Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Imbierinis pyragas

parašė Asta 6 Gru ’18
Imbierinis pyragas

Žiemą karaliauja imbierai. Ir cinamonas. Ir truputį pasikandžiot mėgstantys gvazdikėliai. Muskatas. Švelni vanilė. Karšto vyno aromatas. Medus. Arbatos ir pyragai. Išpuošti meduoliai, iš slaptos dėželės pamažu kažkur išgaruojantys dar toli iki Kalėdų.

Žiemą karaliauja megztiniai. Stori, ilgi ir dideli šalikai. Mielos kumštinės pirštinės. Ir kojinės, pačios šilčiausios, kartais juokingos, spalvotos ir jau apspurusios, bet vis dar labai mielos. Ir pižamos, neįtikėtino minkštumo pižamos!

Žiemą karaliauja jaukumas. Namai, pripildyti žvakių šviesos. Tylios ir ramios melodijos. Šypsenos ir apkabinimai. Nes taip mieliau ir taip šilčiau. Nes tik taip sukuriami Kalėdų, pirmadienių, trečiadienių, mažų akimirkų stebuklai.

 Imbierinis pyragas

Šis pyragas – tai dar viena kelionė atgal į praeitį. Į laikus, kai namų orkaitėse kepdavo gausiai prieskoniai pagardinti meduoliai. Ne, ne tie maloniai traškūs, bet biskvitiniai – minkšti, drėgni, klampūs ir lipnūs. Labai gardūs.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“ – šaltyje džiovinto imbiero milteliai yra nuostabiausio kvapo ir intensyvumo, kokį tik galite įsivaizduoti, todėl tiesiog tobulai tinka imbieriniams kepiniams kepti ir Kalėdų kvapams į namus vilioti. Nes juk žiemą karaliauja imbierai!

 Imbierinis pyragas

 Imbierinis pyragas

Imbierinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 55-60 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (100 g) cukraus
115 g sviesto
1 kiaušinio
1 stiklinės (360 g) medaus
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. maltų imbierų (aš naudojau „Supergarden“ džiovintus šaltyje )
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. maltų gvazdikėlių
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (125 g) obuolienės
1 stiklinės karšto vandens

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×28 cm dydžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kambario temperatūros sviestą iki purumo. Įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir dar kartą labai gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Lėtai plakdami tešlą šluotele, supilkite ir įmaišykite obuolienę ir karštą vandenį.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
6. Atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

Recepto šaltinis: Dinner then Dessert

Įrašą įkvėpė: „Supergarden“

 Imbierinis pyragas

cinamonasdesertasgvazdikėliaiimbieraiKalėdosmeduolismedusobuoliaisaldumynai
1 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų ir morkų blyneliai su varške
kitas įrašas
Kalėdinis imbierinis namelis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis žemės riešutų sviesto tortas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Nekeptas citrininis sūrio tortas

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Imbierinis pyragas

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

1 komentaras

Deimantė 4 Gru ’22 - 5:32 pm

Kuom galime keisti obuoliene?

Reply

Komentuoti: Deimantė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų