Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

parašė Asta 20 Kov ’25
Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Įdaryti kiaušiniai – Velykų stalo hitas! Šiemet siūlau juos pagardinti kietuoju sūriu ir skrudinta šonine. Galiu patikinti, kad kiaušiniai pavyks ypatingai gardūs – pikantiško, ryškaus skonio, švelnios tekstūros, su traškiais šoninės gabalėliais. Aš pati kasmet atsakinga už Velykų desertą, bet šiemet ketinu paprašyti mamos, kad ant šventės stalo paliktų vietos dar vienai lėkštelei – atsivešiu šių kiaušinių!

Kaip išvirti kiaušinius, kad lukštas neskiltų? Pastaruoju metu dažniausiai tam naudoju karšto oro gruzdintuvę – kietai virti kiaušiniai 135 °C temperatūroje „išverda“ per 14 minučių. Lukštas neskilo nėkart! Kad kiaušiniai lengviau nusiluptų, išvirusius juos iškart perkeliu į ledinį vandenį (su ledukais). Palaikau kelias minutes, nusausinu ir tuomet nulupu.

Dar keli patarimai:

  • Sveikuoliškesnę tokių kiaušinių versiją paruošite, dalį majonezo pakeitę graikišku jogurtu.
  • Iš pradžių masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki visiškai glotnios masės ir tik tuomet įmaišykite sūrį bei smulkius skrudintos šoninės gabalėlius. Tai kiaušiniams suteiks labai malonią tekstūrą.
  • Kiaušinių įdarymui galite naudoti tiek paprastą šaukštelį, tiek konditerinį maišelį su antgaliu, tiek paprastą maišelį su nukirptu kampeliu.
  • Kiaušinius galite pasiruošti iš vakaro: baltymo puseles ir įdarą laikykite sandariuose indeliuose šaldytuve, o rytojaus dieną įdarykite.

Prieskoniai – labai svarbus įdarytų kiaušinių akcentas. Jie suteikia įdarui ryškaus skonio, charakterio. Mano mylimiausių, dažniausiai naudojamų prieskonių derinys nesikaičia jau daugelį metų, tai – druska, pipirai, česnakai, svogūnai, rūkyta paprika. Visus šiuos prieskonius rasite „ALVO“ asortimente. „Alvo Taste from Garden“ produktų linijoje – kokybiški, natūralios sudėties ir puikaus aromato prieskoniai iš gamtos.

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Atsispausdinti
Porcijos: 12 įdarytų kiaušinių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

6 kiaušinių
4 riekelių (70 g) šaltai rūkytos šoninės
4 valg. š. majonezo
1 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. Dižono garstyčių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
¼ arb. š. svogūnų granulių
¼ arb š. česnakų granulių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ stiklinės (25 g) tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
skrudintos šoninės
svogūnų laiškų
kepintų česnakų ir pipirų prieskonių mišinio

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite lediniame vandenyje.
2. Kol kiaušiniai vėsta, sausoje keptuvėje paskrudinkite šoninę iki traškumo. Perkelkite į lėkštę ant popierinių rankšluosčių. Nusausinkite, atvėsinkite ir sutrupinkite labai smulkiai gabalėliais.
3. Šaltus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite perpus. Atsargiai išimkite trynius.
4. Trynius sudėkite į dubenėlį kartu su majonezu, citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais, svogūnų ir česnakų granulėmis, rūkyta paprika. Sutrinkite iki glotnios masės.
5. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir pusę smulkintos skrudintos šoninės (likusią naudosite patiekiant) ir išmaišykite.
6. Paruošta mase užpildykite kiaušinių puseles. Įdarą galite išdėlioti tiesiog šaukšteliu ar išspausti konditeriniu maišeliu.
7. Prieš patiekiant apiberkite likusia smulkinta skrudinta šonine, smulkintais svogūnų laiškais, kepintų česnakų ir pipirų prieskonių mišiniu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvolietuva

česnakaicitrinosgarstyčioskiaušiniaikietasis sūrismajonezasšoninėsūrissvogūnų laiškaiužkandisvelykos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškių ir citrinų limonadas
kitas įrašas
„Kuršėnų“ vyniotinis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Lietiniai blyneliai su varške

Blynas su obuoliais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Moliūginė avižinė košė

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Purūs blynai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta burokėlių sriuba

Tešloje keptas vištienos pyragas

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Virtų bulvių blynai su sūriu

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų