Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

parašė Asta 6 Lap ’16
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

Vakarai (kaip ir rytai) ne tik tamsūs, bet ir šalti. Lova ir minkšta antklodė atrodo kaip svajonė, iš kurios kasdien kažkaip (sunkiai) pavyksta save išplėšti. Sakau sau, kad tie šilti megztiniai yra be galo jaukūs, batai su kailiuku jau pasiilgti, pirštinės – padovanotos draugės, todėl labai mielos. Sakau sau, kad dar pora drabužių sluoksnių tik padės man paslėpti džiaugsmo kartais nekeliančius kūno linkius, todėl viskas kaip ir į gera. Juk ruduo gali tapti įkvėpimu daugeliui puikių dalykų: dar nematytiems geriems filmams vakarais, dešimtims arbatos puodelių su vienu kitu šaukšteliu medaus, įdomioms knygoms, dar neiškeptiems obuolių pyragams.

Termometro stulpelis rodo nei daug, nei mažai – vieną ar du – ir žiūrėdama į tą menkutį vienženklį skaičių aš galvoju apie tai, kad noriu atostogų. O, dievaži.

 Avokadu-bananu chia

Noriu sėsti į lėktuvą ir skristi ten, kur saulė kyla aukščiau iš šildo labiau. Noriu basas kojas įmerkti į vėsų jūros vandenį. Noriu atsigulti ant žolės ir stebėti debesis, virstančius zuikiais, princesėm ar kalnais. Noriu eiti į žygį, eiti ir eiti, kol nebejausiu kojų. Noriu kopti į kalnus, kol išretėjęs oras atims kvapą, vėjas sujauks protą, o galvą apsuks prieš akis atsiveriantys vaizdai.

Noriu laiko knygai. Geriems ir blogiems filmams. Kavos puodeliams ir paikiems žurnalams. Pokalbiams apie viską ir nieką, kai valandos tiesiog skrieja, o laiko skaičiuoti nė nereikia. Tiems dar neiškeptiems pyragams. Pasivaikščiojimams be tikslo. Saldžiam miegui be žadintuvo. Rožinėms svajonėms. Labai lėtiems pusryčiams ir fantastiškai gardžioms valandas užsitęsiančioms vakarienėms.

O kol kas, kol dar ne atostogos, vakarienės dažniausiai greitos, o pusryčiai – prabėgomis. Tik savaitgaliais viskas kitaip. Už lango lietui maišantis su sniegu, nereikia niekur skubėti. Galima net apgalvoti keletą žingsnių į priekį, ir gardžių pusryčių pasiruošti porai dienų į priekį. Nes savaitę pradėti gardžiais pusryčiais (nors ir prabėgomis) yra lengviau. Ir smagiau, ir skaniau. 

 Avokadu-bananu chia

 Avokadu-bananu chia

 Avokadu-bananu chia

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

1 avokado
1 vidutinio dydžio banano
220 ml migdolų pieno
2 valg. š. klevų sirupo
50 g ispaninio šalavijo sėklų (Chia)

Viršui:
3 saujų traškių dribsnių (granolos)
kelių kivio riekelių
saujelės spanguolių

GAMINIMO EIGA

1. Avokadą, bananą, migdolų pieną ir klevų sirupą elektriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasiskirstytų plakinyje.
3. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
4. Išbrinkusį ispaninio šalavijo sėklų pudingą paskirstykite į 3 stiklines.
5. Apiberkite traškiais dribsniais (granola), papuoškite kivio skiltelėmis, keliomis spanguolėmis. Patiekite.

 Avokadu-bananu chia

avokadaibananaichiagranolaispaninio šalavijo sėkloskiviaiklevų sirupasmigdolų pienaspusryčiaispanguolėstraškūs dribsniai
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
kitas įrašas
Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virti varškėtukai

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Sėklų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grikių blyneliai

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Šaltibarščiai

Tarta su špinatais ir tunu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Salotos su traškiais avinžirniais

2 komentarai

Eee 8 Lap ’16 - 6:54 pm

Klausimas:
Ar butinai migdolu pienas?gal galiu naudoti sojos piena?

Reply
Petras 8 Sau ’17 - 6:59 pm

Mmm gardžiai atrodo reikia pamėginti 😉

Reply

Komentuoti: Petras Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų