Jokia ne tinginystė smulkiai sulaužyti šitiek daug sausainių (šypt), bet kuo gabaliukai smulkesni – tuo skaniau, tad verta! Jūsų dėmesiui – paprastutis, klasikinis, senas geras kakavinis tinginys! Turbūt nostalgiškiausias desertas, kokį tik galiu sugalvot; gal dėl to taip džiugina ir širdį (ir apsąlusius pilvelius).
Kaip prieš dvidešimt metų, taip ir dabar, tinginį gaminu pagal seną mamos receptą.
Puode pakaitinam sviestą, cukrų, pieną, nesaldintą kakavą, vanilę ir žiupsnį druskos, kol užverda ir čiut sutirštėja. Sumaišom masę su smulkiai sulaužytais sausainiais, gerai suslegiam, dedam į šaldytuvą. Tinginiui sustingus, pjaustom gabalėliais, kaičiam kavą ar arbatą. Ragaujam ir, nubraukę nuo lūpų kakavinius trupinius, sau dar kartą patvirtinam – toooobulas!
Dalykas, kurio prieš dvidešimt metų dar nebuvau atradus, tai tokia gardi vanilė. Lieku ištikima „Dr. Oetker“ vanilės pastai su vanilės grūdeliais – suteikia krislelį magiško skonio bei aromato kiekvienam desertui!
Kakavinis tinginys
AtsispausdintiINGREDIENTAI
540 g kvadratinių sausainių
200 g sviesto
1 stiklinės (250 ml) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
5 valg. š. (40 g) kakavos (nesaldintos)
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnelio druskos
GAMINIMO EIGA
1. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
2. Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, supilkite pieną, suberkite cukrų, kakavą, pagardinkite vanile ir druska. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami, kol vientisos tekstūros masė užvirs. Pavirkite apie 10 minučių, kol ims šiek tiek tirštėti.
3. Karštą mišinį supilkite į dubenį su sausainiais. Išmaišykite.
4. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kekso kepimo formą. Labai gerai suspauskite, kad neliktų jokių tarpų.
5. Palaikykite šaldytuve bent kelias valandas ar geriausiai, per naktį, kol pilnai sustings, Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva