Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kavos panna cotta su šokoladu

parašė Asta 2 Spa ’11
Kavos panna cotta su šokoladu

Tas filmas apie Tave. Apie visus žmones, gyvenime nerandančius savo vietos. Vis ieškančius… besiblaškančius… neramiomis mintimis. Apie žmones, kurie nuolat ieško savo aukso amžiaus ar auksinio pasaulio krašto, kur norėtų gyventi. Gyventi, dirbti, gerti vyną, mylėti, nekęsti, valgyti pyragus ir kasdienybėje atrasti mažus džiaugsmus… Tai filmas apie žmones, kurie, gyvendami čia, svajoja apie gyvenimą ten. O nuvykę ten, supranta, jog nori dar kitur. Ir iš tiesų nežino, kada tai baigsis ir ar iš viso baigsis. Bet iš visos širdies trokšta atrasti vietą pasaulyje, kurioje svajonė virstų realybe.

Tas filmas ir apie mane. Tik tiek, kad tu, išmušus vidurnakčiui, į tą paslaptingą automobilį, kuris veža ten kažkur, randi drąsos įlipti. O aš ir lieku sėdėti ant laiptelių.

Gyvendama svajonėmis, kaip aš norėčiau… labai.

Skonis: 9,5/10. Labai subtilaus kavos skonio panna cotta ir sodriai šokoladinis sluoksnis puikiai dera tarpusavyje ir sukuria nuostabų duetą. Šokolado sluoksnis saldus, tačiau kavos panna cotta atsveria saldumą savo švelniu skoniu  ir desertas šaukštelis po šaukštelio tiesiog nyksta… Ir desertas atrodo toks lengvas, kad sunku patikėti skaičiukais, kuriuose slypi kalorijų skaičius. O gal ir geriau netikėti, ar ne? Nes nors ir ne pyragas ar tortas, tačiau ši panna cotta puikiu skoniu įrodo, kad orkaitė – dar ne viskas!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Carina forum

Kavos panna cotta su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 40 min. + 3 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Panna cottai:
500 g grietinėlės
4 arb.š. tirpios kavos miltelių
4 valg.š. brendžio ar konjako
150 g rudojo cukraus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
6 g želatinos

Šokolado sluoksniui:
150 g šokolado
2 valg.š. brendžio ar konjako
1 valg.š. medaus
80 g liesos grietinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę. Nuolat maišydami, užvirinkite.
3. Suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
4. Išbrinkusią želatiną sudėkite į karštą mišinį ir išmaišykite, kol želatina ištirps.
5. Supilkite vanilės ekstraktą, brendį ir tirpios kavos miltelius ir išmaišykite, kol gausite visiškai vientisą masę.
6. Gautą mišinį perkoškite per sietelį į kitą indą.
7. Kelias minutes masę atvėsinkite ir supilstykite į tris stiklines ar stiklinius puodelius.
8. Šaldykite, kol visiškai sustings, apie 3 valandas.
9. Panna cottai sustingus, puode ant vidutinės ugnies užvirinkite liesą grietinėlę ir medų.
10. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą, kol visiškai ištirps.
11. Įmaišykite brendį.
12. Paruoštą šokoladinį kremą tolygiai supilstykite į taures, ant sustingusios panna cottos viršaus. Atšaldykite ir patiekite.
13. Skanaus!

brendisgrietinėlėkavakonjakasmedussaldumynaišokoladasvanilėželatina
34 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karameliniai kvadratėliai
kitas įrašas
Trinta brokolių sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Trupiniuotis su obuoliais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Kalėdiniai meduoliai

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Kibinai su varške ir špinatais

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Imbierinis sirupas kavai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

34 komentarai

Karolina 2 Spa ’11 - 4:37 pm

Jis tikrai tiek kcal turi? 😀

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 4:47 pm

Karolina, aš irgi skaičiavau tris kartus, iš naujo ir iš naujo. Na, ir… taip, tikrai. Aišku, galima pilstyti į perpus mažesnes stiklines, tada ta vadinamoji porcija bus dvigubai mažesnė ir kalorijų bus dvigubai mažiau, bet kad ir šitos mano stiklinės ne milžinės… 🙂

Na, bet skonis gi ne kalorijomis matuojamas, ania? 😀

Reply
Rimas 9 Spa ’11 - 5:00 pm

Be galo patiko šis nuostabus desertas. Pirmą kartą gaminausi panna cotta ir nė kiek ja nenusivyliau. Didžiulis Ačiū už receptą! Tik štai vienas mano pastebėjimas: dariau viską į šešias stiklinaites ir tokios porcijos buvo per akis. Prieš išpilstydami-os grietinėlę pagalvokit ar tikrai jūsų skrandis sugebės atlaikyti saldžią 1000 kalorijų bombą ir ar po to nereikės kam nors sakyt „O gali ir mano suvalgyt?” 😀

Reply
Asta 12 Spa ’11 - 4:04 pm

Rimai, labai džiaugiuosi, kad desertas patiko 🙂
Na, taip, galima tikrai pilstyti ir į mažesnes stiklines ar indelius, čia matyt nuo pilvo dydžio priklauso ir saldomaniškumo 😀 O mes ir saldomanai, ir į pilvus daug sutalpinam 😀

Reply
Indrė 2 Spa ’11 - 4:54 pm

Prieš kalorijas užsimerkiam ir mėgaujamės 🙂

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 5:31 pm

Indre, man patinka tavo požiūris! 😉

Reply
Eglė 2 Spa ’11 - 5:06 pm

ir man toks pat klausimas kaip Karolinai kilo. tikrai tikrai? ;))
Mano sąžinė negali užsimerkti prieš tieeeeeeeeeek kalorijų. nu bet bala nematė… atrodo tai pasakiškai 😉

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 5:34 pm

Egle, tikrai tikrai. Tikrai! 🙂
Jūs pagalvokit, merginos – visas pusė litro grietinėlės (riebios!), 150 gramų cukraus, 150 g šokolado… ir visa kita – vos trys stiklinaitės. Aš taip ir galvojau – gal nerašyt tos energetinės vertės? Jei jau aš taip išsigandau suskaičiavus, ir visi išsigąs. Nu bet tokia realybė 🙂 Nors tiek, kad ne tik kaloringa, bet ir skani 😉

Reply
Karolina 2 Spa ’11 - 5:25 pm

Siauuubas 😀 Skanus siaubas 😀

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 5:35 pm

Hmm… na, negaliu labai stipriai prieštarauti 😀

Reply
julė 2 Spa ’11 - 5:57 pm

Sūper. Sūper. Būtinai išmėginsime, mat – žinai – patiekalą ne kaliorijomis, o mmmmmm, aaaaaa, mmmmm matuojam 🙂 Ki ki, o Rygoj valgiau žiauriai skanią panna cotta su žiauriai braškių-levandų šerbetu. Dėl šerbeto nebuvau tikra, bet panna cottos užsinorėjau antros/trečios/… porcijos — eilinį kartą. Išvis kažkaip atrodo, kad tai mano mėgstamiausias desertas, kai pagalvoji ,)

O filmas gut gut. Gut. Intelektualiai patenkinantis, t’sakant.

Reply
Asta 3 Spa ’11 - 10:10 am

Jule, išmėgink 😉 Tikiuosi, kad patiks. Na, tiesą sakant, tikiu, kad patiks. Negali nepatikti juk, ania? 🙂 Taviškis Rygos desertas, beje, skamba laaabai gerai. Ir tas braškių-levandų šerbetas, mmm, norėčiau…

Po filmo mes juokavom, kad gerai, jog vidurnaktis Paryžiuje, o ne kokioj Prahoje… Nes tas Paryžius ir tie vaizdai… ak. Vien dėl to verta žiūrėti 🙂

Reply
julė 3 Spa ’11 - 4:22 pm

Nestūmk ant Prahos :)) Juokauju, bet naktį ten tikrai NEREALIAI gražu!

Reply
Asta 3 Spa ’11 - 7:15 pm

Ups, atsiprašau 😀 Nebuvau Prahoj, todėl iš tikro labai jau neapgalvotai čia pasisakiau… Atsiimu žodžius 🙂

Reply
Gabrielė 2 Spa ’11 - 7:12 pm

„Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę.” Aš kažkaip produktų sąraše neradaujokio pieno 😕

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 8:02 pm

Gabriele, ačiū už pastabą ir atsiprašau už suklaidinimą – tik grietinėlę. Jau pataisiau 🙂

Reply
Tadas 2 Spa ’11 - 7:23 pm

As irgi siu lekstuciu nusipirkau 🙂 Geri tie maximos ispardavimai 🙂 Nuotraukos puikios, tikiu, kaip ir pats desertas!!! 🙂

Reply
Asta 2 Spa ’11 - 8:02 pm

Tadai, ačiū 🙂 Taip, išpardavimai kartais tikrai būna puikūs!

Reply
Viktorija 2 Spa ’11 - 8:52 pm

Oj, oj, tikrai nuodėmingas receptas, bet to vertas 🙂 Aš jį darydama, grietinėlę su pienu maišau, kad būtų ne toks nuodėmingas 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’11 - 10:04 am

Viktorija, aš irgi planavau maišyti perpus, bet kaip tik šaldytuve buvo puslitris grietinėlės ir nė lašo pieno… Kas keisčiausia, kad valgant desertą, nė už ką nepavadinčiau jo riebiu 🙂

Reply
Reda 3 Spa ’11 - 8:40 am

Astule, estete Tu 😉 desertukas tikrai liuksiškai, gražiai atrodo, panna cotta’i neprisiruošiu, iki šiol nesu jos ragavusi.. bet tikrai ne dėl kalorijų :DD tiesiog neprisiruošiu..
lėkštelės irgi gražios, gaila neužmačiau jų, o jos gal tokios dvisienės? (viduje tuščiavidurės?)

Reply
Asta 3 Spa ’11 - 10:06 am

Reda, o kodėl gi estetė? 🙂 Na, bet ačiū 🙂
O dėl panna cotta – imk ir prisiruošk! Žinok, labai skanus dalykas! Labai!
Dėl lėkštučių esi teisi, jos tuščiavidurės. Labai mielos man pasirodė ir elegantiškos 🙂

Reply
Reda 3 Spa ’11 - 6:56 pm

Nes pas Tave nepamatysi nereikalingų daiktų, viskas gražiai sudėliota, apgalvota, parinktas teisingas fonas, na, kad ir šiose stiklinaitėse deserto nei per daug, nei per mažai, viskas labai bliciškai padaryta, neperkrauta, skoninga, ir tt., todėl ir estetė 😉

Reply
Asta 3 Spa ’11 - 7:16 pm

Vaje, Reda, komentarą perskaičiau išsižiojus 😀 Va kaip… na, ačiū 🙂 Nors man – beje – labai patinka perkrautos nuotraukos su daug detalių. Bet pati tokių nemoku gražiai padaryt, tai ir gaunas dažniausiai tokios… estetiškos 🙂

Reply
Asta 4 Spa ’11 - 12:06 pm

Ei, esu ir aš šitą įsidėjusi į ‘to do’ sąrašą 🙂 mėgstu panna cotta labai labai 🙂

Reply
Asta 5 Spa ’11 - 6:40 pm

Asta, šaunu! 🙂 Tikrai labai skani panna cotta, manau, tikrai vertą ją įtraukti į sąrašus 😉

Reply
Neringa 8 Spa ’11 - 6:24 pm

atrodo pasakiskai! net neabejoju, kad toks ir skonis buvo 😉

linkejimai!

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:54 pm

Neringa 🙂 Ačiū 🙂

Reply
Mindaugas 11 Spa ’11 - 7:46 pm

Asta, mmmm gardžiai atrodo.. 🙂

Kaip tik praėjusį savaitgalį norėjau gaminti, bet užstrigau duoną bekepant, tad atidėjau kitam savaitgaliui 😉

Reply
Asta 12 Spa ’11 - 3:58 pm

Mindaugai, labai ačiū 🙂
Tuomet linkiu skanaus savaitgalio su panna cotta!

Reply
Neišmanėlė 19 Spa ’11 - 3:18 pm

Aš kaip naujokė, tai galbūt juokingus klausimus užduosiu (blush) Kodėl tą želatiną reikia brinkinti? Juk kaip suprantu, tai ji būna miltelių pavidalo 🙂 Kokią kavą pati renkiesi? Ir kokį šokoladą? Beje, ji sutarkuoji ar kaip kitaip apdoroji prieš sudedant į grietinėlės ir medaus mišinį?

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:27 pm

Na, naujokams taip pat reikia nuo kažko pradėti, ar ne? 🙂 Taigi, atsakau.
Želatina mano yra grudelių pavidalo, bet tiesa, būna ir miltelių. Bet kokiu atveju, ją išbrinkinti reikia tam, kad ji tolygiai įsimaišytų į masę ir paskui ta masė gražiai, lygiai ir be jokių gumuliukų sustingtų. Tik reikia nepamiršti, kad želatiną išbrinkinus, ją reikia ištirpinti (bet ne užvirinti), o tą vientisą skystį lėtai ir nuolat maišant supilti į masę – jei supilsim greitai ir nemaišant, kremas virs gumuliukais, ko mes tikrai nenorim.
Kavą aš rinkausi tirpią „Nescafe”, tačiau čia jau reiktų rinktis pagal tai, kokią pati mėgsti – juk nuo to priklausys skonis.
Šokolado šįkart dėjau 100 g juodo „Karūnos” ir 50 g balto „Princo”, tačiau čia lygiai ta pati taisyklė – galima naudoti bet kokį, mėgstamą. Svarbu tik tai, jog rinktumeis šokoladą, o ne saldžią plytelę, kurioje šokolado reikia su žiburiu ieškoti 🙂 O šokoladą prieš įmaišant aš susmulkinu skiltelėmis, t.y. kvadratėliais.

Tikiuosi, kad pagelbėjau. Ir linkiu skanaus deserto! 🙂

Reply
Jurate 18 Lap ’11 - 8:25 am

labai grazus desertas. ir apskritai ziausiai grazus puslapis. norejau paklausti – ar butinas alkoholis i deserta ar galima ji kuom nors kitu pakeisti?

Reply
Asta 18 Lap ’11 - 4:05 pm

Jūrate, labai dėkoju už gražius žodžius 🙂
Alkoholis tikrai nėra būtinas, jį galima keisti, pavyzdžiui, mėgstama kava 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų