Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

parašė Asta 26 Lap ’10

Ar matėt, kaip šiandien snigo? Baltom ir šlapiom snaigėm. Krentančiomis ir tirpstančiomis, krentančiomis ir akimirksniu tirpstančiomis… Primenančiomis, jog ruduo nesitęs amžinai. Taip, mes turėsim išpakuoti savo ilgai laukusius žieminius paltus, nupūsti dulkes nuo užsistovėjusių žieminių batų, atsiprašyti šiltų kepurių ir storų šalikų, tyliai laukiančių už užvertų spintos durų, pačioje aukščiausioje lentynoje. Žiema bus, tyliai šnabžda snaigės. Ir gąsdinantys termometro stulpeliai, ir šaltos pėdos, grįžus namo po ilgos dienos, ir nuo šalčio paraudę žandai… Ir dideli puodeliai mėtų arbatos ankstyvais tamsiais vakarais. Dar bus ilgi verkšlenimai, kaip aš nemėgstu šalčio, drėgmės ir viso šito žiemos reikalo.
Bus. Bet dabar… dabar gera atsikėlus ryte ir pramerkus akis pamatyti baltų snaigių šokį anapus lango. Sveikinti šalia esančius su pirmuoju sniegu ir pranešti, kad ta proga pats laikas kepti meduolius! Jau šį savaitgalį!

Taigi, meduoliai irgi bus. Jau greitai. O dabar – dabar tiesiog skanus desertas. Kąsnelis vasaros, ruošiantis nesustabdomai artėjančiai žiemai. Ir atsiprašymai už baisingai nekokybiškas nuotraukas, pasiteisinant vis trumpėjančiomis dienomis. Tikrai, jos toookios trumpos!
Bet skonio tai nekeičia, aš pažadu.

Skonis: 9/10. Vadovaujuosi savo brolio logika – jei tai tavo pirmoji panna cotta, tu tiesiog negali duoti dešimtuko. Nes nežinai, kokio skonio bus antroji, gal gi šimtąkart puikesnė! Bet aš užtikrinu, kad ši taip pat puiki. Švelnus, maloniai salstelėjęs ir kreminis jogurtinis sluoksnis bei saldus, gaivus mėlynių sluoksnelis. Ne per saldu, ne per nuobodu. Pats tas. Gaivu, skanu ir lengva.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Closet Cooking

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. + 3 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Jogurtinė panna cotta:
2 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (250 g) riebios grietinėlės
1/3 puodelio (70 g) cukraus
1 arb.š. vanilės
455 g tiršto vanilinio jogurto

Mėlynių želė:
1 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (320 g) mėlynių uogienės
1 valg.š. citrinos sulčių
¼ puodelio (50 g) cukraus

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE JOGURTINĘ PANNA COTTA

1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Grietinėlę, cukrų ir vanilę supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
3. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti želatiną.
4. Kitame dubenyje išplakti jogurtą iki purumo.
5. Paruoštą kremą įmaišyti į išplaktą jogurtą.
6. Supilstyti paruoštą masę į 6 stiklinius ar norimus indelius (po pusę puodelio) ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.

PARUOŠKITE MĖLYNIŲ ŽELĖ

1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Puode kaitinti mėlynių uogienę, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.
3. Želatiną įmaišyti į mėlynių masę.
4. Nuimti nuo ugnies, leisti atvėsti. Užpilti ant jau sustingusios jogurtinės panna cotta ir dėti į šaldytuvą, kol sustings.

citrinosgrietinėlėjogurtasmėlynėssaldumynaiuogosvanilėželatina
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žiedinių kopūstų blyneliai
kitas įrašas
Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų ir varškės pyragas

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Kalėdinis imbierinis namelis

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištiena ir braškėmis

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Tortilijų suktinukai su vištiena

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio...

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Moliūginiai keksiukai

Trispalvis varškės tortas

Vyšnių „cobbler“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

6 komentarai

aguonele 26 Lap ’10 - 11:58 am

ajaj kaip skanu ♥
Astute pas mus irgi sninga, kaip as dziaugiuos ir laukiu ziemos!!!! Ir man ta pirma mintis kilo, kad jau ko gero meduoliams kepimo laikas ateina :))

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:19 pm

aguonėle, tikrai skanu, bet kai už lango ima suktis snaugės, kažkaip net keista skanauti tokį vasarišką desertą 🙂

Reply
Sima 27 Lap ’10 - 6:51 pm

Man taip patiko snaigės, kad net nesukau sau galvos, kad jos taip greitai tirpsta ir kad tokios šlapios…O dabar džiaugiuosi šaltuku :)Pasakiška įžanga, kaip man tokios patinka…svajinga 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:20 pm

Sima, ačiū 🙂 Pamačius pirmas baltas snaiges už lango tikrai apima tokia svajinga nuotaika.. kupina laukimo 🙂

Reply
Ausra 13 Rgs ’20 - 3:24 pm

Sveika. Desertas nuostabus. Daug esu dariusi pana cotta, bet si skaniausia. Aciu uz gera ir skanu recepta.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:36 pm

Labai ačiū, Aušra, gera girdėti! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų