Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

parašė Asta 26 Rgp ’19
Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Kol šen ar ten vis išgirstu atodūsį, kad „tie pomidorai niekaip nesibaigia, ką su jais daryti“, aš džiaugiuosi kiekvienąkart, iš mamos šiltnamio parsivežusi dar vieną maišelį. Saldūs, kvapnūs, sultingi – juos galima valgyti lyg obuolius! Kartais taip ir darau, šypt. Kitais kartais – dažniau nei dažnai – pjaustau juos didokais gabalėliais ir maišau su geru šaukštu riebios grietinės, žiupsniu druskos ir pipirų. Genialumas paprastume, juk tiesa; šitaip paprastai paruoštus pomidorus tikrai galėčiau valgyti kiekvieną mielą dieną.

O jei yra ūpo virtuvėje praleisti bent truputį daugiau laiko, kepu šakšuką, verdu orkaitėje keptų pomidorų sriubą. Arba – didesnius pomidorus, šaukšteliu išgremžusi sultingą vidų, įdarau pikantiška varške su špinatais. Šitą receptą, kaskart su vis kitokiomis mažomis improvizacijomis, prisimenu kiekvieną rugpjūtį (ČIA yra viena iš senesnių recepto versijų). Šie metai – ne išimtis.

Labai skanu!

 Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

 Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

 Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

7-8 didelių pomidorų
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

1 valg. š. aliejaus
1 svogūno
1 skiltelės česnako
50 g špinatų lapelių
400 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. kvietinių miltų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio liofilizuotų itališkų žolelių
125 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio

Patiekti:
šviežio baziliko lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Pomidorus gerai nuplaukite. Viršutinę pomidorų dalį nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu, kad turėtumėte tuščiavidurius pomidorų „dubenėlius“. Kiekvieną pomidorą apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, apibarstykite mažu žiupsneliu druskos ir pipirų. Paruoštus pomidorus sudėkite į kepimo skardą.
3. Paruoškite įdarą. Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol suminkštės ir taps skaidrus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakaitinkite pusę minutės. Suberkite špinatų lapelius, išmaišykite ir špinatams suminkštėjus nuimkite nuo ugnies.
4. Kepintas daržoves šiek tiek atvėsinkite. Sumaišykite su varške, kiaušiniais, miltais, druska, pipirais ir žolelėmis, tarkuotu mocarelos sūriu ir puse kietojo sūrio.
5. Pomidorus pripildykite paruošto įdaro. Viršų apibarstykite likusiu kietuoju sūriu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol pomidorais iškeps ir suminkštės. Išimkite iš orkaitės, perdėkite į lėkšteles, pabarstykite šviežiais bazilikais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdai“.

 Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

 Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

česnakaidaržovėsmocarelapomidoraišpinataisūrissvogūnaivarškė
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi
kitas įrašas
Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Šakšuka su morkomis

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Apelsinų keksas

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Trupininis pyragas su uogiene

Saldainiai „Ferrero Rocher”

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Moliūgų kava

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

2 komentarai

Jolita 6 Rgs ’20 - 2:22 pm

Puikas patiekalas, labai skanu 🙂

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:39 pm

Ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų