Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

parašė Asta 19 Spa ’20
Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Nieko negaliu su savimi padaryt: „kreminis sūris“ mano galvoje visad nuskamba kaip „sūrio tortas“, šypt. Taip ir šįkart, – šįkart jis KARAMELINIS!

Nes tortų niekad nebūna per daug.
Nes save palepinti norisi ir pirmadieniais (o gal net ypač – pirmadieniais!).
Nes maistas yra meilė, o sūrio tortai – ir meilė, ir laimė, ir šypsena nuo ausies ligi ausies!

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasidėjo itališkų skonių savaitė „Italiamo“; žinoma, kad pirmiausia skubiu žingsniu aš lėkiau prie sūrių šaldytuvo! Tada – prie makaronų, tada – prie ledų. Bet čia jau kitos istorijos; itališkų produktų asortimentas šią savaitę „Lidl Lietuva“ toks gausus, kad tikrai galima pasijusti lyg skonių pilnoje ekskursijoje. Jei mylite Italiją, jums patiks!

Grįžkime prie sūrių ir sūrio tortų. Maskarponė ir rikota virto nuostabiu keptu karameliniu sūrio tortu, o pirmadienis tapo tiesiog svajonių pirmadieniu!

Ar mėgstat sūrio tortus? Kuriuos labiau: keptus ar nekeptus? Aš galiausiai įsitikinau, kad esu sezonų žmogus. Vasarą man gardžiausi gaivūs ir lengvi nekepti, o štai orams atvėsus – kepti, sunkesni ir saldesni sūrio tortai.

Šiam sūrio tortui naudojau IR riebų maskarponės sūrį, IR kur kas lengvesnį rikotos sūrį, nes jau labai seniai atradau, koks puikus yra jų duetas sūrio tortuose – tortas išlieka maloniai minkštas, kremiškas, švelnios tekstūros, tačiau kiek puresnis ir lengvesnis, ne per riebus. Mums l-a-b-a-i patiko! Ką jau bekalbėt apie sūdytą karamelę ir keptus lazdynų riešutus – ne tortas, o pasaka!

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų (22 cm skersmens tortas) Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
225 g kvadratinių sausainių
100 g lazdynų riešutų
100 g sviesto, tirpinto

Kremui:
500 g maskarponės sūrio
500 g rikotos sūrio
1 stiklinės (200 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
5 kiaušinių
1/3 stiklinės (85 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
3 valg. š. sūdytos karamelės

Sūdytai karamelei:
300 g cukraus
120 g sviesto
¾ puodelio (190 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio jūros druskos (pagal skonį)

Papuošimui:
150 g lazdyno riešutų
sūdytos karamelės
juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE SŪDYTĄ KARAMELĘ (galite pasiruošti iš anksto)

1. Cukrų suberkite į didelį storadugnį puodą ar keptuvę. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies nemaišydami, kol cukrus kraštuose pradės tirpti. Tuomet mediniu šaukštu ar mentele lėtai ir lengvais judesiais pradėkite maišyti nuo puodo ar keptuvės kraštų link centro. Kai visas cukrus ištirps, toliau kaitinkite lėtai maišydami, kol sirupo spalva taps tamsiai gintarinė. Vos pajautę lengvą dūmų kvapą, suskaičiuokite iki trijų ir iš karto nuimkite puodą ar keptuvę nuo ugnies.
2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite, kol sviestas ištirps. Sudėjus sviestą, karamelė ims burbuliuoti, todėl būkite atsargūs, kad neapsidegintumėte.
3. Sviestui ištirpus, nuolat maišydami masę, lėtai plona srovele supilkite grietinėlę. Elkitės labai atsargiai, kadangi karamelė vėl pradės stipriai burbuliuoti. Jeigu, supylus grietinėlę, karamelė staiga sukietėtų, dėkite puodą ar keptuvę ant labai silpnos ugnies ir maišydami trumpai pakaitinkite, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir žiupsnį jūros druskos pagal skonį.
4. Šiek tiek atvėsinkite karamelę ir po 10-15 minučių supilkite į stiklainėlį (apie 300 ml talpos). Sandariai uždarę, šaldytuve stiklainėlį su atvėsinta karamele galite laikyti iki 2 savaičių. Šaldytuve karamelė sutirštės, todėl, prieš patiekdami, valandą palaikykite kambario temperatūroje arba pašildykite ant silpnos ugnies, perdėję į nedidelį puodą.

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros (kepimo režimas – su ventiliatoriumi).
2. Sausainius sumulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Riešutus smulkiai sukapokite. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei riešutų gabalėliais. Turite gauti lipnią masę.
3. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Paruošta sausainių mase išklokite kepimo formos dugną ir kelių centimetrų aukščio sieneles.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE TORTO KREMĄ

1. Į didelį dubenį sudėkite maskarponės ir rikotos sūrius, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.
2. Po vieno įmuškite kiaušinius, po kiekvieno lengvai išplakite.
3. Supilkite grietinėlę, sūdytos karamelės padažą ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

IŠKEPKITE TORTĄ

1. Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į kepimo indą ant apkepto pagrindo.
2. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas – su ventiliatoriumi) 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 90 minučių, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
3. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros. Ant viršaus tolygiai užpilkite apie pusę puodelio sūdytos karamelės padažo, kad jis pakankamai storai ir tolygiai padengtų visą torto paviršių.
4. Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

PAPUOŠKITE TORTĄ

1. Lazdynų riešutus pakepinkite orkaitėje, kol atšoks odelės. Pirštų pagalvėlėmis odeles pašalinkite.
2. Riešutus atvėsinkite ir sumaišykite su keliais šaukštais sūdytos karamelės.
3. Gerai atšaldytą tortą išimkite iš kepimo formos ir perkelkite ant didelės lėkštės, padėklo ar tortinės. Papuoškite karameliniais skrudintais lazdynų riešutais, kapotu juoduoju šokoladu ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidl #lidllietuva #LidlPartnerystė

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

 Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

desertasgrietinėlėkaramelėkreminis sūrislazdynų riešutaimaskarponėriešutairikotasaldumynaisausainiaisūrio tortastortasvanilė
44 komentarai
68
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena
kitas įrašas
Kokosiniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Tinginių skruzdėlynas

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Tortas „Snickers“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Sumuštiniai su žuvimi

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Žaliasis avokadų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškių ir citrinų limonadas

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

44 komentarai

Rima 20 Spa ’20 - 5:49 pm

Kiek Karamelės dėti į sūrio mišinį?

Reply
Evelina 24 Spa ’20 - 6:59 am

Man irgi neaisku kiek karameles del i suri 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:14 pm

Evelina, parašyta ingredientų stulpelyje prie produktų, skirtų kremui: 3 valg. š. sūdytos karamelės (paskutinė eilutė) 🙂

Reply
Rima 20 Spa ’20 - 5:51 pm

Jau matau😄

Reply
Greta 21 Spa ’20 - 6:10 pm

Sveiki, o kur perkate vanilės ekstraktą?:)

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:14 pm

Greta, paskutinįkart pirkau LIVIN 🙂

Reply
Greta 24 Spa ’20 - 7:53 am

Pagaminau šį tortą, gavosi labai skanus. 🤩🎂Tik LIDL neradau nė vienos prekės šiam tortui😁

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:17 pm

Labai džiaugiuosi, kad tortas patiko! 🙂 O dėl LIDL tikrai keista, nes aš visut visus produktus (išskyrus vanilę ir kukurūzų krakmolą, kurio turėjau namuose), susirinkau į pirkinių krepšelį būtent LIDL: nuo sviesto, cukraus, sausainių, riešutų, iki sūrių ir grietinėlės 🙂

Reply
Lilija 1 Lap ’20 - 8:49 pm

Gal galite patikslinti, kokius sausainius naudojate pagrindui?

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 11:08 pm

Lilija, pavadinimo neprisimenu, bet naudojau „Gaidelio” tipo sausainius 🙂 Jų rūšis nėra labai svarbi, rinkitės tiesiog Jums pačius skaniausius 🙂

Reply
Aistė 6 Lap ’20 - 11:50 am

Laba diena, atrodo super!!!
Sakykite, kuriuos sausainius geriausia naudoti?

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 11:08 pm

Aiste, ačiū! 🙂 Komentaras dėl sausainių – viena žinute aukščiau 😉

Reply
Aurelija 22 Lap ’20 - 8:48 am

Asta, kepiau pagal Jūsų receptus 2 tortus, abu gavosi tobuli – šis ir jūsų pakoreguotas snikerinis. aprašymai labai konkretūs ir aiškūs, tiesiog neįmanoma kažką padaryti ne taip. Ačiū, kad dalijatės:)

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:46 pm

Ačiū jums, Aurelija, gera skaityti! 🙂

Reply
Reda 26 Lap ’20 - 7:54 pm

Ar būtų galima vietoj ricottos dėti Philadelphia sūrį? Nes turiu mascarpone ir Philadelphia, bet labai noriu šio torto 😀

Reply
Asta 26 Lap ’20 - 10:55 pm

Sveiki, Reda, taip, tikrai galima 🙂

Reply
Daina 1 Gru ’20 - 12:24 pm

Vos pamačiusi receptą, pasižadėjau sau, kad būtinai išmėginsiu 🙂 ir štai vyro gimtadienio proga ištesėjau pažadą. Tobulas, kas ragavo, visi gyrė, netgi tie, kas nemėgsta saldumynų 😀 Ačiū už receptą 🙂

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:46 pm

Daina, nėra už ką, labai džiaugiuosi torto sėkme! 🙂

Reply
Rūta 2 Gru ’20 - 6:36 pm

Reto skonio tortas, pavyko tobulai. Vertas kiekvienos minutės, praleistos virtuvėje. Šis bus mano artėjančių švenčių hitas, kepsiu kol pavargsiu nuo skonio, nors tai turbūt neįmanoma. Turtingas, ne per saldus (į masę dėjau perpus mažiau cukraus), įspūdingos išvaizdos, tikras tortų karalius!

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:47 pm

Rūta, skaitau ir šypsausi nuo ausies ligi ausies. Ačiū Jums labai! 🙂

Reply
Indre 3 Gru ’20 - 2:19 pm

Sveiki. Orkaitės funkciją reikia naudotis tik „ventiliatorius” ar „ventiliatorius viršus – apačia”?

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:48 pm

Indre, o kurios orkaitės dalys kaista, kai pasirenkamas tik ventiliatorius? Aš naudoju viršus, apačia IR ventiliatorius 🙂

Reply
Indre 6 Gru ’20 - 3:34 pm

Nezinau, kurios kaista, nes niekada nenaudojau sios funkcijos 😀 ketvirtadieni kepiau tik virsus-apacia, siandien bandau virsus-apacia su ventiliatorium 😉 ragausim ir ziuresim 😉 ❤️

Reply
Lauryna 11 Gru ’20 - 1:10 pm

Laba diena, norejau paklausti ar kai temperatūra sumažinama iki 120 laipsnių reikia kepti vis dar su ventiliatoriumi ar jau nebe.

Reply
Asta 11 Gru ’20 - 2:11 pm

Lauryna, sumažinama tik temperatūra, ventiliatorius lieka veikti 🙂

Reply
Audinga 16 Gru ’20 - 9:44 am

Sveiki, ar galima kukurūzų krakmolą keisti bulvių krakmolu, arba kažkuo kitu? 🙂

Reply
Asta 16 Gru ’20 - 11:43 am

Audinga, toks kiekis bulvių krakmolo tikrai suteiks poskonį, todėl verčiau keisti tiesiog kvietiniais miltais, jei niekaip neturite galimybės naudoti kukurūzų krakmolo (nors jo, beje, galite įsigyti daugelyje prekybos centrų, dalis jų gali pristatyti ir perkant internetu) 🙂

Reply
Audinga 16 Gru ’20 - 5:56 pm

Labai ačiū už greitą atsakymą! 😊

Reply
Agnė 22 Gru ’20 - 7:37 pm

Sveiki, šioms Kalėdoms ir aš susigundžiau daryti šį tortą, tikiu, kad skonis jo nuostabus 🙂 Norėjau tik pasiteirauti ar riešutus, kurie keliaus į torto pagrindą, reikia šiek tiek pakaiti ir nulupti luobeles ar ne? Ačiū 🙂

Reply
Asta 24 Gru ’20 - 11:48 am

Agne, aš riešutų nekepinau prieš įmaišydama juos į pagrindą; kadangi pagrindas yra kepamas, kartu ir riešutai apkepa iki malonaus traškumo 🙂

Reply
Lau 24 Gru ’20 - 2:50 pm

Sveiki, labai gundausi kepti šį tortą, tačiau šaldytuve turiu tik 750g maskarponės, įdomu ar galima kažkaip išsisukti vietoje likusio kiekio sūrio galbūt įmaišant kažkiek pertrintos varškės?.. ar galbut daugiau grietinėlės.. gal gaučiau kokį patarimą kremo pakoregavimui?🙃labai jau lekti i parduotuves nesinori šiuo metu..ačiū

Reply
Asta 29 Gru ’20 - 6:55 pm

Drąsiai keiskite labai-labai-labai gerai pertrinta varške (kol neliks nė menkiausių gumuliukų). Bus puiku! 🙂

Reply
Rūta 29 Gru ’20 - 12:32 pm

Ruošiuosi kepti šį tortą Naujiems Metams. Ar tortą kelti į šaldytuvą palaikyti tas 4 valandas neišėmus iš formos, ar reikia išimti? Ir karamelę užpylus jau reikia kelti į šaldytuvą, taip supratau? Ar išimti prieš visa tai darant iš formos?

Reply
Asta 29 Gru ’20 - 6:59 pm

Rūta, net perskaičiau pati recepto eigą – atrodo, viską esu surašiusi labai tiksliai, bet tikslinu dar kartą punkteliais 🙂

1. Kai iškepate tortą, atvėsinate jį pravertoje orkaitėje.
2. Atvėsinus iki kambario temperatūros, apliejate karamele.
3. Su visa forma perkeliate į šaldytuvą ir ten laikote 4 valandas ar per naktį.
4. Išimate iš šaldytuvo, išimate iš formos (karamelė, kadangi nėra kieta, nuteka šiek tiek per šonus), papuošiate ir patiekiate.

Sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply
Gabina 30 Gru ’20 - 7:37 pm

Auštant tortui orkaiteje man jis skilo per viduri, gal kazka ne taip dariau?

Reply
Rūta 3 Sau ’21 - 5:20 pm

Ačiū, taip ir padariau 🙂

Reply
Rasa 1 Bir ’21 - 12:25 pm

Sveiki, aš kepiau šį tortą ir tikrai laaabai skaniai gavosi. Noriu pasidalinti su Jumis savo patirtimi. Kaip man sekėsi, aprašyta čia: http://www.laimesjoga.lt/recepto-testas-karamelinis-surio-tortas-pagal-sauleta-virtuve/ Tikrai nėra pavykę pagaminti torto, kuris ir atrodo kaip tortas ir yra be galo skanus. Vaikai dažnai būna paskutiniai, kurie renkasi valgyti tortą, dažniausiai jiems patinka smulkieji saldumynai: šokolado gabaliukas, sausainis, saldainis. Tačiau tikrai ne šį kartą – valgė ir kartojo, ypatingai patiko karamelė su riešutais 🙂

Reply
Asta 7 Bir ’21 - 6:04 am

Rasa, labai džiaugiuosi, kad išbandėte ir kad tortas patiko! 🙂

Reply
Kornelija 25 Gru ’22 - 8:46 pm

Ačiū ačiū ačiū, puikus receptas. Nesitikėjau, kad bus toks paprastas ir toks gardus. Kalėdų proga visa giminė gavo paragauti ir visiems labai patiko . 😉
Tai jau antras Jūsų torto receptas, kurį gaminau ypatingoms progoms. Nei vienas nenuvylė. <3

Reply
Asta 27 Gru ’22 - 8:25 am

Kornelija, be galo gera girdėti, ačiū! 💛

Reply
Dovilė 26 Bal ’23 - 10:00 pm

Man nesigavo karamelė, liūdna…
Atšalus sviestas išsiskyrė, o masė paliko kieta. Nesuprantu, ką ne taip padariau.

Reply
Eglė 17 Sau ’24 - 10:56 am

Labai dėkoju už šį puikų receptą, dažnai kepu, tačiau savo versiją šiek tiek pakoregavau, į sūrio masę dedu riešutų kremo vietoje karamelės, taip pyragas visuose sluoksniuose turi riešutų skonio, ir taip pat į sūrio masę dedu mažiau cukraus, nes jau nebemėgstame labai saldžiai, norisi ir skonių naujų atrasti, per cukrų to neina☺️

Reply
Laura 28 Rgs ’24 - 11:35 am

Labai skanus ir sotus tortas. Dviese vos įveikėm per kelias dienas pusryčiams, pietums ir vakarienei 😁

Reply
Agnė 6 Bir ’25 - 11:02 am

Labas! O jei norėčiau kepti 26 cm skardoje (preliminariai 16 žmonių) kaip čia apsiskaičiuoti su tais produktais, hmmm. Taip noriu, kad viskas gerai išeitų, bet reikia truputį didesnio tortuko. Penktadaliu didinti kiekį?

Reply

Komentuoti: Kornelija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų