Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

parašė Asta 12 Geg ’20
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Kad jau metų laikai ir vėl susimaišė, ir pavasarį netikėtai užklupo kuo tikriausia žiema, galima grįžti atgal prie jaukaus, šildančio maisto. Nėra to blogo, kame nepavyktų rasti bent trupinėlio gerumo, tiesa?

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems paprastą namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu. Jei turite galimybę, rinkitės vištos šlaunelių mėsą be kaulo ir odos – ji bus minkštesnė ir sultingesnė nei vištienos krūtinėlė. Drąsiai galite ruošti ir vegetarišką apkepo variantą – vištieną pakeiskite dar vienu brokoliu ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Vaikystėje tokius patiekalus vadindavau šakar makar, dabar – comfort food. O iš tiesų tai tiesiog paprastas, jaukus, šiltas naminis maistas, kurį ruošiant nereikia įdėti labai daug pastangų, o štai rezultatas net labai dažnai pranoksta lūkesčius. Kaip ir šis apkepas – paprastas, bet labai gardus!

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
500 g vištos šlaunelių mėsos be kaulo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
2 ½ stiklinių (625 ml) vištienos sultinio
1 ¼ stiklinės (200 g) grikių
1 brokolio
1 stiklinės (250 ml) grietinėlės
150 g fermentinio sūrio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. maltos rūkytos paprikos
125 g mocarelos sūrio

Patiekti:
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode (geriausia tokiame, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite kubeliais supjaustytą vištieną, ištrintą žiupsniu druskos ir pipirų. Kartais pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol vištiena bus iškepusi. Neperkepkite, vištiena turi likti sultinga. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir tarkuotą morką. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol svogūnas taps skaidrus ir suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite daržoves į šalį.
3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite grikius. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Tuomet įmaišykite žiedynais išskaidytus brokolius, grietinėlę, vėl uždenkite dangčiu ir virkite dar apie 5-7 minutes, kol grikiai ir brokoliai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
5. Grikius ir brokolius sumaišykite su keptos vištienos gabalėliais, keptomis daržovėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu, džiovintais čiobreliais, malta rūkyta paprika. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
6. Paviršių išlyginkite, apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol mocarela išsilydys ir apskrus.
8. Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis, valgykite dar šiltą.

Receptas publikuotas portale LaMaistas.lt.

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

apkepasbrokolisčiobreliaigrietinėlėgrikiaikruoposmocarelarūkyta paprikasultinyssūristroškinysvištiena
5 komentarai
24
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis
kitas įrašas
Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Paprastas tuno pyragas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Apelsininiai sausainiai

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Kokosiniai sausainėliai

Persikų „shortcake“

Minkšti kavos sausainiai su šokoladu

5 komentarai

Jolita 19 Geg ’20 - 10:32 am

Paprasta ir tikrai skanu 🙂

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:56 am

Jolita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Vaida 17 Lap ’20 - 4:23 pm

Jau tapo mėgstamu vakarienės patiekalu :))

Reply
Kornelija 3 Kov ’23 - 2:24 pm

Ar galima naudoti šaldytus brokolio žiedynus?

Reply
Aure 20 Bir ’23 - 1:59 pm

Tikrai skanu, išsisaugau receptą ateičiai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų