Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

parašė Asta 5 Sau ’13
Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Stebėdama tinklaraščio lankomumo statistiką, įtariu, kad pas daugelį šaldytuvai dar pilni maisto, likusio nuo neseniai praūžusio švenčių maratono. Nežinau, kaip Jūs, bet mes visad prisiruošiam tiek daug maisto, tiek daug… Tiesa, šiemet aš nei meniu sudaryme, nei gaminime nedalyvavau, bet galiu taip sakyti, žinodama kaip buvo pernai, užpernai, užužpernai ir užužužuž…pernai. Iš esmės, visada. Stalai lūžta, žandai pilni, bet nuo lėkštės atsitraukti vis tiek kažkaip mistiškai nepavyksta. Nes juk viskas tikrai labai skanu, ir juk visko tikrai tiek daug! Ir to dar norisi gabalėlį paragauti, ir ano, o žiūrėk, vėl nauji patiekalai atkeliauja ant stalo! O baigiasi viskas tuo, kad vakare, įlindę į minkštas (ir plačias) pižamas, žiūrime šventinėmis lemputėmis spindinčius filmus, vis draugiškai padejuodami, kad pilvas tuoj tuoj ims ir plyš perpus. Aišku, niekas neplyšta, o aš be viso to kalno maisto jau tikrai neįsivaizduoju savo didžiųjų žiemos švenčių. Tiesa, šiemet (kaip ir pernai), sočiai privalgiusi galybės skanumynų, pasižadėjau, kad kitais metais inicijuosiu visai kitokį švenčių meniu. Tokį kuklų, lyg kokiam restorane – pora užkandžių, pagrindinis patiekalas (vienas!) su garnyru ir salotomis, ir dar desertas (vienas!). Ir čia visai ne dėl to, kad neseniai kažkur skaičiau, kad tai tampa labai madinga, bet dėl to, kad kartais per šventes ant stalo būna maisto tiek, jog po švenčių nebesinori nieko. Ir valgymas iš inercijos – jis tikrai apninka, kai aplink visko šitiek daug – man nėra mielas.

Kita vertus – ei, na ką gi aš čia apgaudinėju? Aišku, kad kitais metais bus taip kaip šiemet, pernai, užpernai, užužpernai ir taip toliau. Nes tradicijos turi šaknis ir jų taip lengvai neišrausi. Paskui dar imu savęs klausinėt, ar nebūtų liūdna, jei taip imtų ir pavyktų išraut? Kaip liūdna būtų Kalėdoms kepti tik vieną pyragą, ką?

Tai štai. Tokios mintys apninka po Kalėdų. O žvilgtelėjus į tuos lankomumo skaičiukus, suprantu, kad ne mes vieni tokie, šypt.

Bet šventiniai skanumynai galiausiai pasibaigia, o tuomet ir vėl ateina savaitgalis, ir popietę prie arbatos norisi kažko… skanaus. Labai greito ir labai gardaus. Ir tuomet tikriausiai nesugalvosite nieko puikesnio kaip keksiukai!

Skonis: 9/10. Šie keksiukai mums tikrai labai patiko. Visų pirma, dėl to, kad jie drėgni. Antra, jie labai malonios, sodrios tekstūros. Trečia, jie ne per saldūs. Ketvirta, jie tikrai labai gardūs!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Cooking Classy

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 ¾ puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
50 g juodo šokolado, smulkinto
1 puodelis cukraus
150 g sviesto, minkšto
2 kiaušiniai
1 arb.š. migdolų ekstrakto
½ puodelio pieno
½ puodelio grietinės
50 g kepintų lazdyno riešutų, smulkintų
¼ puodelio migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, smulkintą šokoladą. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės.
4. Įmuškite kiaušinius, supilkite migdolų ekstraktą ir vėl išplakite iki vientisos masės.
5. Atskirame dubenėlyje iki vientisos masės išplakite pieną ir grietinę.
6. Į sviesto ir kiaušinių masę pakaitomis berkite miltus ir pilkite pieno ir grietinės plakinį, kiekvieną kartą lėtai išplakant iki vientisos masės. Pirmiausia berkite miltus (ir išplakite), tuomet pieno ir grietinėlės masę (ir išplakite), vėl miltus (išplakite), vėl pieną ir grietinėlę (išplakite), ir vėl likusius miltus (išplakite).
7. Įmaišykite kepintus smulkintus lazdyno riešutus.
8. Paskirstykite tešlą į paruoštas kepimo formeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukų paviršius gražiai apskrus. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku.
10. Leiskite atvėsti ant grotelių. Skanaus!

grietinėkeksiukailazdynų riešutaimigdolų plokštelėsriešutaisaldumynaišokoladas
10 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Desertas „Damų piršteliai”
kitas įrašas
Imbierinis pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladainis su vyšniomis

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Helovino šokoladainis

Kokosiniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Šilauogių „clafoutis“

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Varškės spurgos

Obuoliniai sausainiai

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Tešloje keptas vištienos pyragas

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

10 komentarai

Indre 5 Sau ’13 - 9:49 pm

Atsiprasau uz neismanyma, taciau labai noreciau paklausti kaip ten su tuo tikrinimu ar keksiukai (arba pyragas :D) iskepe? Kiek kartu esu bandziusi tikrinti man jie vis sukrisdavo. Kazin kodel? Kadangi vis sukrenta kepu tiek kiek parasyta ir dazniausiai neprasaunu, bet vis gi idomu kodel man jie sukrenta kai atidarau orkaite? :DD

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:45 pm

Indre, gal labai dažnai darinėji orkaitę? Sakoma, kad reikia išlaukti mažiausiai pusę recepte nurodyto kepimo laiko, ir tik tada, jei jau atrodo, kad kepinys gali būti iškepęs, atidaryti ir patikrinti. Aš paprastai tikrinu kepimo pabaigoje, jei per orkaitės dureles atrodo, kad jau iškepę 🙂 Be to, kai tikrinu, neištraukiu viso kepinio iš orkaitės, o tik praveriu dureles ir šiek tiek ištraukiu skardą.

Reply
Jaclyn 5 Sau ’13 - 9:54 pm

Love the chocolate and hazelnut addition! Beautiful photos and wonderful recipes. Thanks for the ping back!

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:45 pm

Thank you, Jaclyn 🙂

Reply
Medeja 6 Sau ’13 - 3:02 am

Hm.. o man kaip tik tikriausiai užtektų vieno pyrago Kalėdoms, nes 2 buvo perdaug :/

O keksiukai visada yra gėris 🙂

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:46 pm

Medėja, matai kaip… na, žmonės skirtingi 🙂 Aš iš tų, kur saldumynus dievina 😀 Ir dėk keksiukų pritariu šimtu procentų 🙂

Reply
Ieva 9 Sau ’13 - 1:46 pm

Kaip gera, kad grįžai! 🙂 O aguonų nedėjai, kaip originaliam recepte?

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:47 pm

Ieva, ačiū, labai gera grįžti 🙂 Aguonų nedėjau, nes neturėjau, jas pakeičiau šokoladu. Bet neabejoju, kad variantas su aguonomis taip pat būtų puikus 🙂

Reply
Agnė 9 Lap ’14 - 11:02 am

Pirmieji mano kepti keksiukai ir pavyko puikiai! Asta, viskas, ką gaminu pagal tavo receptus, maloniai nustebina 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:10 pm

Agne, labai džiaugiuosi 🙂 Tikiuosi, išbandytų ir pavykusių receptų bus dar daug, daug, daug! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų