Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Kalėdinė šokoladinė tarta

parašė Asta 14 Gru ’23
Kalėdinė šokoladinė tarta

Vienas desertas, o šokolado sluoksnių – net trys! Trapus šokoladinių sausainių pagrindas, švelnus šokoladinis kremas ir žvilgantis šokoladinis glaistas. Fantastiškai skanu ir, taip, tikrai saldu. Smaližių ir šokolado mylėtojų rojus!

Desertą galite ruošti su mėgstamu šokoladu, tik turėkite omenyje, kad jo skonis čia – tikrai intensyvus. Rinkitės tokį, kurį mėgstate labiausiai – kartesnį (su didesniu sausųjų kakavos medžiagų kiekiu) ar saldesnį. Mano pasirinkimas, kuris čia tiko nepriekaištingai, – „MULATE“ pieninio šokolado lašeliai su kava. Jų skonis – labai subalansuotas, su švelniai jaučiamu kavos poskoniu, kurį bent aš desertuose tiesiog dievinu.

Svarbiausia dalis, ruošiant šią kalėdinę šokoladinę tartą, žinoma, yra papuošimas! Ant šokoladinio glaisto stengiausi sukurti tikrą žėrinčią švenčių pasaką: dėliojau aukso dulkėmis padengtus „MULATE“ lazdynų riešutus pieniniame šokolade, juoduoju šokoladu glaistytas ir šviežias spanguoles, mažus meduolinius sausainius, žvaigždinius anyžius, smulkintus lazdynų riešutus. Norėjau, kad ne tik deserto skonis, bet ir vaizdas būtų ryškus bei šventiškas. Man rodos, kad pavyko!


Primenu, kad drauge su „MULATE“ kviečiame patirti skanias, saldžias Kalėdas. Visam „MULATE“ asortimentui su nuolaidos kodu SAULETAVIRTUVE bus pritaikyta 20 proc. nuolaida iki pat gruodžio 24 d. Gal prie Kalėdų dovanėlių dar trūksta ko nors saldaus? Išsirinkti ir apsipirkti galite internetinėje „MULATE“ parduotuvėje – štai čia.

Kalėdinė šokoladinė tarta

Atsispausdinti
Porcijos: 26 cm tarta Paruošimo laikas: 1 val. + vėsinimas

INGREDIENTAI

Krepšeliui:
250 g šokoladinių kvadratinių sausainių
100 g tirpinto sviesto

Įdarui:
250 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1 ¼ stiklinės (312 g) riebios grietinėlės
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ arb. š. druskos

Glaistui:
80 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1/3 stiklinės (83 g) riebios grietinėlės
1 arb. š. kokosų aliejaus

Papuošti:
„Mulate“ lazdyno riešutų pieniniame šokolade su aukso dulkėmis
„Mulate“ spanguolių juodajame šokolade
džiovintų apelsinų riekelių
šviežių spanguolių
žvaigždinių anyžių
mažų meduolių
lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Paruoškite tartos krepšelį. Sausainius maisto smulkintuvu sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gausite lipnią masę. Šia mase išklokite tartos formos (26 cm skersmens, išimamu dugnu) dugną ir sieneles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet – atvėsinkite.

3. Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
4. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutės, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Leiskite truputį atvėsti, tuomet įmaišykite šluotele išplaktus kiaušinius, vanilės ekstraktą ir druską.
6. Paruoštą įdarą supilkite į apkeptą tešlos krepšelį. Grąžinkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepkite 20 minučių. Kraštuose įdaras turi būti sutvirtėjęs, o tartos centre – pajudinus turi dar šiek tiek virpėti.
7. Pilnai atvėsinkite – vėsdamas įdaras sutvirtės.

8. Paruoškite glaistą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
9. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutėms, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite šaukštelį kokosų aliejaus.
10. Užpilkite paruoštą glaistą ant atvėsusios tartos viršaus. Palikite valandai, kad glaistas sutvirtėtų.

11. Papuoškite. Ant sutvirtėjusio glaisto viršaus išdėliokite aukso dulkėmis padengtus lazdynų riešutus pieniniame šokolade, spanguoles, meduoliukus, džiovintas apelsinų riekeles, lazdynų riešutus, žvaigždinius anyžius ar kitus norimus papuošimus.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „MULATE“.
#reklama #mulate #mulatechocolate

Recepto šaltinis: Epicurious

desertaigrietinėlėKalėdospyragasriešutaisaldumynaisausainiaišokoladastartavanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša
kitas įrašas
Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Varške įdaryti kepti obuoliai

Pyragėliai su pomidorais

Svogūnų pica

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Ledų „sumuštiniai“

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virti varškėtukai

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Makaronai su pesto padažu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų