Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

parašė Asta 19 Lie ’17
PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

Keistos tos moterys, dievaži.

Užvakar pasijaučiau nepatogiai – vos įtilpau į pėdkelnes, o einant šlaunys nepatogiai trynėsi viena į kitą. Anksčiau tai visada būdavo lemtingas ženklas (Asta, susiimk!), o dabar?

Vakar ryte iš spintos išsitraukiau svarstykles. Šiaip jau svertis nėštumo metu yra skaudokas procesas – mažėjančių skaičių tikrai nepamatysi, o ir stabilūs būtų daugiau mažiau iš fantastikos skyriaus. Taigi. Užlipau ir pamačiau tris šešetus (!). Neinterpretavau, tačiau akis į akį susidūriau su apvaliu faktu – šiandien yra diena, kai mano svoris yra lygiai dešimt kilogramų didesnis nei praėjusių metų pabaigoje. Oi!

Dar nenulipus nuo svarstyklių pajutau mažojo kumštelėjimą kažkur į šonkaulius. Arba tai buvo palaikymas (Aha, mam, taip ir toliau!), arba įspėjimas (Ei, gal mažiau šokoladų, ką?).

Dešimt yra apvalus skaičius. Įprastomis sąlygomis galėčiau ne juokais supanikuoti; dabar gi kaip čia panikuosi, kai protu suvoki, kad per pilvą nematai net kojų pirštų. Šlaunys? Su jomis susitvarkysiu vėliau, viskam savas laikas. Dabar – laikas auginti. Auginti kūdikį, žinoma, o jei augantis svoris yra neatskiriamas bonusas – ką gi.

O, bet, tačiau! Nebūčiau aš moteris; žinoma, kad pamatyti +10 iš esmės nėra smagu. Tai ta proga įkirtau per dieną tris bandeles, dvigubą snikerį, porą saldainių. Jis juokėsi: ar turi viską suvalgyti šiandien, nes nuo rytojaus – viskas?

Kraštutinumų nesiimu, ne. Bet, taip, nuo šiandien – atgal į sveikesnės mitybos kelią. Juk tai į naudą visiems. Ir visai ne dėl skaičiaus svarstyklėse, bet dėl sveikatos ir geros savijautos. O tai juk yra svarbiausia; dabar net svarbiau nei bet kada anksčiau.

– – – – – – – –

Visa tai rašiau prieš mėnesį. Per tą laiką svarstyklės pradėjo dar labiau kvailioti, beveik visos suknelės ir palaidinės susitraukė, o aš pati užimu vis daugiau vietos vonios kambario veidrodyje. Net ir gydytoja, išraiškingai kilstelėjusi antakį, priminė, kad vaisiai ir daržovės – puikus ir pakankamas pasirinkimas. Man irgi belieka kilstelėti antakį, nes, ei – aš valgau tikrai visai gražiai. Na, taip, kam nepapuola visai netyčia kartais suvalgyti dviejų deserto porcijų, bet tik kartais! Tuo tarpu daržovių porcijos mano lėkštėje kaip niekad vertos pagiriamojo žodžio, bet še tau!

Melagės, – pagalvoju, metusi akį į svarstykles eilinį rytą. Ir einu virti avižinės košės. Arba valgyti iš vakaro pasiruošto chia pudingo, su vaisiais ir uogomis, pasaldinto šviežiu mūsų bityno medučiu.

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas, lygiai kaip ir avižinė košė, yra neatsivalgomas ir neatsibostantis dalykas. Kai jau pajaučiate, kad vienas ar kitas derinys ima nebedžiuginti taip, kaip anksčiau, tiesiog pakeiskite pagardus ir atraskite iš naujo! „Saulėtoje virtuvėje“ jau esu surašiusi visą glėbį receptų, o šis, naujasis, skirtas vasarai! Kai už lango šviečia saulė, kai šilti rytai pusryčiautojus vilioja į kiemus, terasas ir balkonus, kai norisi mėgautis sezoninėmis gėrybėmis, kai ko nors gaivaus norisi labiau nei saldaus. Pats pudingas, pasaldintas šviežiu medumi, yra maloniai saldus, o vyšnių ir bananų duetas suteikia puikaus gaivumo. Pasiilgusiems traškumo – saujelė migdolų plokštelių; norintiems saldžiau – vienas kitas kokosų kubelis ar juodojo šokolado gabalėlis, nutūpęs ant stiklinės viršaus.

Susluoksniuokite ir patiekite nedelsiant, mėgaukitės visa širdimi – šis pudingas tikrai gali tapti Jūsų vasaros topu! Skanaus!

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 porcijos Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

Pudingui:
½ skardinės (200 g) kokosų pieno
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. malto cinamono
1 valg. š. šviežio medaus
4 valg. š. (50 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)

Uogoms:
400 g šaldytų vyšnių
2 didelių bananų

Viršui:
gabalėlio juodojo šokolado
saujelės migdolų riekelių
kelių bananų griežinėlių
kelių kokosų kubelių
mėtos lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Kokosų pieną ir pieną supilkite į dubenį, suberkite maltą cinamoną ir sudėkite medų. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir išmaišykite šluotele.
2. Uždenkite dubenį maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
3. Šaldytas vyšnias atšildykite. Sudėkite į dubenį kartu su bananais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
4. Sėkloms išbrinkus, pudingą išpilstykite į stiklainėlius. Ant viršaus supilkite trintas vyšnias su bananais. Puoškite kapoto juodojo šokolado gabalėliais, migdolų riekelėmis, bananų griežinėliais, kokoso kubeliais, mėtos lapeliais. Patiekite nedelsiant.

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

bananaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskokosaikokosų pienasmeduspudingaspusryčiaišokoladasuogosvyšnios
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas
kitas įrašas
KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldus vyniotini su varške

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Ananasų ir bananų keksas

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Takai su plėšyta vištiena

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Medaus keksas

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

2 komentarai

Jurgita 22 Lie ’17 - 9:59 am

Viską dariau pagal proporcijas. Bet pudingas pas mane nepasidarė. Sėklos dubenio dugne išbrinko, o pienas liko skystas ???

Reply
Asta 27 Lie ’17 - 5:09 pm

Jurgita, ar tikrai labai gerai išmaišėte visą masę su sėklomis plakimo šluotele (ji, kitaip nei šaukštas, daug geriau sėklytėms leidžia pasiskirstyti masėje)? Dar viena gudrybė ateičiai, kas tikrai padėtų išvengti tokios nesėkmės: išmaišius šluotele palaikykite apie pusvalandį, tada jau kiek pabrinkusias sėklas dar kartą šluotele gerai permaišykite, ir leiskite išbrinkti visiškai (brinkinkite kelias valandas ar per naktį). Labai tikiuosi, kad kitas kartas bus kur kas sėkmingesnis! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų