Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

parašė Asta 23 Lie ’20
Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Ar man vienai atrodo, kad laikas vasarą bėga dar greičiau? Savaitgaliai keičia vienas kitą – tik spėk skaičiuoti, kiek jų dar liko! Žinau, kad ilgesingai besižvalgydama pro petį laiko nei sulėtinsiu, nei sustabdysiu, todėl tiesiog primenu sau – džiaugtis vasaros dienomis reikia dabar.

Nes vasara yra skirta mažiems nuotykiams, basoms kojoms ir didelėms svajonėms. Vasara skirta laisvei, polėkiui ir nevaldomam juokui. Vasara skirta atradimams, mažiems ir paprastiems dalykams. Smulkmenoms, kuriose gyvena laimė. Vasara skirta būti, niekur neskubėti ir… valgyti gamtoje!

Iš mūsų laiko gamtoje parsivežiau dar vieną receptą, kuriuo nekantrauju pasidalinti. Jautienos, bulvyčių, pievagrybių ir cukinijų iešmeliai buvo visiškas savaitgalio hitas!

  • Iešmeliams naudojau jautienos nugarinę, kurią prieš kepant išmarinavau, kad būtų minkšta ir sultinga.
  • Mažas bulvytes prieš verdama ant iešmelių apviriau – kad būtų pakankamai minkštos, bet dar tvirtai laikytų savo formą.
  • Cukinijas rinkausi pačias mažiausias, kad supjaustyti griežinėliai būtų panašaus dydžio kaip bulvytės, jautiena ir pievagrybiai.
  • Pievagrybius naudojau ekologiškus ir skirtus griliui – didesnius ir tvirtesnius, kepimo metu neprarandančius savo tūrio; būtent tokius į asortimentą įtraukė ir grilio gerbėjams šią vasarą siūlo „AUGA“.

Iešmelius patiekiau su šviežių daržovių salotomis, apibarstytomis trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Buvo labai gardu!

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 35 min. + marinavimas

INGREDIENTAI

Iešmeliams:
700 g jautienos nugarinės
500 g mažų bulvyčių
250 g „AUGA“ ekologiškų baltųjų pievagrybių „Grill Organic“
2 nedidelių cukinijų
2 raudonųjų svogūnų

Marinatui:
¼ stiklinės (65 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. (30 ml) sojų padažo
½ žalios citrinos sulčių
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. česnakų miltelių
¼ arb. š. kajeno paprikos

Iešmeliams patiekti:
2-3 valg. š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
ryšelio šviežių petražolių

Salotoms:
200-300 g įvairių salotų (špinatų, rukolos, sultenės, kt.)
300 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
1 ilgavaisio ar 3-4 trumpavaisių agurkų
¼ raudonojo svogūno
saujelės tarkuoto kietojo sūrio

Salotų padažui:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 česnako skiltelės, tarkuotos
½ arb. š. garstyčių
1 arb. š. šviežio čiobrelio
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Jautieną supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio kubeliais.
2. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Suberkite jautienos kubelius, išmaišykite. Palaikykite šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje, 1-3 valandas.
3. Bulvytes nuplaukite, gerai nušveiskite. Pasūdytame vandenyje virkite apie 5 minutes, kol suminkštės, bet dar pus tvirtos (nepervirkite). Nukoškite. Jei bulvytės didesnės, perpjaukite per pusę.
4. Baltuosius pievagrybius perpjaukite per pusę. Cukinijas supjaustykite storokomis riekelėmis. Raudoną svogūną supjaustykite skiltelėmis.
5. Paruoštas daržoves suberkite į indą su jautiena ir marinatu. Permaišykite ir leiskite pasimarinuoti dar 20-30 minučių.
6. Suverkite ant iešmelių jautienos gabalėlius, bulvytes, pievagrybius, cukinijas ir raudonuosius svogūnus.
7. Kepkite ant grotelių virš ugnies apie 8-12 minučių, apversdami iešmelius kas 2-3 minutes, kol jautiena bus iškepusi iki norimo lygio.
8. Kol iešmeliai kepa, paruoškite salotas. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonais griežinėliais supjaustytus agurkus, labai smulkiai sukapotą raudonąjį svogūną. Visus ingredientus, skirtus padažui, sudėkite į stiklainėlį, gerai jį užsukite ir papurtykite, kad susimaišytų. Apšlakstykite salotas padažu ir paskirstykite į gilias lėkštes.
9. Perkelkite iškepusius iešmelius į lėkštes ant salotų, aptepkite šlakeliu tirpinto sviesto, apiberkite žiupsniu druskos ir kapotomis šviežiomis petražolėmis. Patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

agurkaibulvėscitrinoscukinijosgarstyčiosiešmeliaijautienakepsninėmaistas gamtojepievagrybiaipomidoraisalotossojų padažassūrissvogūnai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais
kitas įrašas
Nekeptas citrininis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Kibinai su kiauliena

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Lazanija su jautiena

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Lazanija su jautiena

Rupių miltų tarta su grybais

Falafeliai su Tahini padažu

Grybų lazanija

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų