Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

parašė Asta 12 Geg ’22
Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Savo namus mes kuriam etapais. Gal ir smagu nepasidaryti visko vienu ypu, nes tuomet užsitęsia ne tik procesas, bet ir džiaugsmas. Mažas šio pavasario projektas – kiemas! Pernai vyras sumeistravo terasą ir viename kiemo krašte pasodino mišką (daug mažų eglučių ir pušelių), šiemet atėjo laikas detalėms. Iš kaimo parsivežėm didesnių ir mažesnių akmenų, kuriuos „išbarstėm“ tarp medelių, iš tėvų kiemo perkėlėm net tris gražuolių bijūnų krūmus, ant terasos įkurdinom kelis gėlių vazonus ir žibintą, nusipirkom išsvajotą grilį. Dar trūksta romantiškų lempelių girliandos, lauko virtuvėlės ir dar šio bei to, bet – padriki ir ne visada kruopščiai apgalvoti mūsų sprendimai pamažu virsta vis gražesniu vaizdu. Dar truputį, ir galėsiu pasidalinti galutiniu rezultatu!

Kol kas – kviečiu žvilgtelti į vieną kiemo kampelį, kur įkurdintas grilis. Dar nebuvo gyvenime meto, kad tiek daug vakarienių gamintume lauke (ir kad taip dažnai mentelę ar maisto termometrą naudočiau ne aš, o jis!).

Šiandien, „Lidl Lietuva“ asortimentui pasipildžius grilio aksesuarais ir priedais, ir mes papildėm savo kolekciją. Apie viską iš eilės: ką įsigijom, ką šiandien kepėm ir ką kepsim rytoj?

  • Maisto termometras. Auksinės vertės dalykas, ypač kepsninėje ruošiant mėsą. Kiekviena mėsos rūšis ar dalis turi temperatūrą, kurią pasiekusi yra iškepusi idealiai: minkšta, sultinga, tobula. Mes turėjom paprastą, o su šiuo temperatūrą galima stebėti viso kepimo metu, tad perkeptiems kepsniams „viso gero“, daugiau niekada!
  • Metalinė keptuvė su dviem rankenomis. Labai greitu metu ketinu joje gaminti paeliją, bet ji ypač tinkama ir mėsos, daržovių kepimui.
  • Mėsainių spaustuvė. Viskas gyvenime įmanoma, bet vien rankomis suformuoti idealius mėsos paplotėlius mėsainiams tikrai ne taip paprasta, kaip gali atrodyti (o tai svarbu, nes tuomet jie kepa tolygiai). Su šiuo įrankiu, tikiuosi, bus juokų darbas, įspūdžiais galėsiu pasidalinti!

Dar pačiupau klasikinę kepimo formą (tinkamą ir griliams, ir orkaitėms) – joje jau iškepiau fokačiją! Labai patiko, mintimis nukėlė į Italiją ir ragaujant pirmą kąsnelį privertė net truputį prisimerkti iš skanumo. Tad nedaugžodžiauju – verčiau iškart dalijuosi receptu. Jis – ne tik fantastiškai skanus, bet neįtikėtinai paprastas!

Galite kepti grilyje su deflektoriumi, galite kepti ir orkaitėje. Skanaus!

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Atsispausdinti
Porcijos: 28x23 cm Paruošimo laikas: 1 val. + kildinimas Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

2 ¾ stiklinės (385 g) kvietinių miltų
1 ½ arb. š. druskos
1 ½ arb. š. (6 g) sausų mielių
1 1/3 stiklinės (340 ml) šilto vandens
alyvuogių aliejaus
sviesto
žiupsnio jūros druskos dribsnių
vyšninių pomidorų
šviežių rozmarinų

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sausas mieles. Supilkite šiltą vandenį. Mentele išmaišykite produktus, kol jie sukibs į lipnų rutulį. Visą tešlos paviršių kruopščiai aptepkite alyvuogių aliejumi. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Kildinkite tešlą šaldytuve 12-24 valandas (arba 2-3 valandas kambario temperatūroje).
2. Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, tuomet – apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, aliejumi išteptomis rankomis švelniai keliskart paminkykite, kad išleistumėte orą. Perkelkite į paruoštą kepimo indą. Keliskart apsukite kepimo inde, kad visas paviršius būtų pasidengęs aliejumi. Atidėkite į šalį ir palikite kilti 2-4 valandas (priklausomai nuo kambario temperatūros). Po šio laiko tešla turi būti pakilusi dvigubai, užpildžiusi visa kepimo formos plotą.
4. Ant pakilusios tešlos užpilkite porą šaukštų aliejaus, delnais švelniai aptepkite visą paviršių. Aliejuje pamirkytais pirštais suformuokite tešloje gilias skylutes.
5. Paviršių dosniai apiberkite druska, išdėliokite aliejumi įtrintas rozmarino šakeles, įspauskite perpus perpjautų vyšninių pomidorų puseles.
6. Jei kepate grilyje, įkaitinkite jį iki 220 ᵒC temperatūros ir kepkite apie 25 minutes su deflektoriumi (taip grilių paversdami krosnimi). Galite kepti ir orkaitėje.
7. Iškeptą fokačiją apie 10-15 minučių atvėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Valgykite kaip užkandį, patiekite prie sriubos, salotų ar troškinio, gaminkite sumuštinius.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Grill&Fun

aliejusalyvuogių aliejusdruskaduonafokačijaitalijamielėspasaulio skoniaipomidorairozmarinaisviestas
1 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“
kitas įrašas
Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Omletas su daržovėmis ir silke

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karameliniai kvadratėliai

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Juodai balti brownie kvadratėliai

Klasikinis medaus tortas

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Sluoksniuotas želė desertas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

1 komentaras

Ernesta 11 Gru ’22 - 6:36 pm

Fokacija tai tobulas dalykas. As kepiau tokia, bet pabandziau su sauleje dziovintais pomidorais, tai tobulai gavos jei kas paivairinti nori 🙂

Reply

Komentuoti: Ernesta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų