 🙂

Tiesa, aš visada sau kartoju, kad svarbiausia yra saikas, todėl ir saldumynus stengiuosi (ne visada tai pavyksta, bet labai stengiuosi!) įsprausti į tam tikras ribas. Savaitgaliai – šiuo metu jie yra skirti saldiems mūsų pasilepinimams. Savaitgaliais maišau tešlą pyragui ar kepu sausainius, kildinu mielinių bandelių tešlą ar traukiu iš stalčiaus keksiukų kepimo formą.

Myliu savaitgalius.

Myliu juos dėl daugelio priežasčių, o dėl tų gardžių savaitgalio desertų – labai!

Kai fotografavau Kalėdas pietų dėžutėse ir į dėžutę vaikams subėriau cukrinukus, pagalvojau, kad labai rizikuoju. Cukrus ir vaikai – ar šiandien tai tikrai suderinama? Bet juk Kalėdos, – pasakiau sau. O Kalėdos – stebuklų metas. Tikiu, kad šiuo metų laiku visi sau leidžiame vieną kitą saldžią nuodėmę ir daugelis savo virtuvėse turime vieną kitą pakelį cukraus. Jei jau taip, galite išsikepti ir šių rausvai baltų cukrinukų.

 Cukrinukai

Cukrinukus būtų galima pavadinti taip: „kas pavyksta, kai morengai nepavyksta“. Iš tiesų užsisvajojusi ir pasimiršusi į dubenį įbėriau DAUG miltelinio cukraus ir tą pačią akimirką supratau, kad morengų tai tikrai nebus. Bet gūžtelėjusi pečiais nusprendžiau, kad reikia pažiūrėti, o kas gi čia gausis? Gavosi „ilgai grojantys“ saldainiai, kaip pasakytų mano tėtis. Įsidedi vieną cukrinuką į burną ir ilgam esi ramus – kol saldumas išsiskleidžia visu gražumu.

Cukrinukai pakankamai kieti ir tvirti, ir, žinoma, labai saldūs. Dar svarsčiau, ar čia tikrai yra tas receptas, kurį reikėtų publikuoti, bet vyras, paėmęs gal ketvirtą cukrinuką iš eilės, o saują jų įsibėręs ir į savo rytojaus pietų dėžutę šalia bulvinių sūrio blynų, įtikino, kad parašyčiau. Taigi, jūsų teismui – saldainukai cukrinukai!

 Cukrinukai

 Rozine pietu dezute vaikams

Juodą pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Cukrinukai

Cukrinukai

Atsispausdinti
Porcijos: 1 skarda mažų cukrinukų Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

2 vidutinio dydžio kiaušinių baltymų
apie 350 g miltelinio cukraus

kelių lašų raudonų maistinių dažų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu plaktuvu, kol suputos.
3. Berkite porą šaukštų miltelinio cukraus ir išplakite. Berkite dar porą ir vėl išplakite. Taip dalimis suberkite visą miltelinį cukrų, kol gausite standžią ir blizgią masę.
4. Konditerinio maišelio vidinėje pusėje maistiniais dažais išpieškite raudonas vertikalias dažų linijas. Sudėkite į konditerinį maišelį išplaktus baltymus ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos mažu apvaliu antgaliu išspauskite nedidelius cukrinukus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Palikite atvėsti praviroje orkaitėje ir išimkite tik tuomet, kai bus atvėsę.

 Cukrinukai

cukrusKalėdoskalėdos pietų dėžutėjepietų dėžutėssaldainiaisaldumynai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais

Desertas „Damų piršteliai”

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Sumuštinukai su pievagrybiais

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Sveikuoliški batonėliai

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Pyragas „Obuolių ruduo”

Kondensuoto pieno keksas

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Žaliasis humusas

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Salotos su kepta lašiša

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų